Dzień nawet dobrze się nie zaczął, a Tolkienowi puryści już dają o sobie znać. Zdążyliście chociaż jeden odcinek zobaczyć czy już z góry stwierdziliście, że nie ma co oglądać i trzeba wystawić jedynki? Fanatyzm z jakim niektórzy nienawidzą tej produkcji jest przerażający.
Stwierdziłem, że już za sam brak uszanowania do dzieł tolkiena, dawanie wszedzie ludnosci rodem z nowego jorku, obrzydliwych akcji promocyjnych, dawanie jakis nielogicznych scen jak katapultowanie sie z miecza, psucie wizerunku wielu ras, szczegolnie elfów poprzez przedstawianie ich jako ludzi tylko ze smiesznymi uszkami, ten serial nie zasluguje na nic wiecej
Mają takie samo się wypowiadać co Ci wychwalający to gówno pod niebiosa. Radzę nauczyć się poszanowania do wolności człowieka
To Ty twierdzisz że Ci co dają 1 nie oglądali. Ja obejżałem 1 i wystawiłem 1 za to co obejżałem. Więcej nie spojrzę na tą abominację i mogę tak zrobić. Tak samo jak Ci co dają 10 za to że CGI jest dobre i nic więcej się nie liczy, też mogą tak robić. Wyjmijta kija z dupy i pozwólcie ludziom wyrażać swoje negatywne opinie jeżeli coś im się nie podoba.
Absolutnie się zgadzam z Tobą.
PS Pomijając "obejŻałem" - bo daje po oczach - i abominację, bo to nie jest coś co można obejrzeć, tylko stan psychiczny.
Komentowanie ortografii przy dyskusji o pewnie filmu jest totalnym idiotyzmem, serial nie jest zły, ale jako wielki fan twórczości Tolkiena daje taką ocenę ponieważ to nie jest władca pierścieni.
Poprawna pisownia w KAŻDYM przypadku ma sens, a zwłaszcza w dyskusji pisemnej.
Swoją drogą dyskusja dyskusją, ale dowiedz się co oznaczają te dwie duże literki koło siebie: PS
Sora, pisze z tel i nie zauważyłem że coś nie pykło. A co do abominacji to powiem Ci że użyłem na zasadach z angielskiego. Więc jest to błąd, ale mi się podoba w ten sposób, zostawie ;)
Przynajmniej obejrzałeś i się do tego przyznałeś, więc luz. Bardziej mi chodzi o ludzi, którzy oceniają, a nie oglądają.
Ok, ale strasznie frustrujące że w dzisiejszych czasach negatywna opinia to coś strasznego i niechcianeg a często nazywanego hejtem. Studio wiedziało na co się porywa, (ujmę to kolokwiajlnie) nasrało na oczekiwania fanów których jest ogrom na świecie. Powykupowało recenzje itp. żeby zakłamać rzeczywistość. A zrobiło kupkę. Moim zdaniem nawet CGI, mimo że w swojej stylistyce dobrze zrobione, to pasuje bardziej do jakiejś gry typu Heroes 7.
Mnie strasznie boli spłycanie filmów do CGI i WOKE culture, jest to totalne lecenie po najniższej lini oporu. Gdyby nie reklamowali tego jako dzieło lepsze niż sam profesor Tolkien napisał tylko jako swoją luźną adaptację, to bym innaczej podchodził jak pewnie 3/4 ludzi. Samo podejście studia i ludzi to tworzacych zasluguje na 1 bez ogladanie. Bo jest zachowanie niegodne sztuki jaką powinien być film.
Obejrzałem 1 odcinek i niestety na 2 już nie starczyło sił po tym co zobaczyłem, dialogi to jakiś żart, kostiumy to jakiś żart, CGI super, fabuła to jakiś totalny fanowski wymysł, nie można tego serialu brać na poważnie.. sceny walk to jedno wielkie XD jak dla mnie 1-2 gwiazdki to uczciwa ocena, mniej wymagający widz może dać spokojnie z 5