PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6713
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Oglądałam 1 sezon, z małymi przerwami, bo serial po prostu zaczął mnie wkurzać. Na
początku było fajnie, zaczynało się rozkręcać, ale potem to już praktycznie to samo. Violetta
próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej ---> W tym czasie podrywa Tomasa i
Leona jednocześnie ---> Ludmiła próbuje jej zepsuć to ---> Wszyscy zwalają winę na Ludmiłę,
Violcia się cieszy, dostaje wszędzie główne role, Ludmiłę wywalają, albo robią tak, że nigdy w
niczym nie gra ---> Violetta próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej itd...
Wkurza mnie to, że jak cokolwiek Violci się nie uda, to wszystko zwala na Ludmiłę. Poza tym,
wszyscy mówią, że Violecia idealnie śpiewa, że musi być najlepsza i wszystko wygrywać.
Według mnie Ludmi jest od niej 1000 razy lepsza (przynajmniej w śpiewie) i jakby się trochę
bardziej postarała (była milsza), to mogłaby mieć dużo więcej przyjaciół.
Kiedy Ludmi spróbuje coś powiedzieć do przyjaciół Violci (cokolwiek), oni od razu ją wyzywają,
że ma spadać.
Poza tym, parę tygodni temu, jeszcze jak Francesca była z Tomasem, to miała pretensję do
Violetty, że ona podrywa Tomasa. A oczywiście Violcia zawsze musi udawać świętoszka, że nic
nie wie, nie kocha Tomasa itp. A potem ma pretensję do Fran, że ona się do niej przypie#dala,
bo odbija jej chłopaka i wmawia jej, że jest zazdrosna. Sory, ale jakbym ja miała chłopaka,
który kręcił by z moją naj przyjaciółką, to też byłabym zazdrosna.
Wątek z Angie też jest dość kiepski. Sytuacja ciągle się powtarza:
Angie chce powiedzieć Germanie, że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje -->
Chroni swój tyłek i ukrywa się przed nim --> W Studio gada z Pablo, że musi powiedzieć
Germanowi, że Maria to jej siostra, wręcz obiecuje mu to --> Angie chce powiedzieć Germanie,
że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje itd.
Jeszcze przyczepiłabym się do Olgity - cokolwiek stanie się Violci, ona bierze jej stronę. Sory,
ale ona zachowywała się jak poje#ana jak Violcia odpadła z programu.
Mam jeszcze sporo uwag, ale powiecie, że czepiam się szczegółów. Wszystkie moje koleżanki
''loffciają'' Violettę, ale kompletnie nie wiem dlaczego. Możecie mi powiedzieć, na czym polega
fenomen tego serialu?

UWAGA...
BÓL DUPY FANECZEK VIOLCI ZA 3... 2... 1...

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

No, razem z Tobą zresztą, wiesz o tym, nie?
Wgl. gdzie się Karolinka podziewa? :O

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Właśnie dawno jej nie było.

KeThA

Nie wiem ;C
Wiem, że ze mną, ale wolałam się upewnić że będę miała z kim spamować XD

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Rozkminiam jak on się nazywa i nie wiem. Myślałam, że Michał, ale to Sambor (jego też lubię i Gawryłę!) xd

ocenił(a) serial na 3
majka5454

Marek! On jest Marek :D

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Boski filmik :D Piosenka pasuje idealnie! ^^

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Tylko ciut bardziej do Falko! ~J

Smietanka1069

Największą zaletą jest Cami <3 :D
Właśnie reakcja Olgi była śmieszna wtedy :D
Nie chce mi się rozpisywać.

Smietanka1069

Ale mnie boli dupa przez cb normalnie nie wytrzymam.

Luu__4

Oj, dobra. Pisałam na zapas, bo jak kiedykolwiek na jakimś forum Violci albo na FB pisałam to samo, to oczywiście małolaty na mnie naskakiwały z tekstami typu ''Nie podoba się = nie oglądaj !!!!111!!!onenone'' ...

ocenił(a) serial na 8
Smietanka1069

My jesteśmy tolerancyjni*-*

ocenił(a) serial na 3
LuLuComello

I przyzwyczajeni :D

ocenił(a) serial na 2
Smietanka1069

Bo na fw jest wyższa średnia wieku, tak z 14-15, a nie jak na noveli czy gdzie indziej 7-8 lat.

ocenił(a) serial na 10
Smietanka1069

spoko. my tolerujemy nawet ludzi, którzy nie lubią fawi (nie zwracam się konkretnie do ciebie, saro) i którzy nie lubią ndinz (zuziu, nie myśl, że to do ciebie). ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

ale ja lubię FaWi! Nie mów takich bzdur, bo sobie ludzie coś o mni epomyślą jeszcze...

ocenił(a) serial na 10
KeThA

a co, chcesz żebym cię nie tolerowała? XD Ale ja tam napisałam, że NIE zwracam się KONKRETNIE DO CIEBIE. ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

To dobrze, bo ja lubię FaWi, Juleczko kochana :)

ocenił(a) serial na 2
MagdaJulka

Nazwy własne piszemy dużą literką, Juleczko. ~Z

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

chyba że cię nie szanuje zuziu, albo mam shift za daleko. ~J

ocenił(a) serial na 2
MagdaJulka

Jakoś swój zacny inicjał piszesz zy wielkiej, wnioskuję zatem, że ta pierwsza opcja. Smutne to, smutne.

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

nie, ja szanuję każdego człowieka, ale wtedy delicja jadła. Wybacz mi. ~J

ocenił(a) serial na 10
Smietanka1069

Cześć! Miło cię poznać! Szkoda, że ten serial cię irytuje. Ma też sporo zalet (W tym Jorge, Facundo, Ruggero i Xabiani). Nie naskoczymy na cb, jesteśmy przecież cywilizowanymi ludźmi :D A może masz z kimś z nas coś wspólnego? Piłka nożna? NDiNZ (akurat nie moja działka, ale sporo tu fanek)? Książki? :D

Bangie

Chyba już dawno tak nie było, by temat z hejtami z Violettty przekształcił się w kącik fanek NDiNZ XDD
Pogadałabym o książkach i piłce XDD O czymś ciekawym (nie samym NDiNZ i Violką człowiek żyje XD)

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Jakie książki czytasz? :D Bo ja lubię fantasy, fantastykę, młodzieżowe, kryminały... No różne

Bangie

Też różne, a szczególnie te co wymieniłaś :D
A jakie są twoje ulubione?

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Hmm... Ubóstwiam HP, Felixa, Neta i Nikę, Trylogie Czarnego Maga, Klątwe Tygrysa, Sherlocka Holmesa, Pamiętnik Księżniczki.... A ty?

Bangie

HP lubię, a z tego najbardziej lubię Rona (tak, tak, mam do niego słabość, nie wiem czemu :D) i Draco :D
Ostatnio moim numerem jeden jest "Pieśń Lodu i Ognia", saga, której pierwsza część to "Gra o Tron", o której na pewno słyszałaś XD Po prostu uwielbiam takie klimaty - średniowieczne realia + fantastyka <3
Scherlocka chcę zdobyć jakoś, w Empiku np jest?
Trylogię chciałabym przeczytać, bo słyszałam że dobra jest, prawda?

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

O, przeczytam tą sagę. Trylogia jest świetna :D Ostatnia część jest najsuperniejsza :D Scherlock powinien być w Empiku :D

Bangie

Eee, to świetnie, może sprawię sobie Scherlocka na Mikołajki :3

Najpierw w PLiO ciężko ogarnąć postacie, herby, rody, zawołania rodów, krainy, ale jak się wczujesz to jest bosko :D Podoba mi się w tej sadze to, że są postaci dobre, złe, ale jest też coś pomiędzy. A i bohaterowie są skrajnie różni, np. z charakteru, nawet w jednej rodzinie XD Jest też tam mnóstwo szczegółów, niuansów, miód na moje oczy *.*
W sumie powiem Ci szczerze, że fantastyki tam nie ma za wiele XD Cała ta saga w sumie opiera się na intrygach i polityce, jakaś bitewka też się zdarzy XD Jednym słowem: polecam :D

A o czym jest tak mniej więcej ta Trylogia? Pewnie jakiś Czarny Mag tam jest? XD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

O, przeczytam. :D Trylogia zaczyna się tak, że jest dziewczyna mieszkając w slumsach. Co roku król organizuja Czystki i każe magom wypędzać bezdomnych z miasta. Dziewczyna wraz z kumplami idzie porzucać kamieniami w magów w ramach protestu (oczywiście nie da się ich trafić, bo tworzą wokół siebie tarcze). W pewnym momencie ona trafia w jednego z nich, okazując tym samym, że ma zdolności magiczne. Gildia ją ściga, ona ucieka... Itd., idp. Ogólnie tylko bogatsi mają szanse dostać się do Gildii Magów. No i w ogóle jest extra :D

Bangie

Ooo, ciekawie się zapowiada, dzięki za opis :D
Hehe, ona rzuca w nich kamieniami bo są magami, a potem pewnie w nią rzucają kamieniami, bo jest magiem XDD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

:D Logika :D

Bangie

Ta ostatnio może ewentualnie płatać mi figle z niedospania i zbyt dużej ilości nauki, więc lepiej się przygotuj na ewentualną ewentualność XDD

esteckiewicz1

E tam :D Logika jest logiką nawet jeśli jest pokręcona :D Jakbyś się nie domyślała - tu B.

Bangie2

To dobrze, będę miała pewność, że jak coś piszę to jest to logiczne, nawet jeśli to nie jest logiczne XD
Domyśliłam się :D

esteckiewicz1

Domyśliłaś się? Ach, jakim cudem?! :D Co tam u cb, tak w ogóle?

Bangie2

Nauka XD Mnóstwo nauki XD
Uczę się, potem oglądam Violkę XD
Jutro mam ciężki dzień, a do tego ruski - jak chcesz to poczytaj w innym temacie jak mówiłam Violetowej o odpałach mojej sorki z ruskiego XD
No i matura...
A u Ciebie co tam?

esteckiewicz1

Czytałam :D Też nauka, nauka i nauka. ;D Jesteś w klasie maturalnej? Nieźle :D Jakie jeszcze seriale oglądasz?

Bangie2

Ooo, dużo, chociaż ostatnio mniej bo matura XD
Wielbię Grę o Tron, Przygody Merlina, Pamiętniki Wampirów, NDiNZ (za Falko między innymi <3), noo i Kości, CSI wszystkie trzy, kiedyś uwielbiałam Lostów i Herosów oraz tajemnice Smallville. Ale i tak moim ulubionym serialem na zawsze pozostają FRIENDS <3 <3

A Ty?

esteckiewicz1

Też oglądałam Merlina, czasem Kości, Detektyw Monk... Ale wszystko zależy od tego, na co akurat trafię w telewizji. Tylko Violkę oglądam tak, że dzień w dzień o 16. :D Pora na mnie. Miękka pościel mnie wzywa... :D

Bangie2

Merlina uwielbiałam, ale beczałam na końcówce 5 sezonu, jak oni mogli to zrobić?!
Dobranoc :D

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Ja kocham Pottera i Igrzyska śmierci. j.

ocenił(a) serial na 8
MagdaJulka

Ooo, widzę że nie jestem jedyna;*

ocenił(a) serial na 10
LuLuComello

Kogo najbardziej llubisz? :D ~H

ocenił(a) serial na 8
MagdaJulka

Igrzyska Śmierci, to moja ulubiona trylogia

ocenił(a) serial na 10
LuLuComello

Moja także ~M.

ocenił(a) serial na 8
MagdaJulka

Czekam teraz, niecierpliwie do listopada, na drugą część w kinach*-*

ocenił(a) serial na 10
LuLuComello

Wolę książkę ;) ~M.

ocenił(a) serial na 8
MagdaJulka

Ja też, zawsze książka jest lepsza od filmu

ocenił(a) serial na 10
LuLuComello

a którą część "igrzysk śmierci" najbardziej?
ja od razu po premierze, albo nawet i na nią idę do kina. I potem już tylko czekać na Kosogłosa. :D ~J