Czyli zapowiedź odcinka, który właśnie leci ;)
http://www.youtube.com/watch?v=nZyZXFNDcUA
Skorzystaj z synonimów.coś XD
Nie, ale dobre ma pomysły na odsunięcie Marco od Francesci, ciekawe jak się dowiedziała o ich poznaniu. Marco jej powiedział w tym odcinku? Ja przesyłałam filmik zamiast oglądać :D
Nie wiem ale mi sie zacina wiec mozliwe, że jej mówil ;p Ale najlepsze najpierw Marco chciał żeby Ana poszła z tego klubu, a Maxi go namówił że powinna zostac skoro to jego przyjaciółką coś tam coś, no po co Maxi to zrobił? A Marco też po co go słuchal?
Obawiam się ze na to co chciałam powiedziec nie ma przyzwoitych synonimów ;pp
Ale w zapowiedzi, czy odcinku? W zapowiedzi - na początek radzi Marco, żeby zachował dystans od Fran i dał jej czas. Potem mówi, że mu pomoże, a na koniec mówi do Francesci jak Marco śpiewa dla Fran Junto A Ti - "W dzień, w który się poznaliśmy też dla mnie śpiewał piosenkę. Dalej stosuje takie same sztuczki na dziewczynach". A to PIP. ~J
Yo también! I leci kolejny zwrot, chyba, że ten już był. :D ~J Fajne literki mogę na fonie.pisać! ^^
Claro! - raczej znasz...
estoy feliz! - znasz?
Kurcze, nie wiem, co mogę do tej sytuacji dopasować! Trudno jest ci coś napisać, aby to nie było długie zdanie tylko jakiś zwrot...
Eres estudiante de español? - nawet jeśli nie znasz to chyba łatwe.
Uczysz się gdzieś, czy z Violetty poznajesz słowa?Ja zaczęłam uczyć się w maju, jak zainteresowałam się Violettą i sama teraz nie rozumiem, dlaczego wydaję mi się, że więcej umiem z hiszpańskiego niż angielskiego, które uczę się od lat. ~J
Ciakawostki z życia Julii są bardzo ciekawe :D sama się od lat uczę angielskiego i mało co umiem, dzisiaj babce na angielskim chciałam powiedzieć nawzajem po hiszpańsku, bo pop ang nie wiem hahaha :P
Ja kiedyś jak mnie pani od niemca o coś zapytała to odpowiedziałam po hiszpańsku, a wszyscy w śmiech XD ~M.
Niemiecki, jak ja nienawidzę tego języka :P i czytam z akcentem angielskim (tego mi się udało nauczyć przez te wszystkie lata hahaha). Ale strasznie nie lubię słowa dom bo mi się myli angielski z niemieckim, a na ang ostatnio przeczytałam 'otel' zamiast hotel haha :P
no nic, nie będę się przejmować niemieckim i tak babka jest taka, że da się mieć 5 nic nie umiejąc (no tylko czytać) ale to zapowiada jak pyta z czytania to sobie ćwiczę z chłopakiem, bo on szpreha :P
No niestety ja nie mam z kim się uczyć i chyba z tego powodu miałam 3 z niemca, tak zwalmy na fakt, że nie mam chłopaka ;) Po prostu niemieckiego nie ogarniam.
ja też, jak miałam z inną babką to miałam 3, bo nie umiałam się nauczyć, a ona wymagała. Teraz muszę się skupić na angielskim, bo za 9 dni mam test z angielskiego, który zadecyduje o tym czy pojadę do hiszpani na praktyki miesięczne :P
każdy ma swoje zdanie :D ale ja już chyba 100 razy wspomniałam na tym forum, że nienawidzę tego języka :D
Mama powiedziała, że jak będę lepiej mówić po hiszpańsku to pojedziemy do Hiszpanii. Nie wiem, dlaczego - do Turcji, Chorwacji i tych innych nie musiałam znać języka.
Wiesz co, w tamtym roku szkolnym, bodajże w... kwietniu? zaczęłam chodzić na nowo utworzone kółko z hiszpana, pochodziłam na kilka lekcji, nawet sobie podręcznik odkserowałam, a kółko skończyło się tak szybko jak się zaczęło...
A teraz to głównie z Violki i z tego forum, z paru piosenek hiszpańskich też się coś trafi :D
Chyba będę musiała znaleźć te kserówki, bo szczerze, całkiem o nich zapomniałam XD
Mnie wkurza w hiszpańskim chyb tylko wstawianie przeinków, zresztą tak jak q angielskim, ale to przez przyzwyczajenie do teg jak powinno się wstawiać w polskim i po prostu się wkurzam, jak przed pero nigdy nie ma przecinka i ja też nie powinnam go wstawiać.
Yo sé... Soy tonta. :D ~J
Na początku ,pamiętam ze wszyscy nie lubili Diega i Lary , a teraz dużo osób jara się Diego i zauważyłam że Lare też już akceptują . Ja od początku , byłam zaciekawiona tymi postaciami i je polubiłam . Może z Anią będzie tak samo ? na początku nikt jej nie lubi a potem zaczną ją ,w większości akceptować i lubić jak teraz Lare .
Nie, bo Lara była z Leonem jak on juz zerwał z Vilu i ona jest naprawde fajna :D
a Diego niby się wpieprzał do Leonetty ale robił to jawnie i wgl, ale jako para z Violą mieli kilka uroczych scen co mi troche zmiękczyło serce, zresztą fajny z niego taki czarny charakter chociaż zachodzą w nim zmiany na lepsze :D
A Ana udaje,że pomaga a tak naprawde chce tylko odbić Marco, nie przekonam się do niej o nie! Zresztą ona rozwala Marcesce a to jedna z moich ulubionych par!
Ona pewnie namiesza w Marcescę i ucieknie do swojego Meksyku. Ja Larę lubiłam od początku. Jak było z Diego to nawet nie pamiętam, ale ostatnio jest taki mega słodki, w swoich ypowiedziach do Violetty do Ludmily, że chyba przenoszę się na Diegettę, ale to jeszcze do zastanowienia. Ważne by było Naxi, Marcesca i Pangie. <3 I dobrze gdyby Esme wróciła. ~J
Ja Larę polubiłam, kiedy zaczęłam sama oglądać odcinki, a nie czytać co piszą na filmwebie. Diego zrobił się uroczy i nie zmusza już na siłe Violki, by była z nim, a Ana? Ana kłamie, żeby rozdzielić Marco i Francescę. Do wczorajszego odconka jeszcze powtarzałam, żeby nie oceniać jej povpozorach, teraz jej nienawidzę. ~M.
Brawo, kochanie, tylko na to czekałam :) Nienawidzimy Any razem! :)
A Lara jest spoooko, lubię ją bardziej niż VIolkę na pewno
Magda jest w szkole i się uczy w odróżnieniu do Ciebie, moja droga.
Ładne pouczenie nieuczącego się dziecka +500pkt dla Julii! BRAWO! ~J
Ja już dawno chciałam jej nienawidzić, ale Julka mi przypominała, by nie oceniać po pozorach, no ale już to nie są pozory, to prawda, że jest okrutna.