Oglądałam 1 sezon, z małymi przerwami, bo serial po prostu zaczął mnie wkurzać. Na
początku było fajnie, zaczynało się rozkręcać, ale potem to już praktycznie to samo. Violetta
próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej ---> W tym czasie podrywa Tomasa i
Leona jednocześnie ---> Ludmiła próbuje jej zepsuć to ---> Wszyscy zwalają winę na Ludmiłę,
Violcia się cieszy, dostaje wszędzie główne role, Ludmiłę wywalają, albo robią tak, że nigdy w
niczym nie gra ---> Violetta próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej itd...
Wkurza mnie to, że jak cokolwiek Violci się nie uda, to wszystko zwala na Ludmiłę. Poza tym,
wszyscy mówią, że Violecia idealnie śpiewa, że musi być najlepsza i wszystko wygrywać.
Według mnie Ludmi jest od niej 1000 razy lepsza (przynajmniej w śpiewie) i jakby się trochę
bardziej postarała (była milsza), to mogłaby mieć dużo więcej przyjaciół.
Kiedy Ludmi spróbuje coś powiedzieć do przyjaciół Violci (cokolwiek), oni od razu ją wyzywają,
że ma spadać.
Poza tym, parę tygodni temu, jeszcze jak Francesca była z Tomasem, to miała pretensję do
Violetty, że ona podrywa Tomasa. A oczywiście Violcia zawsze musi udawać świętoszka, że nic
nie wie, nie kocha Tomasa itp. A potem ma pretensję do Fran, że ona się do niej przypie#dala,
bo odbija jej chłopaka i wmawia jej, że jest zazdrosna. Sory, ale jakbym ja miała chłopaka,
który kręcił by z moją naj przyjaciółką, to też byłabym zazdrosna.
Wątek z Angie też jest dość kiepski. Sytuacja ciągle się powtarza:
Angie chce powiedzieć Germanie, że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje -->
Chroni swój tyłek i ukrywa się przed nim --> W Studio gada z Pablo, że musi powiedzieć
Germanowi, że Maria to jej siostra, wręcz obiecuje mu to --> Angie chce powiedzieć Germanie,
że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje itd.
Jeszcze przyczepiłabym się do Olgity - cokolwiek stanie się Violci, ona bierze jej stronę. Sory,
ale ona zachowywała się jak poje#ana jak Violcia odpadła z programu.
Mam jeszcze sporo uwag, ale powiecie, że czepiam się szczegółów. Wszystkie moje koleżanki
''loffciają'' Violettę, ale kompletnie nie wiem dlaczego. Możecie mi powiedzieć, na czym polega
fenomen tego serialu?
UWAGA...
BÓL DUPY FANECZEK VIOLCI ZA 3... 2... 1...
Uwagi trafne i wiele razy było mówione o nich na tym forum. Ja nie mam talentu do długich wypowiedzi, a do tego robię właśnie filmik Fawi z NDiNZ do Ahi estare, więc musisz poczekać aż moja siostra wróci z angielskiego, aby także usłyszeć zapewne ciekawą wypowiedź.
Ale zapomniałaś o zaletach - Xabiani ♥ Dziś z koleżanką na infie ściągamy sobie jego zdjęcia, a pani używa takiej fajnej opcji sprawdzenia, co dana osoba ma teraz na ekranie i klika na moją koleżankę, a ona tak szybko na pulpit i uśmiech "Jestem grzeczna", a ja dalej jak szalona ściągam zdjęcia. ^^ ~J
teraz mam taki kiepski co nazwy nie pamiętam, ale jak tylko moja koleżanka wejdzie na gg pytam jej się w jakim programie robiła taki jeden zajebisty filmik i go ściągam. ♥ A tak to to będzie mój pierwszy filmik FaWi. Robisz jakieś? W ogóle ty lubisz wszystko, co ja? :D ~J
Nie moja wina xD Lubię FaWi, HaPi, LilL (chociaż Witek mnie ostatnio wkurzył tą całą akcją z Agatą) i Ninę z Samborem (jest na to jakaś nazwa? xD), jeśli chodzi o NDiNZ.... Powiedz mi jeszcze, że oglądasz Z Archiwum X, Glee i Pretty Little Lairs, to wtedy stwierdzę, że podobieństwo jest zbyt duże ;D
Btw. Do tej pory nie robiłam, bo nie mogę nigdzie znaleźć dobrego i darmowego programu do ściągnięcia... :/ Dlatego się pytam, w jakim robisz :D
ja ogólnie nie robię w darmowych tylko sobie triale ściągam, jeśli chodzi o jakiś dobry w którym robiłam to będzie corel x6, x5, power director, magix video editor chyba był ok, taki jeden którego nazwy nie pamiętam, który był najlepszy (xd) i wondershare, ale tam był taki napis na środku.
Lubię w NDiNZ kilka par, ale za FaWi po prostu szaleję, a moja ciekawość nie zna granic. Koleżanka opowiadała mi, że Wiki ma się nie zgodzić na propozycje z 531 (bądźmy tajemnicze), bo się za mało znają, i ma jej zaproponować 10 randek, po jednej w miesiącu. A inna mówiła, że Agatka ma być w ciąży. Nie wiem, czy to ona mają dar to informacji, czy to ja nic nie wiem. XD ~J
<Sorki że się wtrącam, też uwielbiam FaWi i NDiNZ>
Agata w ciąży? Na razie wiadomo mi tylko o jednej ciąży i to bynajmniej nie Agatki... O.o
Olllla :D Mrru *.* Uwielbiam ją z Przemkiem. Znaczy... Ich jeszcze nie ma, ale i tak ich uwielbiam
Też ją uwielbiam :3 Wgl ciekawie się zapowiada, ona w ciąży, kocha go chyba, a ciągle go widzi z Wiki... smutno mi kiedy jest taka sytuacja :C
Ale i tak FaWi dla mnie rządzi XD
Ja tam za FaWi nie szaleję. Uwielbiam ich oboje, razem też, ale nie takie "JEEEEJ", nie będę skakała po łóżku, uwierz mi, jak ich spikną. ;D
A Przemek ma wyjeeeechać.
Jak Przemuś wyjedzie, to Ola będzie cierpieć, czego nie chcę, bo ją okropnie polubiłam :D
Ale w sumie... i tak przez niego cierpi, więc żadna różnica...
Ola i Przemek są spoko, ale mam ich gdzieś, a wariuję tylko przy FaWi, są dla mnie niczym Marcesca, Naxi i Fedemila razem, a gdy zobaczyłam jak jej się oświadczy w środę... Ni po prostu kocham! Ale tak pomijając to to się cieszę, że ma odmówić, bo to było by już za dziwne.
Skoro kiedyś ożenił się dla nazwiska to moźe i teraz tak chce, bo wiecie - Falkowicz takie trudne do przeczytania w innych krajach, a Consalida łatwe... ~J
O, a propos nazwiska, zawsze mnie ciekawiło nazwisko Consalida - takie... hiszpańskojęzyczne? Ona chyba jest Polką, nie? Ale fajne ma nazwisko XD
Nigdy nie wiadomo co Falkowicz knuje - i za to go uwielbiam <3
Było kiedyś mówione, że jest półhiszpanką bodajże, jej rodzice z jej córką Blancą mieszkają w Hiszpanii. Tak, na pewno ma dużo związanego z językiem hiszpańskim.
Tak, Falkowicz to chyba w całym serialu moja ulubiona postać, najbardziej mnie interesuje; drugą jest Wiktoria właśnie.
A mnie ciekawi wiek Wiktorii, czy Przemka. Moja mama uważa, że skoro zdawali test specjalizacyjny to pewnie jakieś 28. W takim razie - ile ma Falkowicz?
Jeśli gdzieś był wiek, czy ciś to na swoje usprawiedliwienie powiem, że zanim zaczął się wątek Falkowicz/Wiki za bardzo serialu nie oglądałam, a tak na poważnie z czekaniwm na odcinek etc to oglądam od wybuchu. ~J
Hehe, dla mnie Falkowicz i Wiki to też jedne z moich ulubionych postaci.
Falko ma pewnie koło 40, nie?
Tak myślałam, że Wiki musi mieć jakieś związki z Hiszpanią, nie pomyliłam się. Wyleciało mi z głowy wgl, że ma córkę XD
Tam gdzieś kiedyś jak jeszcze nie za bardzo oglądałam tylko czasem patrzyłam tpo była jej córka mała dosyć, jakieś 7-9lat, co myślała, że to jej córka, ale to pare lat temu i jakiś rok temu jak jej córka przyleciała do Polski i miała buncik, była gotką etc. xd
Od kiedy oglądasz NDiNZ? ~J
Gdy chodzi o Germangie jest to okropne (no, ale tu jie tylko wiek), a FaWi to już nie, ale w sumie jakby było 12lat to to nie jest dużo. ~J
NDiNZ oglądałam od początku, potem była długaśna przerwa, aż wróciłam jak jeszcze Lena z Latoszkiem coś czuli, ale nie wiedzieli co XD
Ja nie mogłam od początku, bo to chyba z 1999 roku, ale jakoś od małego oglądałam. xd ja z 2001. ~J
Że jakieś urodziny miała to wiedziałam, ale które to już nie. Wtedy z Falko to było? ~J
Tak, właśnie. W serialu chyba nie było powiedziane które, ale na głównej stronie serialu czytałam streszczenia i tam było, że 30;)
Co nie zmienia faktu, że chcę 50 Falka! Tak od tematu to Żebrowski ZARĄBIŚCIE ZAJEBIŚCIE TAK SEKSIII I W OGÓLE wyglądał w "Ogniem i mieczem" z tymi wąsikami. ^^ ~J
hahahaha. ale i tak kocham każde wcielenie mrr i te minki, jak robi buziaka to ja aż w śmiech. :D ~J
Żebrowski jest boski, że siem tak wypowiem ;D Jeden z najlepszych polskich aktorów.
No, może bez przesady ;) Ale taki Szyc czy inny tam Karolak do pięt mu nie dorasta ;)
Ja też nie oglądam NDiNZ, Oluś. Żebrowskiego cenię z innych ról, chociażby Wiedźmina czy Skrzetuskiego ;)
Nie oglądasz NDiNZ? Obie nie oglądacie? Możecie tylko żałować. Jak lubisz Żebrowskiego to wpisz sobie na yt "Falkowicz - Narcyz" to będzie taki zajebisty film, autorstwa Fanki Falka, co będzia masa fajnych min Falko, czyli Żebrowskiego. :D ~J
Spokojnie, spokojnie. Jestem za bardzo do tyłu, żeby teraz zacząć oglądać. Kojarzę co prawda kilka postaci, ale nie wiem, co się tam dzieje.
Widziałam chyba z trzy dramaty z jego udziałem, więc wiem, jakie miny robi ;)
Jq też jak zaczęłam na nowo byłam w tyle. xd I dalej nie kojarzę z jakim psychologiem lydzie z fw o ndinz chcą łączyć Agatkę, ale mam to gdzieś, bo kocham Fawi i w 529 byłam załamana jak ich nie było. Wcale nie dużo do nadtabianie - 529, a nawet te 29 możesz sobie odpuścić! xdd ~J
Kojarzę, że Hana to ta, którą gra Baar (która jest śliczna i ma cudowny głos), a Lena to Sokołowska (Zuza z "Przyjaciółek"). I tyle, plus Ola i Przemek, i Falkowicz. Więcej postaci nie pamiętam, żałuję za to i chcę się poprawić. Proszę o pokutę i rozgrzeszenie.
I Wiktoria. Jeśli kojarzysz Falkowicza kojarz też Wiktorię. Falkowicz + Wiki = Fawi.
Już jesteś zapoznana z serialem. :D ~J
ci ludzie z yt mają talent do robienia historyjek z fabułą (w opisie masz fabułę) xd http://www.youtube.com/watch?v=M28XYo5ahdQ
taa :D ja lubię u tej oglądać filmiki. http://www.youtube.com/watch?v=NBKRzlDN6NI mieszana historyjka ze scenkami z "Nad życie". xd
A JEŚLI KECIA BY TO jakimś cudem PRZECZYTAŁAM TO MAM też coś DLA NIEJ (Ola i Przemek):
http://www.youtube.com/watch?v=WR-mEOp-uS8
zajebista muza. :D ~J