PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 42885
5,5 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

XD/10

ocenił(a) serial na 2

Przyznam widoczki są ładne, tylko co z tego skoro cała reszta leży, kwiczy i prosi o dobicie. Polecam rargb by nie nabijać kabzy twórcom fanfików

- Stunnig and Brave Galadriel kosztem gwałtu historii Finroda
- Elrond traktowany przez elfią starszyznę jak upośledzony pomimo zasług z Wojny Gniewu i bycia synem Earendila (gościa który ubił największego smoczego madafakę Ancalagona)
- Amazon elfy to w większości krótkowłose brzydale
- wątek samotnej matki lecącej na Niggolasa to przyjemny hołd złożony arcydziełom małego ekranu jak "Trudne Sprawy"
- elfy poza Stunnig and Brave to lebiegi dla których jeden troll to za wysoki level
- Zrobienie z Amanu strefy dla wybranych do której Gil Galad sprzedaje pieczątki wejścia za paczkę fajek
- Hobbici pół na pół. U Tolkiena byli opisywani jako lubiący czystość i porządek tu wyglądają jak irlandzka klasa średnia ale unikają ryzyka i niehobbitów na hobbicką modłę
- Lepsze dialogi napisałby Walaszek po kilku flaszkach. Nie ma tu NIC z Tolkienowskiej magii i zabawy słowem
- skąd pigmentododatni w zamkniętych białych społecznościach?
- Dlaczego orkowie to krety?
- Widoczki są ładne ale kostiumy to solidne ZF Skurcz
Serial nie przyciąga fabułą scenarzyści zastawiają cliffhangery - pułapki (dokąd płynie Stunning and Brave z brazylijskim chadem, czy Sauron Shady to naprawdę Sauron) ale to o wiele za mało. Ja wysiadam z tego tramwaju. Orewuła jak to mówią żabojadzi.

ocenił(a) serial na 4
Wyspiarski_Andrzej

Mi wystarczyło jak zobaczyłem Finroda - moją ulubioną postać tak nawiasem mówiąc. To jakaś kpina , taki budżet a mam wrażenie jakbym oglądał operę mydlaną. Elfy nie wyglądające jak elfy no i te kartonowe zbroje na audiencji u Gil Galada xD . Pomimo szczerych chęci nie da się tego oglądać. Nie spotkałem się jeszcze nigdy z produkcją z takim budżetem i tyloma debiutami aktorskimi bądź aktorami z kina klasy C . Nie wszystko złoto co się świeci .

ocenił(a) serial na 2
pomidorek126

Właśnie, w tej obsadzie są same anonimy. Brakuje tu jakiegoś doświadczonego wymiatacza jak Bean czy Dance w GoT.

Wyspiarski_Andrzej

Dokładnie o to chodzi. Aktorzy to dno w większości

ocenił(a) serial na 1
Wyspiarski_Andrzej

Silne kobiety, mnóstwo czarnoskórych co jest rasistowskie bo gdzie Azjaci, Araby i Indianie? , laska ubijająca śnieżnego trola jakby była ninją. Faktycznie te białe elfy obok czarnoskórego elfa wyglądają jak lebiegi. Krasnoludy zachowujący się jak czarni raperzy na imprezach. Wszyscy czarni aktorzy są cool, dobre serca, bohaterscy albo mądrzy opiekujący się wioską. Natomiast biali zostaną pokazani jak polityce, szuje, kłamcy, oszukujący niby dla wyższego dobra.
Serial rozrywkowy raczej niż przedstawienie legendarnego świata Tolkiena

ocenił(a) serial na 4
Maynard1981

W ogóle te fochy kompanów Galadriely to jakiś żart , składanie broni co to w ogóle ma być ? Gdzie jakikolwiek patos ? Oni nawet brudni nie są na twarzy a przedzierają się przez opuszczoną twierdzę . Przecież ktoś ma nas za debili serwując nam taką wydmuszkę. Gdzie Galadriela z Hobbita a gdzie tutaj ? Przecież to miał być pomost do Hobbita i Trylogii . Jestem sceptyczny co do wylewania żali na tym portalu ale po prostu czuje się zawiedziony jako fan gatunku .

ocenił(a) serial na 1
pomidorek126

na razie 2 odcinki ale widać , że wszystko nastawione na efekty, rozrywkę, problemy rodzinne, romansy jak w Modzie na sukces. Galadriela mało przekonowująca w swoim bólu po stracie brata mówiąca same slogany i farmazony, myka po ekranie jak jakaś ninja, przepływa oceany, niszczy trole saltami i pewnie też się nieszczęśliwie zakocha. Taki serial dla dzieciarni ma być wizualnie ładnie żeby fajnie się oglądało do obiadu.

ocenił(a) serial na 4
Maynard1981

Mogli ten miliard na ratunek planecie wydać a nie tworzyć takiego gniota . Dobrze , że mamy chociaż takiego PJ i kultowego Władcę . Niemal za każdym razem gdy enty raz oglądam te same sceny mam ciarki . Tutaj tego nie przeżyjemy nawet w namiastce . To wszystko już zaszło za daleko . Konsumpcja i poprawność polityczna wszystko zepsuły