Jestem po pierwszym odcinku. Czy jestem zachwycony? Nie. Czy jestem zawiedziony? Nie. Czy mi się podoba? Po pierwszym odcinku tak. Na pewno lepiej to wygląda niż pierwszy sezon Wiedźmina, któremu i tak dałem 7/10. Ale wygląda gorzej niż Ród smoka. Tyle że Ród smoka, to trochę inne fantasy. Więc i wygląda inaczej. Fani książek, powinni raczej wyciągnąć kija z tyłka, i traktować to jako Fanfic i totalnie inne spojrzenie pewnie. Bo ja książek prócz trylogii nie czytałem, więc mam na różnice wywalone. Potrafię was zrozumieć, bo tez nie za bardzo lubię, jak serial różni sie sporo od książki. Ale staram się to traktować jako osobny twór, i wtedy jest lepiej. Harry Potter też sie różnił, miał sporo zawartości z ksiązek olane, a i tak się dobrze oglądało, a potem po przeczytaniu książek, wcale gorzej filmów nie oceniam. Ludzie muszą się naprawdę nudzić, nic im nie pasuje. Pokolenie płatków śniegu.
Prócz tego, że pewnie jest sporo zmienione w stosunku do książek(bo tak musiało być) to pewnie i tak wiele rzeczy jest podobnych, tylko zmienionych tak(lub kompletnie nie datowych) żeby mniej więcej wyglądały podobnie. Także ja tam sram na true fanów. Oglądam jako normalny widz, i oceniam na razie to na 7/10. Dałbym 8, ale z pewnymi innym argumentami się zgodzę. Np zbyt sterylnie czasami to wygląda.