Violetta

2012 - 2015
6,3 6,8 tys. ocen
6,3 10 1 6804
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

ocenił(a) serial na 8

Jestem tu nowa i na filmwebie zresztą też więc postanowiłam się przedstawić. Otóż jetem Martyna, kiedys strasznie nie lubiłam mojego imienia ale teraz mi nie przeszkadza. Uwielbiam oglądać Violette choć za samą Violką nie przepadam. Kocham za to Femile to najkochańsza parka w calutkim serialu, Marcesce też lubie ale niestety kochani twórcy niszczą najlepsze pary. Ale mam nadzeje że tylko po to aby połączyć je w finale. No to już chyba wszystko

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 10
Noelle95

Na razie jeszcze nie zniszczyli Marcesci. Po prostu Fran jest zazdrosna. Tak w ogóle - bo piszesz o drugim sezonie - znasz hiszpański? Zawsze lubię wiedzieć, kto z filmwebu mówi po tym języku.

ocenił(a) serial na 8
MagdaJulka

Troszke znam rozumiem okolo 40% z tego co mówią,niestety należe do oszołomów które jako język dodatkowy wybraly francuski i teraz żałuje;(

ocenił(a) serial na 10
Noelle95

Ja jako język drugi wybrałam niemiecki, bo nie było hiszpańskiego :D

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Przynajmniej miałaś jakiś wybór...

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Dokładnie. Ja wyboru nie miałam. Niemiecki i kropka.

ocenił(a) serial na 7
MagdaJulka

To skąd Ty znasz hiszpański? sama się nauczyłaś?

ocenił(a) serial na 10
Magdaa95

No tak, oglądałam filmy po hiszpańsku, później nauczyłam się odmieniać czasowniki regularne, zaczęłam uczyć się nieregularnych, wykupiłam sobie w internecie kurs i jakoś tak się stało, że szybko wpadło do głowy w przeciwieństwie do angielskiego, którego uczę się od 8 lat i dopiero teraz postanowiłam chodzić na zajęciach poza szkołą, ale jestem w grupie podstawowej.

ocenił(a) serial na 7
MagdaJulka

Dobra jesteś :) Ja jakoś tak nie umiem nauczyć się z filmów ale i tak oglądam Violkę i zaczęłam się uczyć to może coś z tego będzie, tylko Ty masz fajnie, bo masz więcej czasu, ja mam lekcje np. od 8 do 16 i jeszcze muszę się uczyć, bo nikogo to nie interesuje, że mam 5 kartkówek i 2/3 sprawdziany na tydzień:P A co do angielskiego to się nie przejmuj, ja mam w szkole 5 z zawodowego i z normalnego też a jak sobie oglądam coś po angielsku to mało co rozumiem, mimo tego, że znam te słowka:) np. jak było w Violce to z Bridgit Mendler, więcej zrozumiałam z hiszpańskich napisów niż z tego co ona gadała ale podsumowując i tak najgorzej idzie mi niemiecki, nienawidze tego języka

ocenił(a) serial na 10
Magdaa95

Ja też! Umiem się tylko przedstawić i liczyć do 100, tak to nic nie pamiętam z niemca. W tym roku miałam się uczyć hiszpańskiego, ale co chwila tłumaczyłam coś za szybko, coś od siebie dopowiadałam i stwierdziłam, że ta pani od hiszpańskiego jest nie dla mnie.

ocenił(a) serial na 7
MagdaJulka

to ja umiem trochę więcej ale mało co, mój chłopak dobrze umie niemiecki :P:P a na hiszpański może się gdzieś zapiszę, czas sobie urodzę hahhaa :D

ocenił(a) serial na 10
Magdaa95

Do mnie na angielski chodzi dziewczyna, co jest w szóstej klasie i kończy o 15 lub 18 od ósmej rano, i ma jeszcze dużo zajęć dodatkowych, więc czemu ty nie? :D

ocenił(a) serial na 7
MagdaJulka

ale szóstej klasie czego? podstawówki? nie mozliwe, że dzieciom daliby tyle lekcji od 8 do 18. A ja jeszcze zajmuję się młodszą siostrą, uczę się u siebie mam 18 (a w podstawowce macie chyba 10 czy 11). Do tego mam praktyki, niby 4 godziny ale zmiana zależy od tego do jakiego hotelu trafisz. No i jeszcze mam chłopaka:P Ale jak się nie dostanę na miesięczne praktyki do hiszpanii to się gdzieś zapiszę, bo jak się dostanę to w szkole się będę uczyć na poziom A1 :P
zsgh. com.pl/ plan/index. html
zobacz sobie 3TH, to mój plan :P

Noelle95

Witamy z naszych skromnych progach :D

Wiem,jak to jest być tutaj nową.Mnie ledwo kojarzą,bo dziennie siedzę tylko 2 godziny na kompie,bo ojczym :( a już trochę tu jestem

Crazy12

A tam, nie przesadzaj, ja cię kojarzę XD BTW, mam nadzieję że mnie też kojarzą XD

Noelle, ja też niedawno byłam tu nowa, Ale wszyscy tu jesteśmy wielką rodziną (w przenośni i dosłownie - patrz temat Filmwebowa rodzina Violetty XD) więc jest świetnie XD

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

Ty miałaś Gregorio na avie, jak Cię nie kojarzyć

MagdaJulka

No w sumie ;)

ocenił(a) serial na 7
Crazy12

Ja tu jestem nowa i Cię kojarze :D

ocenił(a) serial na 3
Crazy12

Ja Ciebie kojarzę, nie gadaj bzdur :D Miałaś być druhną na moim ślubie <33

KeThA

Jak to MIAŁAM?! To już nie będę? Foch forever na 5 minut!

Crazy12

Ja też cię kojarzę :)

ocenił(a) serial na 10
Noelle95

Ja kiedyś też nie lubiłam swojego imienia, ale jak widać do wszystkiego można się przyzwyczaić. Z resztą możesz się pocieszać - Twoje imię jest polskim odpowiednikiem imienia Martina. (Heloł, Martina Stoeessel :P)
A co powiesz o Angie? I z kim byś ją widziała?

Mnie pewnie mało kto kojarzy.

Skailes

Jak to mało kto?! Spójrz na siebie,a na mnie?Ciebie wszyscy tu kojarzą

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

Jak miło. :)

ocenił(a) serial na 2
Skailes

Ja też cię kojarzę, głównie z uwielbienia, jakim darzysz Ąnszi. ;D

ocenił(a) serial na 3
Skailes

Ja Cię kojarzę z tego, że jesteś za Germangie :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

To miłe, że kojarzą mnie tak ważne filmwebowe osobistości. W dodatku z tak dumnych powodów. :)

Skailes

Ja też cię kojarzę :) czemu tutaj wszyscy są tak niedowartościowani? :D

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

:))
Nie wiem, zapytaj tych wszystkich.

ocenił(a) serial na 8
Skailes

Hmmm.. chciałabym ją z Pablo ale pewnie padnie na Germana

ocenił(a) serial na 4
Noelle95

Z Pablo????
Pierwsza sprawa: Witam ^^ Też niedawno zaczynałam ;)
Druga sprawa: Już Cię lubię :D

ocenił(a) serial na 2
Noelle95

Witaj, ja też już cię lubię, fanko Femili, Marcesci i Pablangie, w dodatku nielubiąca Violki! Jak ja ;)

Noelle95

Ja też Cię już lubię :D Justyna, miło mi ;>

ocenił(a) serial na 3
Noelle95

Dziołszko, masz same zalety :D Jeszcze powiedz, że lubisz Naxi i masz moje błogosławieństo.
Aha, i taka uwaga: NIE PODSTAWIAĆ SIĘ MI DO RUGGA! Jest mój :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Nie! Woli Caxi!

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

POWIEDZ, ŻE ŻARTUJEEEESZ!!!!!

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Ja wolę CAXI!

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Kłamiesz

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Caxi jest boskue! Sebuś potwierdzi.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Serio, ograniczaj mleko, bo zaczynasz mieć omamy.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Właśnie dziś zaczęłam pić, bo jakoś ostatnio ograniczałam je.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Gdyby nie to, że wiem, iż od dłuższego czasu jesteś za Naxi to bym pomyślała, że mówisz serio

ocenił(a) serial na 10
KeThA

A co, już nie mogę poglądów zmienić?

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Nie.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Mogę.

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Obawiam sie, że jednak nie.

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Może nie wszyscy, ale ja na pewno Cię kojarzę ;) Ty robisz tłumaczenia jak ja i Julka.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Ciebie na pewno kojarzy więcej osób ode mnie. Ale to zaszczyt, że mnie kojarzysz. : D

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Zaszczyt? Bez przesady i nie kojarzy mnie tak wiele osób, Ciebie tutaj też sporo osób zna. Często zakładasz tematy o Germangie to Cię widać :D

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Co innego być kojarzonym, jako mędrzec filmweba (chociażby Ty), a być kojarzonym jako przygłupie dziecko zakładające tematy o Germangie, bo nie ma życia (taka ja). :D

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Nie mam Cię za przygłupie dziecka. Pewnie jesteś starsza ode mnie, uważam Cię za na prawdę inteligentną osobę, gdyż mimo że mamy inne poglądy (Ty - Germangie, ja - Pangie) nie wyzywasz mnie jak już się z tym spotkałam. Nie zgadzasz się ze mną - to Cię hejtujemy. Piszesz często co wydarzyło się między Germanem a Angie, więc pewnie mniej więcej znasz hiszpański i masz spory plus, ponieważ można z Tobą normalnie popisać, nie tylko o tym serialu :)