PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Jakoś ostatnio niemiła atmosfera panuje, nie wiem, ale mam nadzieje, że już będzie dobrze :D
No, ale do rzeczy. Słyszałam, że niektórzy lubią, niektórzy nie. A to ciekawe. Wiem, że Skai lubi, bo
z nią dyskusje o tym prowadziłam. I... tyle. Ja osobiście uwielbiam ♥
Tak, mam bloga o takim 'życiu' w Hogwarcie i wgl.
Uwaga! Mój mąż to Fred! :P
Słyszeliście o:
Ogólnomagicznym Instytucie magii Flamethrower (
http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/Harry_Potter_Wiki:Projekt:_Og%C3%B3lnomagic zny_Instytut_
Magii_Flamethrower )
Oraz o książce Quidditch przez wieki. Chciałabym ją sobie kupić, ale nie wiem gdzie :/
???
Yymm... Tak, trochę się rozpisałam, ale mam nadzieje, że ktoś przeczyta :P

użytkownik usunięty
Sweet_Raspberry

Ja lubię Harrego. A co do książki to niestety nie wiem gdzie możesz ją kupić.

No właśnie, trudno ją zdobyć :/

użytkownik usunięty
Sweet_Raspberry

Ja mam baśnie Barda Beadla (czy jak to się pisze nie pamiętam) i to mi wystarczy.

A ja nie T.T Gdzie je się kupuje? :P

użytkownik usunięty
Sweet_Raspberry

Mam ją od baaaaardzo dawna i nie wiem czy daś jeszcze wogóle to kupić (żartuje w podstawówce dostałem)

Kurde. No nic, pozostaje mi chodzić po wszystkich Empikach, Matrasach i tych księgarniach. A jak nie będzie, to Allegro :c
A ile masz lat? :P

użytkownik usunięty
Sweet_Raspberry

Super źle odpowiedź wysłałem:( 14

Oj tam, zdarza się C:
Nie no, jeszcze muszę kase wykombinować xD

użytkownik usunięty

14

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Nie lubię :D Jakoś nie przepadam za filmami tego typu ;3

Angie4Ever

Pff... No przecież, Ciebie bardziej do horrorów ciągnie, których za to ja nie lubie xD

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

No właśnie ! :D Ja tylko horrory, ew. thillery :D

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

Ja uwielbiam Harrego Pottera <3

wesolutkabardzo

Och, siostro, my jesteśmy takie podobne xD

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

Się wie! Te same geny ^^

wesolutkabardzo

No oczywiście. Ciekawe czy mamusia też lubi Poterka, nie? ♥

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

No jasne ^^ a może to po tacie :D

wesolutkabardzo

Ale ona nie wie, kto jest naszym tatą xD

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

Wieem, ale geny przechodzą tak czy inaczej xD

wesolutkabardzo

Haha, powiedziała, że uwielbia!
Hania, jak ona nam nie powie, to my się same dowiemy! ;D

ocenił(a) serial na 3
wesolutkabardzo

Haniuuu, słońce, wybacz, że zapomniałam :( Jakoś mi umknęło, że 3 dni temu był 23 stycznia! A ty miałaś wtedy urodzinki, czyż nie?
A więc składam Ci spóźnione życzenia! Nie gniewaj się na mnie :) Bardzo cię kocham <3

ocenił(a) serial na 3
KeThA

Nic się nie stało, kochanie ♥ dziękuję :* ja Ciebie też kocham, bardzo :>

Sweet_Raspberry

Książek nie czytałem, ale oglądałem filmy. Ogólnie dobre fantasy, tylko jak dla mnie rozkręca się dopiero po Komnacie Tajemnic.

KUNOvonLICHTENSTEIN

Tak bez książek, to mało wiesz :P

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Dokładnie. Ja ostatnio stwierdziłam, że oglądając same filmy nie sposób zrozumieć wielu motywów, sporo wątków jest pominiętych. Bardzo ograniczyli w Księciu całą historię Voldemorta, jego matki itd. Podobnie z historią rodziny Dumbledorów. Ograniczyli ją do prawie-niczego.

ocenił(a) serial na 3
Skailes

A co z pocałunkiem Ginny i Harry'ego?! o.O Tego nie przeboleję, jak zniszczyli ten moment :(

ocenił(a) serial na 10
KeThA

To też, Sarro. W książce ta para jest tak pięknie opisana. Całą szóstą część Harry ma tylko Ginny w głowie. W filmie tego zabrakło. I ten nieszczęsny pocałunek. Już nie mówię, ale on był, kurde, zupełnie w innych okolicznościach. Kompletnie zmienili fabułę.

ocenił(a) serial na 3
Skailes

Byłam rozczarowana. Cały film na to czekałam, a tu coś takiego... Jak pierwszy raz czytałam opis pocałunku (btw. strona 478) to piszczałam i skakałam po całym pokoju xD A w filmie? Żałosne...

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Pamiętam jak do tego dobrnęłam. Całą książkę tylko czekałam, aż Ginny w końcu zostawi tego Deana i będzie tró lof z Harrym. Aż mi się cieplej na sercu zrobiło. Pamiętam te nerwy, jak Harry wchodził do pokoju wspólnego z myślą "Wygrali, czy przegrali". I ta radość. Do dziś dobrze to wspominam. :D
Cóż, w filmie zepsuli to, nie powiem. Właśnie, ich pocałunek na początku Insygni też zrobili, jeśli dobrze pamiętam, w innych okolicznościach niż w książce...

ocenił(a) serial na 2
KeThA

To ten nieszczęsny, pożal się Boże, pocałunek z Cho zrobili jak należy. A Ginny już nie, potwory. :/

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

A weeeź, chyba nie lubili tego parringu. Żałosne!

ocenił(a) serial na 2
KeThA

Jak można ich nie lubić? Tak jakby nie lubić Remusa z Tonks.

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

No właśnie dużo osób nie lubi Ginny z Harrym ;( Cierpię!

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Już wiesz, ale napiszę - uwielbiam. &lt;3 To zdecydowanie książki dla mnie. Moje klimaty. Każdą z książek czytałam przynajmniej pięć razy, a 1-3 nawet więcej. Filmy nie zliczę, ile razy oglądałam.
Moja ulubiona część to... Szósta i piąta. Księcia od razu pokochałam, do Zakonu przekonałam się niedawno. Te dwie części są świetne - zarówno książki, jak i filmy. Ale czwarta też piękna. I ostatnia. Każda ma coś w sobie.
Mój mąż to Syriusz. ;D Uwielbiam też postać Bellatrix. Pani Helena jest genialna. Napisałam jej biografię na angola. xD (praca domowa)

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Trzecia jest z lekka nudna, ale ma piękne momenty. No i Syriusz. I Remus. <3

Skailes

Ja uwielbiam trzecią i siódmą. Trzecią pewnie dlatego, że nie ma tam tak dużo Voldka, a siódmą przez te tajemnice. I szóstą, przez tą myślodsiewnie. Voldemort w przeszłości...
Ale filmy zepsuli :c
Syriusz jest genialny ♥ A moja ulubiona postać to... eee... Tonks, Fred i George i Dumbledore [*]
Wiesz, że Lockhart (zapomniałam jak się pisze) ma dzisiaj urodziny? :P
Tak wogóle to do jakiego domu chciałabyś należeć? :P

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Filmy są ładnie zrobione i w ogóle to nie powiem. W końcu Wielka Brytanie. Dużo niestety pominęli, jak wcześniej mówiłam. Ale ciężko byłoby to wszystko upchnąć nawet w 5 godzinach, ile w sumie trwała ostatnia część. Za dużo tego wszystkiego.
Naprawdę? Polać mu. Cóż, uwielbiałam go. :D

Nie wiem. Gryffindoru chyba. xD A Ty?

Skailes

No tak, ale za dużo, stanowczo pominęli :(
Heh, jedziemy do św. Munga xD
Według Pottermore, jestem w Ravenlaw i w ogóle uwielbiam ten dom ♥

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Wiem, wiem. :c
Koniecznie, trza do odwiedzić. Przy okazji zajrzymy do rodziców Nevilla. :c Propos - też to pominęli w filmie. A ja tak czekałam na tą scenę w św. Mungu z rodzicami Neville'a i z Lockhartem. :c
Ja bym się nadała do Huffelpuffu. xD

Skailes

Do Londynu! xD
Widziałaś ten filmik na YouTube, gdzie mówią po angielsku np. "jestem w Ravenclaw, jestem mądry" i wgl?: http://www.youtube.com/watch?v=y0Z5_wipT2o
Albo Harry Potter w 99 sekundach xD :
http://www.youtube.com/watch?v=Bc2ELyADhTA
Jak sie powinien skończyć Harry Potter?: (to jest genialne)
http://www.youtube.com/watch?v=MVkPF-zmBOk

Haha, wiesz, wcześnie odpisuje, ale zasnęłam sobie xD

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Hahahah, dobre. xD To ostatnie widziałam już kiedyś. Przemyślane. :)

Skailes

Co nie? Te filmy są super, ale rzeczywiście, przemyślane. Jak to jest, że Krukoni, tacy mądrzy, na to nie wpadli? :P

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

Jestem wielką fanką książek, ale filmy też lubię. Z książek najbardziej dwie ostatnie części, bo mam swoje, czytane po dziesięć razy jak nie więcej. Z filmów Czara Ognia najbardziej do mnie przemawia, choć wszystkie ekranizacje są nieco zepsute przez reżyserów, papierowej sadze nigdy nie dorównają.

Ten "Quidditch..." powinien być w Ąpiku, ale kto go tam wie.

tears_in_heaven

Raczej tak, ale tam się połapać... Ale bardziej w tych większych :)

ocenił(a) serial na 3
Sweet_Raspberry

Jestem fanką książek, która jest nieco zawiedziona ostatnimi dwoma częściami, ale filmu, nie książek.
Z filmów to ewentualnie 3 i 5. Wszystkie zepsuli ;(
Uwielbiam Freda, zawsze wolałam go od George'a, nie wiem czemu :D Poza tym jestem fanką Harry'ego i Ginny xD Nie rozumiem fascynacji Dramoną... To chyba tyle :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Ja też zawsze wolałam Freda od George'a. On miał... to coś. xD

Skailes

Miał to coś póki nie zginął :(

paulina25174

Nie wolno ci tak mówić!
Fred żyje! xD
Co ja za trupa wyszłam? On żyje...
xD

Sweet_Raspberry

Ja tam zawsze miałam słabość do Rona :D No i wiadomo do Severuska, ale jego kochają wszyscy, więc tutaj niczym nie zabłysnę ;)

ocenił(a) serial na 3
paulina25174

Serio lubiłaś Rona? Wkurza mnie ta fala fanów Dramiony, bo lubiłam Ronka z Hermioną w sumie :)