Przeciętne anime, którego plusem jest duża dawka humoru. Dlatego z mojej subiektywnej strony, oczko wyżej jeśli chodzi o ocenę. Jednak przedstawione gagi i nieporozumienia nie każdego mogą śmieszyć, dlatego trudno mi polecić tą produkcję nawet fanom anime. Kreska poniżej przeciętnej, muzyka nie powala. Fabularnie trudno się uchwyć czegoś więcej niż tylko bardzo wolno rozwijającego się romansu dwójki bohaterów. Specyfika ich relacji nie jest umotywowana nie posiada też odpowiedniej genezy, która wyjaśniałaby widzowi czemu główni bohaterowi zachowują się w dany sposób. Wydaje się więc, że autor wziął introwertyka/samotnika i połączył go z dziewczyną o cechach ekstrawersji i opiekuńczości. Gdzieś w 2 sezonie serialu ich motywacje i rys psychologiczny, zostaje ujawniony w w pewnym zakresie ale dalej, przynajmniej mnie to nie przekonało czy nadało głębi opowiadanej historii. Mimo wszystko między bohaterami da się uchwycić chemię i autentyczne starania. Trochę kalka z Toradory tylko w dużo gorszym, specyficznym wydaniu. Ciekawszym aspektem anime są postacie przyjaciół głównych bohaterów, którzy w bardziej lub mniej subtelny sposób starają się doprowadzić do stworzenie związku między Haną a Shinichim, co stanowi główne źródło gagów i humoru produkcji. Trochę zmarnowany czas, choć jeśli chcesz się pośmiać i odciąć od rzeczywistości spełni swoje zadanie.