Chciałabym wiedzieć, z kim mi się zgadza termin.
Ja jestem z województwa mazowieckiego, więc ferie mam w ostatnim terminie, czyli 17 lutego - 2
marca. A kiedy wy macie?
Jakby ktoś nie wiedział, w tym roku przedstawia się to tak:
dolnośląskie: 17 lutego - 2 marca 2014 r.
kujawsko-pomorskie: 3 lutego - 16 lutego 2014 r.
lubelskie: 20 stycznia - 2 lutego 2014 r.
lubuskie: 3 lutego - 16 lutego 2014 r.
łódzkie: 20 stycznia - 2 lutego 2014 r.
małopolskie: 3 lutego - 16 lutego 2014 r.
mazowieckie: 17 lutego - 2 marca 2014 r.
opolskie: 17 lutego - 2 marca 2014 r.
podkarpackie: 20 stycznia - 2 lutego 2014 r.
podlaskie: 27 stycznia - 9 lutego 2014 r.
pomorskie: 20 stycznia - 2 lutego 2014 r.
śląskie: 20 stycznia - 2 lutego 2014 r.
świętokrzyskie: 3 lutego - 16 lutego 2014 r.
zachodniopomorskie: 7 lutego - 2 marca 2014 r.
warmińsko-mazurskie: 27 stycznia - 9 lutego 2014 r.
wielkopolskie: 3 lutego - 16 lutego 2014 r.
Ja się tam urodziłam. W sumie miasteczko, w którym się urdziłam leży jakieś 20 km od mojego miejsca zamieszania, ale to jednak inne województwo. :D
Ale kiedy inni będą musieli już zapieprzać, my będziemy pławić się w wolnym. To jakieś pocieszenie. :)
Właśnie się za to wzięłam :)
Niedawno fryzjerka na moją prośbę zmieniła mi stronę grzywki. Muszę się teraz przyzwyczajać.
Kujawsko-Pomorskie 3-16 luty. ;)) (będę się lenić w moje urodzinki) Dodam, że to duże miasto. (w którym mieszkam) :D
dziękuję za uśwIAdomienie mnie kiedy mam ferie, bo nie wiedziałam XD
podlaskie :>
skąd ty wytrasnęłaś tą rozpiskę ? ;o
widzisz, ja sie od msc głowię kiedy mam ferie a ty u taka mądra, ja pierdzielle xD
ja chce mieć ferie w ostatnim terminie :<
O matulku, zadupie? Może i tak, ale ja np. uwielbiam tę naszą przyrodę. Wolę te okolice z mnóstwem lasów niż dusić się na dłuższą metę w jakimś wielkim city, dlatego nie wiem, jak wytrzymam na studiach xd Wiem że to nie argument, ale tam xd
Wiesz, że w oczach innych ludzie ze Wschodu śpiewnie zaciągają? Dowiedziałam się niedawno XD
Nagraj jak coś mówisz, ocenimy. ;D Na Śląsku też jest inny akcent, ciężko się go pozbyć.
Kaszubski faktycznie jest "inny". A w śląskim jest dużo czeskiego i niemieckiego (o zgrozo), a poza tym niewiele się różni :D No i rozumiem po polsku, a mogę rozmawiać po śląsku i Polak mnie nie zrozumie. Tak bardzo genialne. xDD
O, a propos, cyrylica będzie jutro, bo nie mam dostępu do kompa, a z tableta niewygodnie się pisze trochę xdd
A kto mówił w innym temacie, że ma już dosyć niemieckiego i chce się ruskiego nauczyć, co? XD
Ja nie wprowadzam nowego ustroju, ja udowadniam pewnym osobom (c'nie, Mikołaju? xdd) tym jakże barwnym porównaniem wyższość lubelskiego (i śląskego też!) nad Wielkopolską xdd
W przypadku lubelskiego xd A w przypadku Śląska... może Cesarstwo? Wiesz, zabór austriacki i takie tam xd