PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6693
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Cześć, jak wiecie powstał post, w którym pojawił się pomysł na tworzenie bloga przez
użytkowników filmweba. Chciałabym, aby spełnił się ten pomysł, dlatego daje Wam link do
bloga, który prowadziłam i chcę znów z nim ruszyć, kiedy dodawałam tłumaczenia to jednego
dnia weszło 800 osób, tylko zaniedbałam go, dlatego mam zamiar ruszyć z nim od nowa. Chcę
jednak znaleźć ekipę 4-6 osób, które by razem ze mną zajęły się prowadzeniem go.
Domyślam się, że jak podam warunki do prowadzenia bloga to nikt się nie zgłosi, ale co tam!
Będę mieć go sama z Julką i może Kecią.
1. Musisz mieć konto na bloggerze, jeżeli masz to napisz w tym punkcie "mam".
2. Czym chciałabyś się zajmować na blogu?
3. Jakie masz pomysły na bloga?
4. Jakie masz źródła informacji? Czytasz jakieś argentyńskie blogi, przeglądasz twittera i jesteś
ogółem zorientowana w tym co się dzieje w serialu?
5. Ile byś miała czasu na prowadzenie bloga?
6. Kontakt z Tobą, np. gg (możesz na privie napisać)
Pytania nieobowiązkowe:
7. Czy znasz jakiś język oprócz polskiego, z którego mogłabyś brać informacje z zagranicy?
(hiszpański, włoski, portugalski i jeszcze często sporo wiedzą osoby posługujące się
francuskim i rosyjskim).
8. Czy znasz się na kodach HTML (chciałabym zrobić rozwijane menu) lub CSS?
9. Jakie programy komputerowe potrafisz obsługiwać?
10. Jakieś dodatkowe twoje zdolności, którymi możesz się przed nami popisać.

Jak ktoś przebrnie przez to to jest mistrzem :D Jest ktoś chętny?

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

1. Mam
2. Wszystkim! Przeszkadzaniem, spamowaniem, kontaktem z czytelnikami - czyli to, co Sarra lubi najbardziej :P Serio to coś się wymyśli...
3. Proponuję dodać zakładkę "podstawy języka hiszpańskiego"
4. twitter, filmiki yt, odcinki oglądane na bierząco po hiszp.
5. zajeb iście dużo, jak to ja :) Od czego mam noce? :P
6. GG: 48077489
7. Znam angielski, odrobinę rosyjski i niemiecki - czyli wszystko, co najmniej przydatne :P
8. Uczę się CSSa, ale to dopiero podstawy
9. GIMP, eee... GG? :P No... Głównie gimp ;)
10. Jestem zajefajna, cudowna, urocza i to powinno wystarczyć :) No i jestem miszczem (wolę wersję przez szcz) bo przez to przebrnęłam :P A tak serio to umiem... Nic nie umiem. Umiem spamować :D

Pozostaję z szacunkiem, Ja!
Dla osób, które jeszcze nie połączyły mnie z moim blogiem - yo bin CarmenElizabeth :)
Danke, gracias, grazie, thanks i coś tam jeszcze!

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Oczywiście na sam koniec wypowiedzi trzeba pokazać jak zna się języki :D
Oczywiście Sarę przyjmuje. GG nie musiałaś pisać - mam je, ale spoko. Będziesz mieć kontakt z każdym co zechce pisać coś. Powinnam dodać jeszcze punkt, czy potrafisz pisać po polsku, ponieważ nie chcę by było pełno "$ł!ta$no$ci" i bykUF, ale co tam.
Daj swój email, na którym mam Cię zaprosić do prowadzenia bloga.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

viole.musica@gmail.com

Jakih bykuf wokule? Ja?! Ja i blendy ortograwicne? Ja?

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Zaproszenie wysłane, skarbie ;) Wiem, że Ty znasz język polski.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Cieszę się :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Pozwolę sobie zapisać te gg. ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

A mogę i ja napisać? Mogę. Wiadomo.

1. Mam. Jeztem mistrzu!
2. Tłumaczyłabym piosenki i mogę wywiady.
3. Zrobienie rozwijanwgo menu, sama wiesz, po co. Może jakiś krótki kursik nagrany na wideo ze słówkami i popularnymi zwrotami hiszpańskimi? Ale to dopiero jakby był popularny.
4. Ja i mój twitter. <3 Obserwuje dużo fanów i aktorów,reżyserów, scenarzystów to trochę wiem.
5. A bo ja wiem.
6. Magda, ja siedzę obok Ciebie w pokoju. Mam gg, twittera, fb i wszystkie te inne głupoty.
7. No wiadomo, mówią po arabsku, chińsku, japońsku, francusku, rosyjsku (z tłumaczem google xD). A tak bez żartów to mówię po polsku (mówiłam, że jestem mistrz), dosyć dobrze po hiszpańsku i potrafie powiedzieć cześć, dziękuję, kocham cię po francusku, włosku i niemiecku. Rozumiem jeszcze często rzeczy napisane po rosyjsku. I znam angielski! Posiadam wiele tanentów.
8. Troche, ale rozwijanego menu to wiesz, że nie potrafie zrobić.
9. Wszystkie.
10. Za dużo, by wymoeniać. Wszystko potrafie.

Zapomniałabym napisać, że umiem się przedstawić po francusku i włosku, i powiedzieć cześć po japońsku. Chciałabym się nauczyć łaciny, lol.

Mam nadzieję, że siebie przyjmę! ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Wiem, że chciałabyś się nauczyć łaciny, ale nie wiem, czy ona jest potrzebna do bloga o Violetcie ~J.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

~M. *

MagdaJulka

1.Mam2
2.Tu mam dylemat
3.Kilka, ale to jak coś na priv
4.czasami czytam blogi, chodze po yt, tt czasem
5Około godzinna dziennie, czasem więcej
6.Mail ( to podam na poczcie )
7 Angielski,Niemiecki trochę, hiszpańskiego się uczę
8O niee
9.Umiem złożyć filmy, jużź złożyłam dwa do szkoły ale muszę pobrać proram, ale mam koleżankę która może zrobić szablon, jest dobra w gimpie
9.Lubię fotografować, fotografuję , lubie uczyc sie nowych rzeczy
Wiem, słabo wypadłam :/

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Przyjmuję Ci! Podaj e-mail, na którym mam Cię zaprosić do prowadzenia bloga. ~M.

MagdaJulka

Już wysłałam maila- jak coś pisz :)

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Ok, już odpowiedziałam ~M.

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

No przy mnie i moich językach (zoacz y góry) to tak. ~J

ocenił(a) serial na 3
Izzie_

1. Dai ljnka, proszem

ocenił(a) serial na 10
KeThA

http://violetta-polonia.blogspot.com/

MagdaJulka

Ja lecę z koleżanką do sklepu.Możę wpadnę wieczorem albo z komy wejdę :)
Ppapa
Będe tęsknić

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Papa

ocenił(a) serial na 1
MagdaJulka

Oooo wreszcie się ruszyłaś z blogiem ^^
Już myślałam, że o nim zapomniałaś .-. xD
I ja się raczej nie zgłoszę, bo nie potrafię nic ^^ XD

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Nie ty! Ona :D
Twojego znam, kochanieńka :D

ocenił(a) serial na 7
MagdaJulka

Ja mogę czytać tego bloga :P:P

ocenił(a) serial na 10
Magdaa95

Ja też. To jedyne co potrafię z wymienionych rzeczy;)

ocenił(a) serial na 7
majka5454

może nie jedynie to potrafię ale ja nie jestem dobrą bloggerką :P HTML nienawidzę, Hiszpańskiego dopiero usiłuję się nauczyć, czas też nie zawsze mam :) to co się będę tu wpychać, może kiedyś jak będę miała więcej do zaoferowania :)

ocenił(a) serial na 10
Magdaa95

Ja jestem mało systematyczna, zaangażuję się w coś, a potem różnie bywa z moją pracą. Może bym i chciała, ale znam siebie i wiem, że się nie nadaję:)

ocenił(a) serial na 7
majka5454

ja też się nie nadaję, nawet z czasem u mnie róznie bywa, czasem się uczę, czasem pojadę do chłopaka i wracam wieczorem :P

ocenił(a) serial na 10
Magdaa95

Podstawowa rzecz: czas. Gdzie ja bym znalazła czas, bo jednak w bloga trzeba włożyć trochę pracy;)

ocenił(a) serial na 7
majka5454

no tak, nawet jak znasz język to tłumaczenie zajmuje :)

ocenił(a) serial na 3
majka5454

Hahaha :D Ja też niby czasu nie mam ^^ Ale im więcej rzeczy mam na głowie tym bardziej potrafię się zmobilizować. Bo inaczej mi się nie chce i odkładam na ostatnią chwilę, albo w ogóle nie robię :D A teraz prowadząc 5 blogów będę może wreszcie systematyczna. Idę pisać rozdział i walczyć z HTMLem... Kto by pomyślał, że czegoś na blogu nie można zrobić Cssem ;/ No me gusta!

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Podziwiam cię, 5 blogów!

ocenił(a) serial na 10
majka5454

A jak!
Ja już mam chyba 3, kanał z filmikami na yt i zaczynam uczyć się na poważnie css, a jak to już zrobię to założę jeszcze najlepiej do szablonów bloga. ~J

MagdaJulka

A co to CSS ?

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Cascading Style Sheets (Kaskadowe Arkusze Stylów), czyli po prostu wygląd bloga. ~J

MagdaJulka

Kurde, to ja nic nie wiem ale moja koleżanka oże zrobić nagłowek dobra jest w gimpie.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Dołączę do Ciebie :D Jak się nauczę, bo też właśnie zaczęłam :P
A co! Nie może nam się nudzić... Wiesz... Myślałam nad nagrywaniem wersji instrumentalnych różnych piosenek z Violetty... ;P

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Ale jak ty śpiewasz, czy tylko instrument?

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Instrument ;D Nie będę ludzi męczyła. Ale tylko żartowałam...
No bo jednak jest to liceum i wolontariat mam w którym baardzo aktywnie uczestniczę, więc wiesz ;)

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Tak w ogóle to skąd uczysz się CSS? Zapominam o podpisie. ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

http://www.youtube.com/watch?v=FuD0wYnKCuw&list=PLfs_EqGJrqM8KWDX5wDDxt3o9ZKyDT4 4Z&index=11
To 4 część, ale mam ją akurat włączoną... I blogi o grafice z instrukcjami: seleektroy przede wszystkim :)
Nawet Magdzie ten poradnik wysyłałam na yt. A ty?

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Tamten już oglądałam filmik, ale to i tak musiałabym robić szablon przy nim, też patrzyłam na blogi o grafice z instrukcjami, ale to sobie dzisiaj poczytam/pooglądam w nocy. A teraz tłumaczę sobie jeden filmik z Cuando Toca La Campana i jutro go chyba wrzucę. ^^ ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Ooo, widzę komuś się nudzi, ale rozdziału na stary blog nie napisze :P Wgl... Muszę u Ciebie i Madźki rozdziały pokomentować, bo jakoś o tym zapomniałam i jeszcze dodać was do polecanych - usunęło mi całą listę czytanych blogów przy zmianie szablonu i muszę uzupełniać od początku, a nie wszystko pamiętam ;/ Masakra.
Ja robiłam szablon przy tamtym po raz pierwszy i tak samo nagłówek, bo się uczyłam dopiero GIMPA. Wgl. to zaczęłam siętym wszystkim zajmować 5 dni temu, a tak mnie wciągnęło, że zrobiłam już chyba z 10 nagłówków (tych nadająych się do użytku, bo te pierwsze to wstyd i hańba ;P)
Wgl. próbowałam to menu rozwijane ogarniać i wszystko jest dobrze, ale że to jest w HTMLu to jeden pieprz ony błąd i wszystko się rozwala... Wolę CSSa stanowczo, bo masz podgląd na bierząco, a nie!
Matko, ale isę rozpisałam...

ocenił(a) serial na 10
KeThA

"- DJ, jesteś mój.
- Jestem twój.
- Tak!"
Geniusze.

A gdzie jest jakaś nauka tego rozwijanego menu? Wyślesz mi? Ja trochę znam html, ale to początki. :D

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Patrz, przed chwilą to znalazłam :D http://blogger-poradniki.blogspot.com/2012/11/jak-zrobic-rozwijane-menu-na-blogs pocie.html
Fajnie wyjaśnione tutaj jest... Może jak skończę szablon to to sobie u siebie spróbuję zrobić :D Tobie również życzę powodzenia! :P

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Dziękii. Idę sobie poczytać.
Też bym spróbowała zrobić szablon, ale na nagłówek nie mam pomysłu.
Najwyżej jutro pomyślę.
Robisz sama, czy wraz ze stronami,z których przepisujesz kody? Ja bym pewnie kody przepisywała, bo pamiętam tylko kilka komend.

- dJ, eres mío.
- Soy tuyo!
- Łii. ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Znaczy część pamiętam, a część przepisuję z notatnika, gdzie mam to zapisane. Ale coś mi właśnie blogspot zaczął nawalać i nie łapie komend ;/ Będę musiała poczekać do jutra chyba, bo nie chce mi się już czekać.
http://sarra-sie-uczy.blogspot.com/
Ja nigdy nie mam pomysłu na nagłówek. Włączam gimpa i jakoś idzie :P

ocenił(a) serial na 10
KeThA

W sumie to dosyć wygodne. Chyba tsż sobie pozapisuje.
Dzięki za link do tamtej strony - ma kilka fjnych informacji, które postaram się ppotem wykorzystać przy nagłówku. Jak wyjdzie nam z tym blogiem to zróbmy jeszcze część "Fioletowa (mylić z Violettowa) grafika" i tam dodawać Violettowe szablony. xD ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

A umiesz wstawić szablon gotowy do pobrania na bloga? Ja nie mam pojęcia, jak to się robi :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Pod koniec któregoś z tych filmików było mówione. ~J

ocenił(a) serial na 3
majka5454

Ja właśnie dochodzę do wniosku, że to szaleństwo :D Pisałam na raz 2 rozdziały i kończyłam miniaturkę... Cóż :D
Jestem szalonaaaa, jestem szalona mówię sobie, żadne tabletki nie pomogą mnie <33

ocenił(a) serial na 2
KeThA

Hmm, Sarro... Czy ty się czegoś dziś przypadkiem nie nawdychałaś?

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Kolega mnie ostatnio pytał, czy mi się tabletki przypadkiem na uspokojenie nie kończą :D
Zuzka, jak tam twój rozdział? :D