PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Oglądałam 1 sezon, z małymi przerwami, bo serial po prostu zaczął mnie wkurzać. Na
początku było fajnie, zaczynało się rozkręcać, ale potem to już praktycznie to samo. Violetta
próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej ---> W tym czasie podrywa Tomasa i
Leona jednocześnie ---> Ludmiła próbuje jej zepsuć to ---> Wszyscy zwalają winę na Ludmiłę,
Violcia się cieszy, dostaje wszędzie główne role, Ludmiłę wywalają, albo robią tak, że nigdy w
niczym nie gra ---> Violetta próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej itd...
Wkurza mnie to, że jak cokolwiek Violci się nie uda, to wszystko zwala na Ludmiłę. Poza tym,
wszyscy mówią, że Violecia idealnie śpiewa, że musi być najlepsza i wszystko wygrywać.
Według mnie Ludmi jest od niej 1000 razy lepsza (przynajmniej w śpiewie) i jakby się trochę
bardziej postarała (była milsza), to mogłaby mieć dużo więcej przyjaciół.
Kiedy Ludmi spróbuje coś powiedzieć do przyjaciół Violci (cokolwiek), oni od razu ją wyzywają,
że ma spadać.
Poza tym, parę tygodni temu, jeszcze jak Francesca była z Tomasem, to miała pretensję do
Violetty, że ona podrywa Tomasa. A oczywiście Violcia zawsze musi udawać świętoszka, że nic
nie wie, nie kocha Tomasa itp. A potem ma pretensję do Fran, że ona się do niej przypie#dala,
bo odbija jej chłopaka i wmawia jej, że jest zazdrosna. Sory, ale jakbym ja miała chłopaka,
który kręcił by z moją naj przyjaciółką, to też byłabym zazdrosna.
Wątek z Angie też jest dość kiepski. Sytuacja ciągle się powtarza:
Angie chce powiedzieć Germanie, że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje -->
Chroni swój tyłek i ukrywa się przed nim --> W Studio gada z Pablo, że musi powiedzieć
Germanowi, że Maria to jej siostra, wręcz obiecuje mu to --> Angie chce powiedzieć Germanie,
że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje itd.
Jeszcze przyczepiłabym się do Olgity - cokolwiek stanie się Violci, ona bierze jej stronę. Sory,
ale ona zachowywała się jak poje#ana jak Violcia odpadła z programu.
Mam jeszcze sporo uwag, ale powiecie, że czepiam się szczegółów. Wszystkie moje koleżanki
''loffciają'' Violettę, ale kompletnie nie wiem dlaczego. Możecie mi powiedzieć, na czym polega
fenomen tego serialu?

UWAGA...
BÓL DUPY FANECZEK VIOLCI ZA 3... 2... 1...

ocenił(a) serial na 10
Smietanka1069

Uwagi trafne i wiele razy było mówione o nich na tym forum. Ja nie mam talentu do długich wypowiedzi, a do tego robię właśnie filmik Fawi z NDiNZ do Ahi estare, więc musisz poczekać aż moja siostra wróci z angielskiego, aby także usłyszeć zapewne ciekawą wypowiedź.

Ale zapomniałaś o zaletach - Xabiani ♥ Dziś z koleżanką na infie ściągamy sobie jego zdjęcia, a pani używa takiej fajnej opcji sprawdzenia, co dana osoba ma teraz na ekranie i klika na moją koleżankę, a ona tak szybko na pulpit i uśmiech "Jestem grzeczna", a ja dalej jak szalona ściągam zdjęcia. ^^ ~J

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

FaWi? *-* Ojoj, kocham ich ^^ W jakim programie robisz? ;>

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

teraz mam taki kiepski co nazwy nie pamiętam, ale jak tylko moja koleżanka wejdzie na gg pytam jej się w jakim programie robiła taki jeden zajebisty filmik i go ściągam. ♥ A tak to to będzie mój pierwszy filmik FaWi. Robisz jakieś? W ogóle ty lubisz wszystko, co ja? :D ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

a widziałaś moment FaWi z nowego odcinka na yt? ^^ ~J

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

530 czy 631? ;>

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

531. ^^ ~J

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

Nie moja wina xD Lubię FaWi, HaPi, LilL (chociaż Witek mnie ostatnio wkurzył tą całą akcją z Agatą) i Ninę z Samborem (jest na to jakaś nazwa? xD), jeśli chodzi o NDiNZ.... Powiedz mi jeszcze, że oglądasz Z Archiwum X, Glee i Pretty Little Lairs, to wtedy stwierdzę, że podobieństwo jest zbyt duże ;D
Btw. Do tej pory nie robiłam, bo nie mogę nigdzie znaleźć dobrego i darmowego programu do ściągnięcia... :/ Dlatego się pytam, w jakim robisz :D

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

ja ogólnie nie robię w darmowych tylko sobie triale ściągam, jeśli chodzi o jakiś dobry w którym robiłam to będzie corel x6, x5, power director, magix video editor chyba był ok, taki jeden którego nazwy nie pamiętam, który był najlepszy (xd) i wondershare, ale tam był taki napis na środku.
Lubię w NDiNZ kilka par, ale za FaWi po prostu szaleję, a moja ciekawość nie zna granic. Koleżanka opowiadała mi, że Wiki ma się nie zgodzić na propozycje z 531 (bądźmy tajemnicze), bo się za mało znają, i ma jej zaproponować 10 randek, po jednej w miesiącu. A inna mówiła, że Agatka ma być w ciąży. Nie wiem, czy to ona mają dar to informacji, czy to ja nic nie wiem. XD ~J

MagdaJulka

<Sorki że się wtrącam, też uwielbiam FaWi i NDiNZ>
Agata w ciąży? Na razie wiadomo mi tylko o jednej ciąży i to bynajmniej nie Agatki... O.o

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

Olllla :D Mrru *.* Uwielbiam ją z Przemkiem. Znaczy... Ich jeszcze nie ma, ale i tak ich uwielbiam

KeThA

Też ją uwielbiam :3 Wgl ciekawie się zapowiada, ona w ciąży, kocha go chyba, a ciągle go widzi z Wiki... smutno mi kiedy jest taka sytuacja :C
Ale i tak FaWi dla mnie rządzi XD

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

Ja tam za FaWi nie szaleję. Uwielbiam ich oboje, razem też, ale nie takie "JEEEEJ", nie będę skakała po łóżku, uwierz mi, jak ich spikną. ;D
A Przemek ma wyjeeeechać.

KeThA

Jak Przemuś wyjedzie, to Ola będzie cierpieć, czego nie chcę, bo ją okropnie polubiłam :D
Ale w sumie... i tak przez niego cierpi, więc żadna różnica...

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Ola i Przemek są spoko, ale mam ich gdzieś, a wariuję tylko przy FaWi, są dla mnie niczym Marcesca, Naxi i Fedemila razem, a gdy zobaczyłam jak jej się oświadczy w środę... Ni po prostu kocham! Ale tak pomijając to to się cieszę, że ma odmówić, bo to było by już za dziwne.
Skoro kiedyś ożenił się dla nazwiska to moźe i teraz tak chce, bo wiecie - Falkowicz takie trudne do przeczytania w innych krajach, a Consalida łatwe... ~J

MagdaJulka

O, a propos nazwiska, zawsze mnie ciekawiło nazwisko Consalida - takie... hiszpańskojęzyczne? Ona chyba jest Polką, nie? Ale fajne ma nazwisko XD
Nigdy nie wiadomo co Falkowicz knuje - i za to go uwielbiam <3

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Było kiedyś mówione, że jest półhiszpanką bodajże, jej rodzice z jej córką Blancą mieszkają w Hiszpanii. Tak, na pewno ma dużo związanego z językiem hiszpańskim.
Tak, Falkowicz to chyba w całym serialu moja ulubiona postać, najbardziej mnie interesuje; drugą jest Wiktoria właśnie.
A mnie ciekawi wiek Wiktorii, czy Przemka. Moja mama uważa, że skoro zdawali test specjalizacyjny to pewnie jakieś 28. W takim razie - ile ma Falkowicz?
Jeśli gdzieś był wiek, czy ciś to na swoje usprawiedliwienie powiem, że zanim zaczął się wątek Falkowicz/Wiki za bardzo serialu nie oglądałam, a tak na poważnie z czekaniwm na odcinek etc to oglądam od wybuchu. ~J

MagdaJulka

Hehe, dla mnie Falkowicz i Wiki to też jedne z moich ulubionych postaci.
Falko ma pewnie koło 40, nie?
Tak myślałam, że Wiki musi mieć jakieś związki z Hiszpanią, nie pomyliłam się. Wyleciało mi z głowy wgl, że ma córkę XD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Tam gdzieś kiedyś jak jeszcze nie za bardzo oglądałam tylko czasem patrzyłam tpo była jej córka mała dosyć, jakieś 7-9lat, co myślała, że to jej córka, ale to pare lat temu i jakiś rok temu jak jej córka przyleciała do Polski i miała buncik, była gotką etc. xd
Od kiedy oglądasz NDiNZ? ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Gdy chodzi o Germangie jest to okropne (no, ale tu jie tylko wiek), a FaWi to już nie, ale w sumie jakby było 12lat to to nie jest dużo. ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

siostra* że córka Wiki myślała, że Wiki to jwj siostra. ~J

esteckiewicz1

NDiNZ oglądałam od początku, potem była długaśna przerwa, aż wróciłam jak jeszcze Lena z Latoszkiem coś czuli, ale nie wiedzieli co XD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Ja nie mogłam od początku, bo to chyba z 1999 roku, ale jakoś od małego oglądałam. xd ja z 2001. ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Wiki miała 30 urodziny w jakimś odcinku, pamiętam to dobrze xd

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Że jakieś urodziny miała to wiedziałam, ale które to już nie. Wtedy z Falko to było? ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Tak, właśnie. W serialu chyba nie było powiedziane które, ale na głównej stronie serialu czytałam streszczenia i tam było, że 30;)

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Aa, i świętują? JAK TAKA STARA? :D Chcę zobaczyć 50tkę Falka. xD ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Żebrowski ma 42 może Falko też, gdzieś po 40 dopiero;)

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Co nie zmienia faktu, że chcę 50 Falka! Tak od tematu to Żebrowski ZARĄBIŚCIE ZAJEBIŚCIE TAK SEKSIII I W OGÓLE wyglądał w "Ogniem i mieczem" z tymi wąsikami. ^^ ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Im starszy tym lepszy, naprawdę. Jak wino xd

ocenił(a) serial na 10
majka5454

hahahaha. ale i tak kocham każde wcielenie mrr i te minki, jak robi buziaka to ja aż w śmiech. :D ~J

ocenił(a) serial na 2
MagdaJulka

Żebrowski jest boski, że siem tak wypowiem ;D Jeden z najlepszych polskich aktorów.

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Jeśli nie najlepszy;)

ocenił(a) serial na 2
majka5454

No, może bez przesady ;) Ale taki Szyc czy inny tam Karolak do pięt mu nie dorasta ;)

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Jak dla mnie także jeden z najlepszych ~M.

MagdaJulka

Czy jestem jedyną osobą nielubíącą NDiNZ ?

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Chyba tak:)

ocenił(a) serial na 2
Izzie_

Ja też nie oglądam NDiNZ, Oluś. Żebrowskiego cenię z innych ról, chociażby Wiedźmina czy Skrzetuskiego ;)

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Nie oglądasz NDiNZ? Obie nie oglądacie? Możecie tylko żałować. Jak lubisz Żebrowskiego to wpisz sobie na yt "Falkowicz - Narcyz" to będzie taki zajebisty film, autorstwa Fanki Falka, co będzia masa fajnych min Falko, czyli Żebrowskiego. :D ~J

ocenił(a) serial na 2
MagdaJulka

Spokojnie, spokojnie. Jestem za bardzo do tyłu, żeby teraz zacząć oglądać. Kojarzę co prawda kilka postaci, ale nie wiem, co się tam dzieje.

Widziałam chyba z trzy dramaty z jego udziałem, więc wiem, jakie miny robi ;)

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Jq też jak zaczęłam na nowo byłam w tyle. xd I dalej nie kojarzę z jakim psychologiem lydzie z fw o ndinz chcą łączyć Agatkę, ale mam to gdzieś, bo kocham Fawi i w 529 byłam załamana jak ich nie było. Wcale nie dużo do nadtabianie - 529, a nawet te 29 możesz sobie odpuścić! xdd ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

co ja piszę. 530.

ocenił(a) serial na 2
MagdaJulka

Kojarzę, że Hana to ta, którą gra Baar (która jest śliczna i ma cudowny głos), a Lena to Sokołowska (Zuza z "Przyjaciółek"). I tyle, plus Ola i Przemek, i Falkowicz. Więcej postaci nie pamiętam, żałuję za to i chcę się poprawić. Proszę o pokutę i rozgrzeszenie.

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

I Wiktoria. Jeśli kojarzysz Falkowicza kojarz też Wiktorię. Falkowicz + Wiki = Fawi.
Już jesteś zapoznana z serialem. :D ~J

MagdaJulka

Hehe, ja to widziałam *.*
Falkowicz i grający go Żebrowski są the best <3

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

No wiadomo. Mnie to odcinki bez niego dżo mniej ciekawią niż te z nim. ~J

MagdaJulka

Mam to samo. Odcinki bez Falko uważam za odcinki stracone :D

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

ci ludzie z yt mają talent do robienia historyjek z fabułą (w opisie masz fabułę) xd http://www.youtube.com/watch?v=M28XYo5ahdQ

MagdaJulka

Oni mają talent :D
Całkiem ciekawa ta historyjka :D

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

taa :D ja lubię u tej oglądać filmiki. http://www.youtube.com/watch?v=NBKRzlDN6NI mieszana historyjka ze scenkami z "Nad życie". xd

A JEŚLI KECIA BY TO jakimś cudem PRZECZYTAŁAM TO MAM też coś DLA NIEJ (Ola i Przemek):
http://www.youtube.com/watch?v=WR-mEOp-uS8
zajebista muza. :D ~J

MagdaJulka

Wgl czasem historyjki stworzone przez fanów danego serialu są ciekawsze niż sam serial, no ale sorry, Falko podrobić się nie da XDD