PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6716
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Jak Wam się podoba? Jak dla mnie najlepsza z całych dwóch sezonów! Nigdy nie słyszałam tak romantycznej i cudownej piosenki! Mogłabym jej słuchać całymi dniami! Jest CUUUUUUUUDOOOOOOOOOOWWNNNNAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MartinaStoessel

A w którym odcinku będą ja śpiewać??

ocenił(a) serial na 10
Madzik0_0

Tego jeszcze nie wiem, ale się dowiem. Ta piosenka podnosi na duchu i nucę ją dniami i nocami <3

ocenił(a) serial na 6
MartinaStoessel

zdecydowanie, uzależnia. piękny, piękny tekst, dobra melodia, doskonały wykon, i jakie znaczenie. Achhhhh ^^

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Ochhhhh i achhhhhh ^_^

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Melodia mi się z czymś kojarzy, jakbym ją już gdzieś słyszała

ocenił(a) serial na 6
MagdaJulka

bo to typowa melodia, tak z reguły brzmi ten rodzaj utworów na piani ;)

MartinaStoessel

Tekst ładny,melodia ładna,wykonanie kiepskie-tyle powiem. Nie podoba mi się. Już bardziej wolę "Podemos".

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

co rozumiesz przez... kiepskie wykonanie?

Enterraz

Jakoś głos Violetty nie pasuje mi do tej piosenki, bardziej pasowałby jakiś delikatniejszy np: Camili, León lepiej zaśpiewał, ale uważam,że to również nie jego klimaty.

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

może rzeczywiście głosy nie pasują, ale technicznie było bdb, a głownie to się liczy. gdybyśmy słyszeli go od początku w takich wykonach, myślę że nie byłoby z tym dylematu.
Delikatniejszy głos... Camili? :D:D widzę że jednak byk. Jeden, pokaż mi jeden delikattny wykon Camili

Enterraz

Chodzi mi o głos,nie o wykon :D /watch?v=oq5_IqTjbj8 , /watch?v=yN6QvSc_7XI .
Może i delikatny to nie jest idealne określenie,ale nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy xd

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

właśnie że w wykonie słychać głos XD

Enterraz

Przypomniałem sobie ;D Chodziło mi o wysoki xd

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

aahahahahahahahahhahahaha
moim zdaniem to nie są synonimy xDDD

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

A ja uważam, że Fran lepiej pasuje do tych piosenek, dodała by czego dynamicznego, ale nadal romantycznego. Super brzmi w "Podemos", Marco nie najlepiej z nią szło, ale jej bardzo dobrze. Bardzo mi się podobała, ale niestety - jak zawsze - tylko Viola i jej zalotnicy śpiewają romantyczne piosenki, Fran układa o przyjaźni, a Ludmi o swoim "wielkim talencie". Też by ładnie brzmiała. Ma niesamowitą barwę, rzadką.
Co do Camili... Czasami leci z takim kaczym dźwiękiem, że słucha się słabo. /watch?v=8k6y-L65-4Q, /watch?v=yN6QvSc_7XI. "Tienes el talento" całe brzmi słabo w jej wykonie, a w tym chyba każdy ładnie wychodzi jak słyszałam wykonania, a w "Habla si puedes" szczególnie to słychać jak śpiewa "y el amor que no sabe a quien y que"

MagdaJulka

W takim razie podoba mi się ten kaczy dźwięk :D

ocenił(a) serial na 6
MagdaJulka

daj spokój, lodovica do takich piosenek? wspomnij jej ahi estare, zgrzyt szedł taki że dziwię się że gregorio akurat na tomasie się krzywił. Widać jak by sobie poradziła. Nie brzmiało to nieczysto ale niemożliwie twardo. Ona ma unikalne, niesamowite wysokie dzwięki, w skali dałabym jej mocną dziewiątkę. Martina miała ten sam problem, tyle że ona ma łagodniejszy głos przy czym taką samą skalę, dlatego ona brzmiała na niskim nie zgrzytliwie ale po prostu totalnie bezbarwnie. Teraz wreszcie wyrobiła formę i technikę. Podemos w wykonaniu lodovici nie było rzeźnickie ale to nadal jest na wysokie dźwięki, a wykon nie zależy od romantyzmu tylko melodii ;)

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Ja mam takie coś, że uwielbiam jej głos no i coś mi każe chcieć ją posłuchać, ale uważam że w "Podemos" sobie dobrze poradziła w przeciwieństwie do Marco. Chodziło mi, że lepiej by pasowała niż Camila, ale zapomniałam napisać jej imienia. Co do Violi to nie do końca mi się spodobała w "Nuestro Comino", w przeciwieństwie do Leona, którego uważam za wprost stworzonego do tych piosenek.

ocenił(a) serial na 6
MagdaJulka

oj od camili to owszem. i marco poradził sobie całkiem nieźle na pewno nie jest to wykon leonowy ale dobry

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Właśnie jak mam takie porównanie do wykonu Leona i dlatego trudno mu będzie się z tym zrównać, by w mojej głowie było dobrze, chociaż w 29 wyszło dobrze, ale nie do Leona

ocenił(a) serial na 6
MagdaJulka

dziwna składnia xd echhh wszyscy wiedzą że jestem jorgemaniaczką ale albo już się do reszty wkręciłam w tę obsejsję, albo Leon jest coraz lepszy i lepszy. Teraz to po prostu rozpie*dala mnie przy każdym wykonie, dlatego marco- z technicznego i estetycznego punktu widzenia niezłego, z dużym potencjałem- bd trudno dorównać z każdego punktu. jeżeli jest tylko takie porównanie, lepiej nie porównywać wcale ;3

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Jak się słucha tego codziennie jak Leon śpiewa Podemos to ma się porównanie ;)

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

To przecież jasne: fani Tomasetty czy Tomaletty widzą tylko dobre strony ICH piosenek i tak samo z fanami Leonetty <3 ( mua :) )

MartinaStoessel

Taaaaaak :) Podemos to piosenka Tomasetty :)

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

to ironia czy z byka spadłeś? Bo różnie bywa, ale zakładam tę ironię ;p;p ale powiedziałeś takim tonem "to już wolę podemos" że bynajmniej nie wynikało z tego że bardzo lubisz, raczej tolerujesz ;p wiesz już nawet zapomniałam o tomasettach (pogodziłam się z ich istnieniem XD) wobec drugiego sezonu pierwszy wydaje mi się okrojoną marnością a tomasa póki co nie bd więc on jakby... odleciał na inną orbitę.

Enterraz

Lubię Podemos, więc to była taka minimalna ironia :D Większą ironią jest oczywiście,że "Podemos" jest śpiewane przez Tomasa i Violettę :P. I po raz setny powtarzam: Nie jestem fanem Tomasa xd

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

hahahahahh 3:)
ale ich związku czyż nie?

Enterraz

Fanem bym się nie nazwał, tylko wolę by byli razem xd

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

czyli nie, wcale XD

Enterraz

No kurde XDD
Jak masz do wyboru np.: niebieski i czarny,wybierasz czarny. To oznacza,że jesteś fanką tego koloru,tak ?XD

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

kochany, jedyne co do mnie trafia to analogia, si senior
mati ty mi tłumaczysz jakieś bardzo trudne sprawy nie mogę myśleć o sukience bo zapomnę o violettcie
ja zawsze wybiorę niebieski więc nie tłumacz mi takich rzeczy człowieku :D

Enterraz

haha xd czyli jesteś fanka tego koloru ,tak ? :-D

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

bardziej Leona ale niebieskiego też :D mówiem hasłem jestę szpiegię

Enterraz

Haha :P "Przy tobie naprawdę można stracić zdrowy rozum" xd

ocenił(a) serial na 6
Sebek7771

nie, czemu? :>

MartinaStoessel

Kocham tą piosenkę <3333333333

ocenił(a) serial na 10
neeveertouch

A kto nie kocha <333?

ocenił(a) serial na 6
MartinaStoessel

piosenka pojawiła się jedynie na playliście a już co dwie godziny przybywa 5 000 wyświetleń. W tej chwili ma prawie 200 000 wyświetleń, zanim chociaż o niej wspomną w serialu, bd miała grubo ponad dwa miliony

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

W sumie bym się nie zdziwiła ;p Ta piosenka jest jakaś....jakaś taka....nie mam słowa ;p

ocenił(a) serial na 6
MartinaStoessel

ale to dowodzi też, że nadal ulubionym paringiem jest właśnie ten- wystarczyło że rozniosła się wieść o jej istnieniu, więcej nie było potrzeba. już się martwiłam w zasadzie, bo diego miał coraz więcej lajków, na fanpage'ach, na blogach (w argentynie) itd

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

To znaczy, że Argentyńczycy jak i producenci powariowali do końca ;)

ocenił(a) serial na 10
AliskaVlog

A i jeszcze jedno: Mówiłaś, że jest już po Tomasie, a chodzą pogłoski, że pojawi się pod koniec. Chyba nie trafiłaś w niego XD

ocenił(a) serial na 6
AliskaVlog

un momento, rozgrzeje kałasznikowa
miał się pojawić na pięć odcinków ale potem mówili że nie wyrobił się ze zdjęć do filmu Oo jak się już przyczepi to jak za przeproszeniem gówno do buta
argentyna argentyną ale stamtąd jest jorge jak oni mogą tym bardziej kiedy leon prawie nieskazitelny rycerz

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Jorge jest z Meksku ;)

ocenił(a) serial na 6
AliskaVlog

boshe, przecież ja to wiem :O mózgu, gdzie jesteś, wróć

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Dzięki za rade ;)

ocenił(a) serial na 6
AliskaVllog

dlaczego radę? wołałam mojego mózga

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Mózgu i tą z Aliska Vlog i Aliska Vllog. Nie skapowałaś się? ;)

ocenił(a) serial na 6
AliskaVllog

aaaaaa. mówiłam że nikt nie zauważy :D ja dziennie robię tyle rzeczy, zazwyczaj naraz, że z reguły połowy nie pamiętam i jestem tak rozkojarzona że wchodzę na ściany. Wiem że mózgu, ale skoro wołałam go tzn że go przy sobie nie miałam, ot moja pokręcona szatańska logika :>

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Już mówiłam: Zaczynam się Ciebie bać... ;)