Czy mi się wydaje, czy Ruggero na tej kartce ma napis Violetta 3?
http://3.bp.blogspot.com/-
pGgrTB0le10/UW4NT6ywgOI/AAAAAAAAImc/BpcmCoMhmdI/s1600/6.png
Tu jest: http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/3+nowe+WA%C5%BBNE+w iadomo%C5%9Bci!!!!Powt%C3%B3rki+%2C+3+sezon+%2C+KONCERT!!!!!!!!!!!!!,2234126
Gdzie ty tu znalazłaś jakieś obrażenie ciebie? Chyba przewrażliwiona jesteś, dziewczyno. Wiolczur tylko napisała, żebyś plotek nie roznosiła. Tym bardziej,że gdyby koncert na przykład miał być we wrześniu to by to dawno było ogłoszone ;/ Nie dziwię jej się, ze się wkurzyła bo później ludzie gadają bzdury. A ty od razu w trzech tematach, że cie obrażają + zakładasz własny temat... Nudzi ci sie, bo wakacje i nie masz co robić?
Kochanie, jej się nudzi nawet w roku szkolnym jak zaczniesz zagłębiać się w forum o Violetcie. Pewnie uraziliśmy ją, że nikt nie podniecił się tą informacją i nie napisał "Jesteś zajebista. Twoje info z dupy wzięte jest jak zawsze boskie. Mogę polizać twoje stopy?"
Przepraszam, ale nie mam tyle czasu, żeby przeglądać forum i szukać postów przewrażliwionej dziewczyneczki, która odpisuje tylko na forum, kiedy ktoś powie, żeby nie przejmowała się idiotami. Zabawne ;)
W tej chwili natomiast 3/4 forum jej nie trawi :) Poza tymi, których udało jej się namówić na współczucie :( O, jak przykro!
Ja już płaczę... Muszę uważać, bo się odwodnię
<uwaga, post zawiera sarkastyczną uwagę!>
Kochani, kochani. Jest mi bardzo smutno, ponieważ elizabeth_filmweb jest jest nie lubiana, mimo że nigdzie nie ma na to dowodu.
Dodajmy, że na tym forum jest prześladowana ;( Musimy temu przeciwdziałać!
<uwaga, post zawiera sarkastyczną uwagę!>
Napisałam tekst "I love you" :D
Jeszcze by się przydało napisać pojedynek Ludmily i Camili, ale na razie mi się nie chce.
Leniuuuch! Żartuję, od miesiąca zabieram się za tłumaczenie książki, ale mi się nie chce ^^
Mogłabyś się podzielić tekstem? W ogóle strasznie nieogarnięte to forum jest ^^
http://violetta-polonia.blogspot.com/2013/07/i-love-you-teskt.html Wrzuciłam teksst na bloga. Muszę go jakoś zareklamować :D
Tłumaczysz książki? Jaką?
"dziewczyny z akademii Gallaghera" ;) Polskie wydawnictwa nie chciały tłumaczyć więcej jak 2 części, a jest 5 (we wrześniu wychodzi 6) więc ktoś to musiał zrobic ;) 5 część nadal na mnie czeka ^^
O dziewczynach, którze szkolą się na szpiegów ^^ Ale moje tłumaczenia mają mnóstwo błędów, bo mi się nie chciało tego dwa razy czytać, żeby poprawić, ale będę musiała to zrobić ;/
Nie widziałam żadnych błędów ^^
Taaa, porażające zdolności :D Ale to na prawdę do poprawy wszystko ^^ Bo wiesz... W 5 dni tłumaczyłam 1 część, bo ludzie chcieli czytać to i błędów narobiłam, że szok. Interpunkcyjne, czasami brak kreseczki/kropeczki, czy zamiana liter... Czasem też stylistyczne. Ogólnie: Poprawka mnie czeka ^^
W tym semestrze miałam 4. To przez gramatykę. Ogólnie język znam na prawdę dobrze (byłam na wymianie i rozmawiałam po angielsku bez problemu przez ponad dwa tygodnie), wiesz: słownictwo i jakieś tam podstawowe czasy. Ale nie zwracam uwagi na te właśnie czasy takie dziwne^^ Umiem je przetłumaczyć, ale nie chce mi się ich uczyć :D
Też miałam 4 z angielskiego. Dobra nie jestem, rozumiem co do mnie mówią, ale często mam problem, żeby sama coś powiedzieć.
o czytałam te 2 pierwsze części a trzecią gdzieś z chomiczka miałam i gdzieś w moim bałaganie zapodziała się ;)
CarmenElizabeth sobie zobacz :) Wcześniej miałam HopeNacioness - ludzie kojarzyli jako samą Hope :) U mnie masz 3 i 4 część, 5 będzie prawdopodobnie do końca lipca ^^
Bez obrazy, ale zachowujecie się jak przewrażliwione nastolatki. To jest raczej jej sprawa, jak ocenia filmy, być może nie przypadły jej do gustu, po co ją od razu atakować słownie? Dla mnie bardzo dobrze, że zakłada tematy z ciekawostkami, mimo, że takowe już były. Nie mam sporo czasu, więc gdy zajrzę na filmweb, i widzę nowy temat, czytam go, bez względu, czy juz taki istniał. Nie mam czasu szukać wśród tych ośmiuset jednego głupiego tematu. Także nie rozumiem o co się tak spinacie. Od założenia tematu nie umrzecie. A to pisanie o rzeczonej "elizabeth_filmweb" z MagdąJulką, było wręcz żałosne. Nie mam zamiaru Was urazić, no ale proszę.. Gdybyście były dojrzałe, to byście to ignorowały, a nie ubliżały jej, bo wiem, że o to Wam chodziło. W taki sposób można łatwo pokazać jakim się jest inteligentnym człowiekiem. Nic do Was nie mam, ale nienawidzę ludzi, którzy ubliżają innym, by się poczuć lepiej.
To możesz mnie nienawidzić :) Nie zależy mi tak właściwie. Nie chodzi mi o to, jakie filmy ocenia - nie powiedziałam na ten temat ani słowa. Wisi mi to. Ja też oglądam i lubię kreskówki. Jednakowoż użalanie się nad sobą, że ktoś ci dokucza w momencie, gdy takowa sytuacja nie zaistniała jest żałosne. W CZTERECH miejscach, zacna niewiasto. Spójrz sobie na ten temat w którym rzekomo została obrażona. Widzisz tam jakąś złośliwość? Nie sądzę.
Prawdopodobnie, jak sama mi poradziłaś, powinnam cię zignorować, skoro jesteś nieobeznana w sytuacji, jednak z pozostałych tematów dość cię polubiłam, jeżeli można tak powiedzieć toteż piszę, co myślę. Tyle. To z szacunku dla twojej osoby. Dla niej już go nie mam.
Zacna niewiasto? Jej. :)
Mówi się trudno, nie zalezy mi na szacunku od forumowiczek. Po prostu wyraziłam swoje zdanie. Widzę złośliwości. "Twoje informacje mogą być z tzw dupy.
Wgl, wkurza mnie to. Ktoś coś przeczyta/przeinterpretuje, zasłyszy, sra się w temacie, a nie poda źródła >.< ". To raczej nie jest miła odpowiedź:) Powinnaś zignorować, jednak tego nie zrobiłaś. Coś za tym stoi. ;]
Napomknęłam kilka rzeczy. Miałam na myśli sytuację z wyzywaniem jej, bo oceniała filmy na 1. (;
Użala się nad sobą, niech to robi, skoro jej to pomaga. :) A sytuacja zaistniała, wyżej zacytowałam to zdanie, które rzekomo nie jest obraźliwe. To tyle z mojej strony.
Bo nie podała źródła. I Wiolczur miała rację: Roznosi plotki, a później reszta gada bzdury i nie da się prawdziwych informacji z tego wyciągnąć. Jak już mówiłam: Nie dziwię się, że się wkurzyła. Ale nie powiedziała jej że jest głupia, jest idiotką: To jest OBRAŻENIE kogoś. Natomiast to była niezbyt miła odpowiedź. Trzeba umieć rozróżnić te dwie rzeczy.
W ogóle dlaczego ty jej tak bronisz? Skoro wszyscy na tym forum uważają, że dziewczyna nie ma racji to chyba tak jest Albo całe forum się myli, a ty i ona jako jedyne macie rację. Pogratulować.
Dobrze, rozumiem, jednak każdy jest inny, i każdy odbiera w inny sposób to, co do niego mówimy. Przykładowo, do Ciebie ktoś powie, że Twoja praca, to co robisz jest z dupy wzięte, a Ciebie to nie obchodzi, no okej. Do innej osoby zwrócą się w ten sam sposób - nóż w plecy. To zależy od odbioru poszczególnych zdań. Spokojnie, rozróżniam, tak jak wyżej napisałam, ona mogła to spokojnie odebrać w niemiły sposób. ;)
Dlaczego ją bronię? Cóż, skoro zaczęli ją jeździć, bo ocenia "słynne" filmy na 1, bez względu na jej gust, wolę już ją bronić, niż dołączyć się do płytkich wyzwisk. Później wyzwiska za zakładanie podobnych tematów - no proszę, założyła temat, wysiliła się, i nagle ból dupy, bo już był podobny temat. To nie jest miłe, krytykować każdy czyn drugiej osoby. To ją mogło zaboleć, miała do tego podstawy.
Każdy ma w tym racje, ale część przesadza. ;)
Może lepiej nie dyskutować już na ten temat, bo zaraz zaczniemy się ze sobą na poważnie kłócić :) A to nie ma sensu, jak dobrze wiemy. W każdym razie cieszę się, że da się z tobą kulturalnie podyskutować :)
Oj tam, kłótni nie widzę, po prostu konstruktywna wymiana zdań. ;p
Ja też nie widzę w tym głębszego celu, wyraziłam swoje zdanie i to mi wystarczy.
No właśnie o to mi chodzi, że to nie ma sensu, a może jeszcze - znając mnie - doprowadzić do kłótni.
Jestem cholerykiem i czasami nie panuję nad rzeczami które mówię, kiedy się zirytuję. A często irytuję sie bez powodu :) Niestety...
mnie tam wydaje się że ktoś manipulował pikselami, no bo kiedy oni by mieli czas przygotowywać do 3 sezonu zwłaszcza kiedy dopiero skończyli 2 sezon potem en vivo, na jesień koncerty
https://pbs.twimg.com/media/BFwVTbuCEAA15r-.jpg:large
Ale z drugiej strony scenariusz do pierwszych kilku odcinków już mogli mieć :)
Xabiani <3 Ale Ruggero jeszcze nie ma to jeszcze nie ma co piszczeć mamie o koncert ^^ Jak będzie w Polsce i będzie Ruggero to wtedy będę błagać. I będę jedną z niewielu 16 latek w tłumie dziesięcioletnich dzieci :D Ale cooo tam ;p
Nie czemu. Ja mam 14, moja siostra 12, jej koleżanka 12, nasza kuzynka 12, nasza koleżanka 16 itd. Nie byłyby same dziesięciolatki.
Większość pewnie wstydziłaby się jechać na koncert ^^ Bo ktoś mógłby zobaczyć...
Ja bym pojechała. Już obiecałam siostrze i kuzynce, że rzuciłabym stanikiem. A jak! Raz się żyje.
Założyłam specjalnie gabinet psychologiczny, którego chcieliście, a na razie zero chętnych na porady.
Ja bym nie rzuciła. Chyba, że bym wzięła drugi specjalnie na tę okazję :D Mam nadzieję, ze ten koncert by był we Wrocławiu, bo mnie do Warszawy, czy Gdańska rodzice by raczej nie puścili...
Kurcze, dobra, Warszawa może jeszcze być. Jakoś się dojedzie, ale Gdańsk. Yym, nie! A ostatnio tam dużo koncertów jest ;/