PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 42885
5,5 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Prawie 3000

ocenił(a) serial na 8

Osób oceniło serial nawet go nie oglądając. Nic nie warte te oceny w mojej opinii.

ocenił(a) serial na 1
Szpak_filmaniak

...a skąd ty wiesz kto oglądał a kto nie????????

ocenił(a) serial na 8
kgibas666

Stąd że premiera była wczoraj.

ocenił(a) serial na 1
Szpak_filmaniak

...no i? premiera była wczoraj... i ja wczoraj wieczorkiem pyknąłem (nie bez pomocy alkoholu) oba odcinki. w czym problem? od czego są torrenty? (błogosławieństwo w walce z tym obrzydliwym korporacjonizmem XD)

Szpak_filmaniak

Skąd masz te dane kto ogładał a kto nie ??

ocenił(a) serial na 9
wort801

Widać po komentarzach które zostały dodawane przed premierą xD

ocenił(a) serial na 1
LetterP

...a skąd wiesz że ktoś nie obejrzał przed premierą? może nielegalne kopie nagrywane podczas prapremiery komórką krążą po torrentach od dwóch miesięcy? tylko ty ich wcześniej nie widziałeś? :3

ocenił(a) serial na 9
kgibas666

I uśmiechnąłem się jak opierasz to co piszesz na "może" i że tylko ja wcześniej nie widziałem nielegalne serialu. Nie mam nic do ciebie, proszę o kulturalna i konstruktywna dyskusję :)

ocenił(a) serial na 1
LetterP

...nie bądź proszę ignorantem... moje "może" nie jest wcale lepsze niż twoje... bycie ignorantem dotyczy zarówno ignorowania poziomu własnej wiedzy jak i niewiedzy... tak do końca nie wiesz kto co i kiedy widział, gdybasz tak samo jak ja. różnica jest taka że ja swoim "gdybaniem" zwracam ci uwagę na bezcelowość takiego zabiegu :)

ocenił(a) serial na 8
kgibas666

Polecam zobaczyć zwiastuny na YT, które już od dawna są. Tam w komentarzach roi się od hejtu i ocen serialu wystawianych na podstawie zwiastunu przez osoby o umyśle kamienia.

ocenił(a) serial na 1
pierscienwladzy

...a co mnie obchodzą reakcje na zwiastuny? i nienawistne komentarze wieloletnich, twardogłowych fanów prozy Tolkiena??? ...ale może i dobrze że o tym wspominasz... bo z drugiej strony nigdy nic nie bierze się z powietrza. jeśli taka była i jest reakcja sporej ilości fandomu (sam sugerujesz że "roi" się od tego) to, coś taki odzew musiało spowodować. chyba nie sądzisz że gdyby amazon wypuścił "wspaniały" i "godny" dzieł Tolkiena serial, to hejt byłby aż taki jak jest obecnie.... mnie to niespecjalnie dziwi. Tolkien to podstawa i klasyka fantasy, jego prace to "biblia" niemal. nie dziw się że niektórzy nie mają dystansu...

ocenił(a) serial na 9
kgibas666

Masz rację zwróciłem ci uwagę o gdybanie a sam to zrobiłem. Znam ludzi którzy są ogromnymi fanami Tolkiena (nie osobiście), rozmawiali z aktorami grającymi w Lotr itd. zrobili eksperyment i zabrali się w grupie żeby sprawdzić opinie ludzi którzy:
Widzieli tylko filmy
Widzieli filmy i coś tam czytali
Ludzi którzy siedzą w książkach Tolkiena latami.
Ocenili serial rozumiejąc że to nie jest adaptacja i że nie mają praw do książek. Średnia ocen odcinków im wyszła 7.9 oceniało 8 osób. Nie rozumiem plucia się o to że Tolkien się w grobie przewraca. Jakoś nikt nie robił problemów o to że Christopher Lee nie grał Gandalfa tylko Sarumana, jakoś o to się nikt nie pluł. Zresztą porównywanie czegokolwiek do trylogii jest głupie bo to najlepsza trylogia i filmy w historii kina. Dlatego nie rozumiem poziomu tego hejtu. Jestem zakochany w tym świecie od dziecka, przyznam nie przeczytałem wszystkich dzieł, ale znam historię Śródziemia, wiem jakie zawartości posiadaja te książki. Tylko nie jestem osobą która będzie na coś pluć jadem i wypowiadać się w imieniu twórcy który już nie żyje od lat. Ja uważam że Hobbit w porównaniu do tego serialu jest o wiele gorszy, może do tego filmu go porównany a nie tylko do LOTR. Nie mówię że serial jest idealny i nie ma problemów, moim zdaniem nie zasługuje na to, jest on na wysokim poziomie i ocenianie go na 1/10 jest dla mnie nie obiektywne i ukierunkowane swoimi przekonaniami nie pokrywającymi się z rzeczywistością. To tylko moja opinia. Odpowiedź mi proszę czy na prawdę ten serial jest tak zły że go oceniłeś na 1. Jak tak to dlaczego?

ocenił(a) serial na 1
LetterP

...oceniłem na 1 bo nienawidzę wyzyskowego korporacjonizmu, cisnącego "złotówę" i traktującego jakąś franczyzę jako "kultową" tylko tak długo jak da się na tym zarobić!!! dodatkowo po drodze absolutnie bez najmniejszego poszanowania dla materiału źródłowego... moja jednostkowa ocena niewiele znaczy, na szczęście jest "nas" więcej. a teraz ty mi odpowiedz... czy nie wolałbyś obejrzeć czegoś faktycznie opartego o twórczość Tolkiena? bez ssanych z palca wymysłów? bez wciskania współczesnych realiów w coś co z założenia traktuje o eskapistycznych, zamierzchłych i fantastycznych czasach? przecież materiału jest na 20-30 sezonów faktycznie "kultowego" serialu... była kasa i możliwości... wywalono z ekipy wszystkich tolkienowskich speców i zastąpiono ich jakimiś "botami" dodatkowo podejrzewam że "spece" od procentów na "koncie" podpowiedzieli że kontrowersje światopoglądowe to darmowa reklama. jaki jest efekt każdy widzi... tzn nie widzi bo efekt jest nijaki, fabuła nijaka, dialogi nijakie, postaci i obsada nijaka.... i w ogóle po tych dwóch odcinkach to ja nie wiem o czym ten serial... chyba o mansplainingu i rasizmie ale też jest to tak jakoś nijako podane..........

ocenił(a) serial na 9
kgibas666

Ja jakoś nie zauważyłem tego o czym piszesz xD Może puść sobie She Hulk to zobaczysz co to jest ukierunkowany politycznie serial z jakąś poprawnością, feminizmem mansplainingiem. To jest to ci piszą ludzie jak tylko ogłosili że Zły AMAZON robi taki serial. Czyli twoja opinia jest ukierunkowana twoimi poglądami a nie obiektywnym spojrzeniu na serial. Trochę to jest przerażające. Btw trudno jest opowiedzieć historię do której się nie ma praw. Myślisz że specjalnie nie dali rady tych praw wykupić, czy wynika to z czegoś innego. Ja tutaj nie widzę skoku na hajs a ludzi którzy stworzyli coś naprawdę wielkiego. Nie jestem osobą która uwielbia Amazon, pracowałem w Amazonie i nie szanuje tej firmy bo wiem jak to wygląda od środka, tylko wszystkie problemy i których piszesz są wyssane z palca i zwykłym pisaniem tego samego co inni, tego co nie jest oparte na faktycznym przeanalizowaniu sytuacji i samego serialu. Jedyny argument jaki macie jeśli chodzi o upolitycznienie serialu jest to że są czarni aktorzy co w moim odczuciu jest żenujące. Polecam czasami spojrzeć na coś z dwóch stron.

ocenił(a) serial na 9
kgibas666

A jak mogli kogoś wywalić jak nawet tych "speców" nie zatrudnili xD

ocenił(a) serial na 9
kgibas666

I tak wolał bym zobaczyc adaptację, ale jak sam wiesz różnie to bywa z prawami jeśli chodzi o rodzinę Tolkienów, ale szperali prawa do jakieś gównianej gry mobilnej, co już jest totalnym pluciem na twórczość Tolkiena, ale o tym jakoś się nie mówiło bo tego nie robił zły Bezos i AMAZON który jest zły bo ma kasę

Szpak_filmaniak

Niemoralne, obrzydliwe jest dla mnie wystawianie ocen dla całego serialu po dwóch odcinkach. I to niczym nieuargumentowane narzekanie. Wasze komentarze wyglądają jak opłacone trollowanie.

ocenił(a) serial na 9
Agatonik

Niestety, oni nawet nie są opłacani. Nie pamiętasz co się działo jak pojawiły się czarne postacie w naszym "pięknym słowiańskim Wiedźminie".

LetterP

Niestety, pamiętam

ocenił(a) serial na 1
Agatonik

...w takim razie "niemoralne, obrzydliwymi" jest większość ludzi... bo większość z nas osądza po pozorach i "ocenia książkę po okładce", jest to naturalna, ludzka skłonność. poza tym... 2 odcinki na 8 to 25% czyli jedna czwarta tego gównianego tortu. coś już o "nim" powiedzieć (wg mnie) można...

kgibas666

I to nie jest powód do zadowolenia. Dlatego tak wiele osób nie rozumie jak działa świat, skoro ocenia po pozorach i czyta te książki, które mają ładne okładki. Niesprawiedliwe jest ocenianie czegoś, co poznało się w 25%.

ocenił(a) serial na 1
Agatonik

....nie..... to nie jest kwestia tego czy coś tu jest sprawiedliwe czy nie. to jest tylko, w sposób naturalny, konieczność. człowiekowi nie starczyło by zwyczajnie czasu na "dogłębne" poznawanie wszystkich elementów otaczającej go rzeczywistości... podajesz przykład książek i jest to doskonały przykład. by NIE oceniać po okładce trzeba by wpierw przeczytać wszystkie książki a dopiero potem oceniać. mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego że nie jest to fizycznie możliwe... dlatego często ludzie przed przystąpieniem do lektury pobieżnie przeglądają sprawdzając, co to i o czym by ocenić czy w ogóle warto tracić czas, często oceniając po o wiele mniejszym procencie niż "25".

ocenił(a) serial na 1
Agatonik

Musisz się z tym apelem zwrócić do wszystkich "krytyków", którzy po obejrzeniu przedpremierowych dwóch odcinków, nadęli się i wyartykuowali jakie go epicko przewspaniałe. I jeszcze wzięli za to forsę.