PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6688
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

To teraz ja postanowiłem się zareklamować, oto mój blog:
http://violettaoczamisebka.blogspot.com/ .
Blog powstał na życzenie mojej kol., istnieje jakieś 2 miesiące.
Tłumaczę i rymuję na nim piosenki z Violetty, nie jest to opowiadanie, newsy czy foto-blog.
Szatę graficzną robił mi kolega, wzorował się na pamiętniku Violi, nie dał Camili- wkrótce ulegnie
zmianie. ;D
Tak więc- zapraszam :3

Sebek7771

O, ja ciągle na niego wchodzę :3

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Za mało Camili. Zdecydowanie za mało. Powinna być w postach i wszędzie. Wtedy ten blog będzie odzwierciedlał ciebie.

Luu_4

HAHAHA XD No i Caxi za mało! XD

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

o, i chętnie poznałybyśmy przepis na racuchy od Violetty. I recenzje książek. I Twój kubek, o którym wspominałeś.

Luu_4

O, dobre! Ale dla mnie i tak racuchy rządzą XD

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

Fajnie by było, gdyby Sebek je upiekł, wstawił zdjęcia, przepis i coś o nich powiedział.

Luu_4

O taktaktak, i żeby poradził co zrobić by smakowały jeszcze lepiej.

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

Masz dobre pomysły!
Wiedziałaś, że jesteś w opowiadaniu Zuzy? Jak nowa dziewczyna Braco!

Luu_4

Rly? O.O Podasz link? Gdzieś go zgubiłam, jak zwykle...

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

kochac-bardziej
Może trochę zmieniona, bo przez "v", ale zawsze Ewa! I to słowianka!

Luu_4

OHHHHH :D
Jak słodko :3 I to jeszcze Braco! Uwielbiam go!

esteckiewicz1

Awwww. Chyba ja też napiszę opowiadania i dam Leonowi nową dziewczynę, Kingę z Polski xD

Luu__4

Och, dobry pomysł! Jej popisowym daniem niech będą racuchy XD

esteckiewicz1

Tak, tak! I jako jedyna ze wszystkich postaci nie będzie miała talentu muzycznego!

Luu__4

Ale będzie miała talent kulinarny! XD
Eva ma haftowaną koszulkę! <3

esteckiewicz1

Uwiedzie Leona swoimi przepysznymi daniami, lepszymi niż Olgi. Przez żołądek do serca <3
A co, lubisz haftowane koszule?

Luu__4

Wiadomo, ale nikt nie oprze się jej racuchom, dzięki czemu nie tylko Leon będzie uwiedzony XD
Oczywiście, ze lubię! Takie fajne są <3

esteckiewicz1

Tomasa także uwiodę, bo znudzą mu się kanapki z serem made by Francesca. Diego też się nie oprze! I Antonio, Gregorio oraz Beto! Resztę zostawię w spokoju, nie można psuć tylu fajnych par!
Mnie się zawsze dziwne wydawały te koszule.

Luu__4

Tak, jak będzie Marco, Fede czy ktoś tam jeszcze fajny to nie częstuj ich racuchami, bo dla Ciebie jeszcze swoje dziewczyny porzucą! A tego nie chcemy XD
Ja zawsze byłam troszkę inna od reszty i od zawsze interesowałam się i lubiłam troszkę inne rzeczy od reszty, więc wiesz XD

esteckiewicz1

Nie mogę ich nie poczęstować racuchami, to by było okrutne! Każę Leosiowi im przenieść racuchy, może jak nie zobaczą mojej boskiej twarzy to same racuchy nie starczą.
Zawsze lepiej być innym, niż takim samym jak wszyscy!

Luu__4

Albo te racuchy rób dla nich według innej receptury, np nie dodawaj jakiegoś tajnego składniku który działa jak afrodyzjak czy coś XD
Też wychodzę z tego założenia XD

esteckiewicz1

Założę Studio11, które będzie miejscem zgłębiania wiedzy o sztuce kulinarnej xD Ach, jaką świetną fabułę na opowiadanie wymyśliłam!
Nie idziesz spać? Późno się zrobiło, a my przed komputerem!

Luu__4

Wymyśliłysmy XD
Będą tam chodzić wszyscy ze Studio On Beat, przede wszystkim na te Twoje Boskie Racuchy które są znane w całym mieście. Niedługo Twoje Studio zaczyna być popularne w całym kraju. Pchają się do Ciebie drzwiami i oknami.
Późno? Toż jest po dziewiątej dopiero XD Mam zamiar siedzieć do dzisiejszego odcinka XD

esteckiewicz1

och, przepraszam, wymyśliłyśmy :D
Absolwenci Studia11 zostają nauczycielami w tej szkole. Leon nie musi wybierać między motocrossami a muzyką, bo wybiera kuchnię. Reszta także rezygnuje z marzeń o muzyce i poświęca się sztuce kulinarnej! Wątek miłosny też musi być! Violetta chcąc odzyskać zainteresowanie chłopaków piecze... (liczę na to, że dokończysz)
Podziwiam Cię! Ja do 22 ledwo wytrzymuje! To znaczy, może jakoś bym wytrzymała, ale mam autokar szkolny o 7 więc około 6 muszę wstać. A śpię wyjątkowo długo.

Luu___4

... karpatkę, która niestety po wyjęciu z pieca oklapła i zrobiła się bardziej sudetką XD Więc wszyscy ją pocieszają, a Leon i Tomas kłócą się, który zje tą bardziej przypieczoną część (czytaj: spaloną XD) aby już się nie smuciła i była szczęśliwa, że jednak komuś ta jej sudetka smakuje. Viola zadowolona postanawia, że spróbuje zrobić coś innego i robi...
Tzn ja siedzę często do północy albo i dłużej, bo nauka i Violka XD W dzień odsypiam ze dwie godzinki :D

esteckiewicz1

...racuchy! Wychodzą dobre, ale nieporównywalnie gorsze od moich. Tomas i Leona postanawiają skończyć raz na zawsze z tym żałosnym beztalenciem, jakim jest Violka.
W dzień jakoś nigdy nie mam ochoty na spanie i nie potrafię usnąć. Ale mogłabym kilka chwil poświęcić na naukę, bo ostatnio nawet lekcji nie robię, tylko spisuję (o dziwo, jadę na samych 5 i 4, ostatnio się tylko trója trafiła, ale nauczycielka okropna, wyższych ocen jak 4 nie stawia)

Luu___4

Więc postanawiają że teraz będą walczyć o Ciebie, bo zrozumieli że Violka nawet nie dorastała Ci do pięt, i organizują pojedynek miedzy sobą - który z nich zrobi lepsze racuchy XD
Wiesz, ja mam bieżące lekcje a do tego powtórzenia, ale to wszystko idzie mi zaskakująco sprawnie (nie spodziewałam się nawet) i mogę troszkę posiedzieć na kompie :D

esteckiewicz1

Nie wygrywa żaden, bo decyduję, że mogę mieć wszystkich naraz!
Ja już idę, bo w końcu usnę twarzą na klawiaturze! Adios!

Luu___4

I wszyscy żyją długo i szczęśliwie.
Ahoj :D

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Hej! Jak się rozdział podobał? ;)

tears_in_heaven

Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo. A, mówiłam że bardzo? Chyba nie. Więc bardzo! XD
Chciałabym Ci podziękować że pamiętałaś cokolwiek z tamtej rozmowy o moim uwielbianiu Braco i jego podbojach międzynarodowych (chyba że nie tym się inspirowałaś?) XD
Jestem ciekawa, jak się potoczy 'mój' wątek!

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Ja też uwielbiam Braco! I miałam zamiar wprowadzić jakąś uroczą Słowiankę, w zasadzie potrzebowałam imienia ;D I nie wiem, co z nią dalej zrobię.

tears_in_heaven

Uroczo :D
Może kiedyś tam ci wena przypłynie XD

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Może :D

tears_in_heaven

Haha, liczę na to XD
Nie żebyś była pod presją czy coś XDD

Luu_4

Upiekłem je, nawet dobre ;D "Nawet", bo za racuchami nie przepadam ;D Co zrobić by były lepsze? ;D Posmarować nutellą lub syropem klonowym, ewentualnie posypać cukrem pudrem :3 No i ja dawałem wszystkiego podwójnie ;D

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Ja uwieeelbiam racuchy. Daj przepis!

Luu_4

A to nie będzie naruszenie praw autorskich ?;D

Sebek7771

To przyślesz nam w wiadomości prywatnej, nikt się nie dowie!

Luu__4

Nie mogę znaleźć nigdzie tej książki, kiedy indziej dam ;d

Sebek7771

Ok ;D

Sebek7771

Z cyklu "Z odautorskich porad Sebka" XD
Zastosuję Twoje porady w praktyce :D

ocenił(a) serial na 8
Luu_4

Zgadzam się wiedziałam że coś mi tu nie gra

ocenił(a) serial na 8
Sebek7771

Weszłam i jest bardzo fajny, od razy zareklamuję ci mój o Marcesce
marceska. blogspot. com
Usuń spacje!
Na tym blogu są opowiadania wyłącznie o Marcesce
Nie będę dawała linka na bloga o Naxi, bo wiem że nie lubisz

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Znasz hiszpański? Wszyscy wy tu go chyba znacie. o; ~J

MagdaJulka

Ja nie znam!

ocenił(a) serial na 10
Luu__4

Ja akurat znam, ale chodziło mi o to, że teraz nagle wychodzi, że każdy po kolei zna, co mnie aż dziwi. ;p ~J

MagdaJulka

Ja nie znam :-D Ale umiem angielski :-D

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Ja tak trochę. :D ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

w sensie angielski. xd ~J