PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,6 46 tys. ocen
5,6 10 1 45784
5,1 31 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Ten serial trzeba obejrzeć, choćby po to, by wyrobić własne zdanie.

ocenił(a) serial na 8
kulitom

Po raz kolejny się potwierdza, że polski plebs, czytaj 'proletariat' nie ma sobie równych w świecie. Pomijając już fakt, że ocenianie serialu po dwóch odcinkach jest co najmniej wątpliwym posunięciem, to akurat rzeczy, które można już obiektywnie ocenić są na niespotykanym dotąd poziomie, bowiem żaden serial nie wygląda i nie brzmi tak wspaniale jak Rings of Power, oprawa audiowizualna naprawdę wgniata w fotel. Także żadne słowa nie są w stanie uargumentować tak niskiej oceny tej wyjątkowej oraz niepowtarzalnej produkcji, przynajmniej pod względem technicznym, bo fabularnie na tym etapie ciężko coś więcej powiedzieć. Na IMDb mamy podobną sytuację, bo przy 100 tysiącach głosów, 35 tys. osób dało dyszke, a 25 tys. uznało, że serial zasługuje na jedynkę, co razem z innymi głosami daje średnią 6,8, która oczywiście również jest mocno zaniżona, ale i tak sporo wyższa niż u nas. Także nie ma co się przejmować ocenami, po prostu sprawdźcie sami co w tej magicznej trawie piszczy ;)

ocenił(a) serial na 3
Silvestris

IMDB należy do amazona i teraz się okazało, że wyłączyli tam negatywne oceny do tego serialu. Właśnie stąd taka różnica między ocenami. Mało tego... jako polski plebs, zwykle gnioty oceniamy wyżej niż społeczność IMDb. Widziałeś jak cebulactwo ocenia gnioty Vegi? Przecież to jest wstyd, żeby to oceniać wyżej niż 5. Także nie porównuj IMDB do FW bo masz ograniczoną wiedze. Cały zachód grzmi, że amazon robi robi sobie jaja z fanów LOTRa. Google masz, wpisz "Rings of power i IMDB ratings" zobaczysz, że manipulowali oceną. Reasumując prawdziwa ocena na IMDb powinna być niższa niż tutaj.

ocenił(a) serial na 1
Silvestris

trochę sam sobie przeczysz... najpierw piszesz że "polski plebs", potem, "Na IMDb mamy podobną sytuację"...............

ocenił(a) serial na 3
kulitom

Ja nie jestem psychofanem Tolkiena. Obejrzałem wersję Jacksona... Teraz obejrzałem 3 odcinki nowego LOTRA, trzeci odcinek w zasadzie, baaardzo na siłę. Oprócz efektów, ten serial na prawdę nie ma nic do zaoferowania. I ogólnie jest to po prostu słaby serial. Nie dziwota, że fani Tolkiena, mogą to śmiało oceniać jeszcze niżej niż ja.

ocenił(a) serial na 1
kulitom

masz 100% racji! nie należy w ocenach sugerować się głosami innych.... w tej liczbie i twoim... zawsze jest ryzyko że możesz okazać się "psychofanem amazonu" :3

ocenił(a) serial na 2
kulitom

zgadzam się - jest słaby