PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Przepraszam ale mam pytanie nie dotyczące serialu. Wyprowadzał się ktoś może za granice? Jakie
były początki? Szybko nauczyliście się języka?

użytkownik usunięty
Oliwia7788

Ja nigdy się nie wyprowadzałem, ale myślę, że to zależy od tego, dokąd się wyprowadzasz.

Do Hiszpanii

użytkownik usunięty
Oliwia7788

No to nie wiem, jak będzie. Może zapytaj się kogoś, kto spotkał się z podobną sytuacją.

ocenił(a) serial na 3
Oliwia7788

Znam dwie dziewczyny, które w gimnazjum wyjechały do Wielkiej Brytanii :) Języka nauczyły się podobno szybko, wszyscy byli mili i w szkole też na początku pomagali im bardziej. Mówią, że przywykły, ale często jeżdżą do Polski i chcą tu mieszkać po skończeniu szkoły

ocenił(a) serial na 3
Oliwia7788

Ja znam rodzinę, która wyjechała do USA. Dziewczyny szybko dopracowały język, a po kilku latach pozapominały niektórych poldkich słów.

Oliwia7788

Ja osobiście nie, ale moja siostra mieszka w Szwecji. Nie pamiętam dokładnie, ile czasu zajęło jej opanowanie języka szwedzkiego, ale nie zabrało to jej bardzo dużo czasu, dość szybko się go nauczyła.

ocenił(a) serial na 2
Oliwia7788

Nie, ale w przyszłości chciałabym wyprowadzić się do Anglii.

ocenił(a) serial na 10
Oliwia7788

Z rodziny wiem, że język łatwo jest opanować. W ciągu roku za granicą dowiesz się więcej niż z 6 lat nauki języka. Jest tęsknota na krajem, ale jak są sympatyczne osoby za granicą to nie jest źle. ;)