Powiedzcie mi, w jakim innym serialu są taki prawdziwe dialogi i sceny z życia wzięte. To nie jest pieprzenie jak w "M jak Miłość", czy "Barwach szczęścia". Czy "Usta usta" są najlepszym serialem obecnie? Jak dla mnie tak, lecz jest to subiektywna opinia. Na pewno najbardziej życiowy.
tez tak mysle... jedno z najwiekszych polskich zaskoczen ostatnich lat... moze ten serial rozpocznie jakas nowa ere Polskich seriali? Jak w kinie sie nie udaje moze chociaz w telewizji bedzie zajebiscie ;]
chodzi o to ze ten serial jest zrobiony z sensem i dystansem... chodzi o polską produkcję... z tym jest zawsze cos nei tak a tu prosze... lepiej byc nie moze ;]
To jedyny serial na który czekam niecierpliwie tupiąc nóżką :) A godzinna emisja (z przerwami na reklamy :/) mija zdecydowanie za szybko.
Sceny z życia wzięte??? W odcinku 29 Piotr powiedział że zarabia 60 tysięcy rocznie czyli średnio 5000 miesięcznie. To i tak jest dużo jak na rodzime warunki ale nie aż tyle żeby było stać go na jazdę super samochodem, wypady na pole golfowe jak typowy "warszafski" biznesmen, wielki apartament i utrzymanie siebie, dzieci, żony i alimenty dla byłej żony. Wiem że serial rzeczywiście (jak na nasze dokonania w dziedzinie seriali) jest niezły, ale sądzę że byłby bardziej życiowy gdyby reżyser zaczął go realizować w jakimś bogatszym kraju np: Francji.
Pewnie chodziło nie o "życiowość" ale pewną naturalność w scenariuszu, czego no choćbyś nie wiem jak długo stękał nie powiesz o reszcie polskich seriali
ja też myślę, że chodzi o dialogi i przede wszystkim fajnie pokazane relacje międzyludzkie. Równie dobrze scenografia mogłaby być z papieru i tak całe sedno stanowi to, co dzieje się między bohaterami ;)
@Pablo991i9: ojciec Leny oferował Piotrowi 60 tys. DOLARÓW :D Jego odpowiedź, że w rok tyle zarabia można zatem rozumieć dwojako :P albo zarabia 5 polskich kafli, albo (5 * kurs dolara) polskich kafli ;p
otóż to, naga prawda :) a nie to co w jakimś na wspólnej gdzie co chwila jakieś porwanie, jakaś aborcja, jakiaś zdrada z dupy wzięta... Albo najlepsze - te nastolatki. Nie dość, że nie umieją grać i wszystko jest mega sztuczne, to jeszcze scenariusz - jak ktoś przyszedł na imprezę z alkoholem to go wygonili. hahahahahahaha bardzo naturalne :)
Scenarzyści od 7 boleści, nie wiem skąd się oni wzięli, z kosmosu?
A usta usta - cud miód. Muszę poszukać odcinków online w internecie, bo przegapiłem niestety kilka ostatnich : <
www.ustausta.tvn.pl
Oglądam od 1 odcinka :) Polecam. Super się ogląda. Bez przerywników w postaci reklam. Tylko przed każdym odcinkiem jest minuta reklam, a potem już serial :)
dzieki, skorzystam :)
co do serialu to jeszcze dopowiem, ze 1 odcinek był masakryczny. porazka. myslalem ze to kolejny gniot. ale od 2 się zaczęło wszystko rozkręcać, teraz jestem mega fanem :) pozytywne zaskoczenie.
a pani popławska - wspaniała gra aktorska! :*
Tak! Dla mnie "Usta, usta" to w tej chwili najlepszy polski serial. Wkręciłam się bardzo. Oczywiście, zawsze się można doczepić, ale po co, skoro jest tak przyjemnie we wtorkowe wieczory?
Zgadzam się. Ja sobie umilam wieczory oglądając od początku. Kiedy serial wchodził na antenę wydawało mi się, że to nic szczególnego. Od czasu do czasu rzuciłam okiem ale nie czekałam na kolejne odcinki. Teraz nadrabiam i widzę, że warto było :)
TVN potrafi czasem wypuścić coś fajnego. Wyobrażacie sobie, że TVP promuje serial w którym lecą przekleństwa, mowa jest o in-vitro, aborcji? Bo ja nie. A takie niestety jest życie. Bardziej prawdopobodne jest to, że małżeństwo ma problem z zajściem w ciążę niż to, że dorosła kobita znika z dnia na dzień (tak jak w Klanie, który kiedyś wydawał mi się niezłym serialem, a teraz mnie drażni)
podzielam racje ogółu - nie oglądam wiele tv z seriali tylko Gotowe Californication i Lostów ale to jest inna jakość każdy odcinek jest ciekawy coś się dzieje jest dramaturgia humor. Polskie seriale w stosunku do ww to dno jedno wielkie ;p nuda nudę pogania takie barwy szczęścia wspólne i inne aż sam nie wiem ile tego jest Usta pierwszy raz widziałem może miesiąc temu za namową znajomej byłem pewny że kolejny polski gniot nie do oglądania a tu zaskoczenie. Jak na Polskę to ten serial jest idealny jest w nim wszystko ! Dobry scenariusz zjadliwy humor a co najważniejsze jest naprawdę dobrze zagrany! A to u nas się rzadko zdarza. W ogóle obsada fajnie dobrana.
Mimo że miałem się już nie angażować w żadne tasiemce chyba będę musiał oglądnąć poprzednie odcinki.
ps. innym serialem który jest bardzo ciekawy jest Ranczo ale raz że obniżyło trochę poziom w nowej serii a dwa że trochę formuła się chyba przejadła.