Uzumaki (2024)
2024 Uzumaki 2024, odcinek 1
odcinek Uzumaki (2024)

Uzumaki | odcinek 1

23m
8,1 175  ocen
8,1 10 1 175
Uzumaki
powrót do forum 1 odcinka

Wizualna uczta

ocenił(a) serial na 9

Dziwi mnie cisza w komentarzach do tego tytułu.
Epizod 01 odbieram pozytywnie, chociaż liczę na więcej. Od samego początku widz czuje pewien niepokój, a kolejne wydarzenia tylko potęgują to uczucie. Czekam na kolejne odcinki i więcej opinii w komentarzach

keane

Cisza wynika po prostu z tego, że odebrało mowę wszystkim. Nie spodziewałem się, że grozę komiksu tak da się przełożyć na animację. A tu dostałem wszystko x2. Perfekcyjne przejścia w animacji między kadrami komiksu i NIESAMOWITA ścieżka dźwiękowa! Jedno powiem. Spirala jest wszędzie..

ocenił(a) serial na 6
keane

Do tej pory uważałem, że CGI dobrze sprawdza się tylko w mangach (np. w "Gantz"), ale w czarno-białej stylistyce nawet w anime dobrze wygląda. Uzumaki jako animacja dużo bardziej mi podeszło niż manga.

keane

Mnie zachwyciła warstwa wizualna, ale dramaturgicznie to leży. Mam wrażenie, że ktoś dosłownie potraktował kadry komiksu (nie czytałem) i je zanimował. W efekcie wszystko leci do przodu na zbity pysk, nie ma czasu tego przetrawić i w efekcie pozostaje się obojętnym. Jedyne co pozostaje to wizualna makabra.