PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Właśnie. Kto wg was jest największą kłamczuchą? Jeśli chodzi o największą oszustkę i intrygantkę to jest nią oczywiście Ludmiła. Największą nato-miast egoistką jest zdecydowanie Angie. Jeżeli chodzi o kłamstwa to: na trzecim miejscu wg mnie jest Violetta, ale pomiędzy pierwszymi dwoma się waham. Jak uważacie? Ludmiła czy Angie?

ocenił(a) serial na 6

Angie. Ludmiła jest bezduszną intrygantką,ale tytuł "Królowej Kłamstwa" dałabym Angie.

użytkownik usunięty
Kaoshi

Ja chyba też. ;)

ocenił(a) serial na 3

Mimo wszystkich wad Ludmiły ona częściej mówi prawdę. Jest intrygantką, ale często wali prosto w oczy. Natomiast Angie to taka kłamczucha, która usprawiedliwia siebie mówiąc, że to źle dla innych gdyby powiedziała prawdę. A to g.wno prawda, bo właśnie nie byłoby całego zamieszania! Na pewno dałoby się dojść do jakiegoś porozumienia...
Wiem, fanki Angie zaraz mnie znienawidzą. Trudno, mogę z tym żyć.
A i jeszcze chciałabym dodać, że ludzie powinni znać Ludmiłę i zorientować się, że to wszystko co robi to podstępy, ale ponieważ oni są głupi, to nie widzą. I się ciągle o coś awanturują. Koniec mojej wypowiedzi. Dziękuję!

użytkownik usunięty
KeThA

Ludmiła okłamuje Tomasa non-stop, praktycznie przy każdej okazji, żeby tylko zrobić z Violetty kłamczuchę. Nie wiem czemu Tomas zawsze myśli, że to Ludmiła mówi prawdę. Angie - tak, chyba jednak ona jest większą kłamczuchą, bo nie dość, że notorycznie okłamuje Germana, to czasami też innych, m. in. Violettę czy nawet Pabla. I tłumaczy się tym o czym właśnie wspomniałaś - prawda nie byłaby dla niego/niej dobra, więc lepiej skłamać, a to bzdura. Przecież od początku było wiadomo, że Violetta prędzej czy później i tak dowie się np. tego, że Angie jest jej ciotką, a ta dalej brnie w te kłamstwa i wymyśla je jedno po drugim. Tak, teraz mogę śmiało powiedzieć, że Angie jest większą kłamczuchą niż Ludmiła.

ocenił(a) serial na 10

Angie KRÓLOWA ! :D

użytkownik usunięty
jessi140

Wiem, wiem. ;p

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Oho, jak Crazy12 tu przyjdzie to rzeczywiście XD

ocenił(a) serial na 3
MartinaStoessel

Fanka Angie, domyślam się? :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Angie jest zdecydowanie największą kłamczuchą. Ale i tak ją uwielbiam. <3 Jej kłamstwa nakręcają akcję, po za tym są czasem nieźle zabawne. :D

askala128

I tu się zgodzę kochana :D MartinaStoessel-masz rację,wkurzyłam się niezmiernie.Ale jako że jestem dobrym człowiekiem,to każdemu trzeba przyznać tu rację.
pierwsze primo: fakt,to,że Angie kłamie nie jest za dobre,wolę chyba jej początkową relację z Germanem i Violą w drugim sezonie (dalej,wiadomo,musiała sie wpie.przyć Esmeralda),ja też uważam,że powinna powiedzieć prawdę.
drugie primo: co nie znaczy,że powinna.Przypomnijmy sobie wszystkie sytuację,w których German spakował walizki i był gotów wyjechać na koniec świata tylko po to,żeby jego córka nie miała styczności z powiązaniami z matką.Oj,sporo tego!A Angie,żeby ich nie stracić,nie mówi prawdy.Zastanówcie się (nie mówię do askali128).Wolicie kłamać i być blisko ukochanych osób,czy powiedzieć prawdę i stracić ich na zawsze?Ja byłam w podobnej sytuacji i dzięki temu,że skłamałam,teraz moja kumpela świetnie sobie żyje,ale ja nie o tym.

Podsumowując,Angie powinna powiedzieć prawdę w 62 odcinku,German jest wtedy taki,no,zmieniony,więc dałby Angie to wszystko wyjaśnić,a nie kochani LaFonteinowie wkraczają do akcji.

ocenił(a) serial na 9
KeThA

Czemu ?? Ja fanka Angie a muszę Ci przyznać rację bo mimo tego że ona myśli iż robi dobrze to tak nie jest, kłamie ale kierując się tym aby nie stracić Violetty. Crazy12 trzymamy się razem hahha . xD

Angie4Ever

A czytałaś mój post wyżej?

ocenił(a) serial na 9
Crazy12

Nie o to chodzi, nie o post ^^ Tylko o to że lubimy Angie. A nasze "zdania" na ten temat trochę się różnią a mimo wszystko że Angie kłamie etc. uwielbiam ją ^^

Angie4Ever

Niezależnie od tego,o co chodzi,Angie zawsze będzie the best!

ocenił(a) serial na 9
Crazy12

Zgadzam się ! ^^

użytkownik usunięty

Dla mnie Ludmiła.

ale się uczepiłeś tej Ludmi :D widać że jej nie lubisz ;

użytkownik usunięty
paulina25174

Bo ja w ogóle nie rozumiem jak można lubić Ludmiłę.

a ja widzisz lubię ;) wie czego chce (w przeciwieństwie do Violetty), potrafi postawić na swoim (w przeciwieństwie do Naty), nawet gdy kłamie to ma powody i określony cel (w przeciwieństwie do Angie) i jest mądra, ponieważ wymyśliła już tyle przekrętów, omamiła Tomusia i wiele innych osób...
ale ja już tak mam :/ nigdy nie lubię głównych bohaterów a wolę drugoplanowych i złe charaktery ^^
geniusze zła nigdy nie są doceniani :(

użytkownik usunięty
paulina25174

Jade niby też jest czarnym charakterem, ale ją uwielbiam, bo jest energiczna, szalona i bardzo zabawna. A Ludmiła? Dla mnie to podła su*a i koniec kropka. Zdania nie zmienię.

spoko, nie zmieniaj :D ja przecież też nie przepadam za wszystkimi ;>

użytkownik usunięty
paulina25174

Nie mam nawet zamiaru. ;p

ocenił(a) serial na 10
paulina25174

Ja wolę szczerze mówią Ludmiłę od Violetty, ale zapewne mało kto się ze mną zgodzi. :P
Lu potrafi postawić na swoim, nie tak jak Violetta. Jest zdecydowana na jednego - Tomasa, a nie zabawia się uczuciami dwóch, bo nie może jednego wybrać, no to mnie dobija po porostu. + Violka ma taki mega wkur.. głosik (dubbing PL).
No nie wiem, ale ja jakoś wolę Ludmi. ;P
Ale i tak najbardziej lubię Angie.

ocenił(a) serial na 10
askala128

Ja się zgadzam,ja już tak znielubiłam Violettę,że kiedy w 2 sezonie płacze to myślę dobrze jejtak,jeśli jeszcze wolisz Leona od Tomasa to masz plusa

użytkownik usunięty
askala128

A ja nie lubię ani Ludmiły, ani Violetty, ani Angie. Ha! I tu cię mam. ;p

ocenił(a) serial na 3

Zły chłopak ;p Ale Violka w 2 sezonie według mnie jest fajniejsza ;D W 1 nie trawiłam dziewczyneczki

użytkownik usunięty
KeThA

Co do Violi to najmniej ją nie lubię, bo tamtych dwóch kłamczuch nienawidzę, ale czasami ona tak mnie wkurza, że chyba lepiej by było, gdyby Leon ją rzucił. Oczekuje od wszystkich zrozumienia, a sama nie wie czego chce i ugania się za innymi.

ocenił(a) serial na 10

Leon powinien było ją rzucić dawno temu moja ulubiona alternatywa Leonetty:Leonara Leonara Leonara Leonara Leonara Leonara Leonara Leonara

użytkownik usunięty
leonivillu

Ja wolałbym, żeby Leon i Viola w końcu byli razem, bo widać, że on jest w niej zakochany, tylko żeby ona się opamiętała.

ocenił(a) serial na 10

on owszem,ona nie

użytkownik usunięty
leonivillu

Ona sama nie wie czego chce, zawsze jest taka niezdecydowana.

ocenił(a) serial na 10

To niech się wreszcie dowie

użytkownik usunięty
leonivillu

Ja też bym tak chciał, ale my nie mamy na to żadnego wpływu. ;)

ocenił(a) serial na 10

Niestety :) za to od poniedziałku genialne powtórki Naxi :)

użytkownik usunięty
leonivillu

Wiem, wiem. :D

ocenił(a) serial na 3
leonivillu

Jeaaa :D Naxi zawsze spoko ^^ w każdym sezonie, każdym odcinku - Naxiiii <3

askala128

dobrze że lubisz Ludmi :D moja ulubiona postać zaraz obok Leona i Cami :D

użytkownik usunięty
paulina25174

Jak można ją lubić? Ja tego nie rozumiem.

no normalnie :D a czy ty w ogóle kogoś lubisz w tym serialu? :D

użytkownik usunięty
paulina25174

Ja? Owszem. Jade, Pabla, Leona, Francescę, Braco, Napo, Olgę, Ramallo, Maxiego, Naty, Andresa, Lucę, Lenę, Federico, Germana i Brodueia. ;)

a ja np. nie przepadam za Olgą, Ramallo, Germanem i trochę za Fran ;p :D

użytkownik usunięty
paulina25174

Ramallga rządzi! German może nie jest jakiś super fajny, ale nie przeszkadza mi, a są osoby gorsze od niego. Fran też jest świetna. ;)

nie będziemy o gustach dyskutować alex :P bo na końcu się pokłócimy i zrobimy I Wojnę Filmwebową ;/

ocenił(a) serial na 10

Nie powiedziałabym, że Angie jest egoistką. Czy ona myśli tylko o sobie? Przecież ona wszystko dla Violi robi, bo za nią tęskniła. dzięki niej Viola poznała nowych przyjaciół, dołączyła do studia. To raczej nie jest zachowanie godne egoistki. :)
Ale Angie na pierwszym miejscu pod względem kłamstw.

ocenił(a) serial na 10
Leonetta4ever

hmm,a może jednak Ludmiła? Moje dwie ulubione bohaterki,naprawdę nie wiem co mnie tak przyciąga tak do Ludmiły.Jednak Angie może i jest kłamczuchą ,ale na pewno nie egoistką,jeśli kłamie robi to ze strachu przed Germanem. Swoją drogą ta seria kłamstw,która ciągnie się w serialu to głównie wina Germana.
1. Kłamstwo Violetty:gdyby German nie trzymał jej pod kloszem i nie uważał,że każdy artystka musi mieć wypadek to Violetta chodziła by do studia w spokoju
2. Kłamstwo Angie: gdyby German nie odciął się od rodziny Marii to wszystko było by okej
3.Kłamstwa Jade i Matisa:gdyby German zdecydował raz na zawsze nie chcę Cię w domu,bo właściwie co ich łączy? Nie było by problemu

użytkownik usunięty
leonivillu

A ja nie znoszę obydwóch. I Ludmiły, i Angie. ;p

ocenił(a) serial na 10

Hmm mam tak z Violettą jak ty z Ludmiłą

użytkownik usunięty
leonivillu

Za Violettą może specjalnie nie przepadam, ale nie przeszkadza mi. Natomiast Ludmiła zachowuje się wobec niej jak podła suka.

ocenił(a) serial na 6

Bo jest zazdrosna o talent Violetty.

użytkownik usunięty
Kaoshi

W sumie słusznie, ale mogłaby to przecież okazywać w inny sposób, na pewno nie taki wredny i chamski.