PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 42885
5,5 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Serial dopiero co pojawił się online, można powiedzieć że oglądam w premierę od 2 nad ranem Angielskiego czasu i już widzę oceny i średnia 2.2, nie obejrzeli ani odcinka a oceniają co za ludzie, szkoda słów....
Jakikolwiek by ten serial nie był to dostanie falę krytyki i super niską ocenę, Ja kocham Władcę Pierścieńi, książki i filmy ale nigdy nie oceniam przed obejrzeniem bo to nie ma sensu.

Blaise.Lukas.K.

Bo co po niektóre polaczki muszą się dowartościować, zachowują się jak dzieci, coś jest niezgodnego z ich oczekiwaniami, tupią nóżką, wystawiają 1, nawet nie oglądając danej produkcji. Taki to kraj i portal niestety, FW jest przesiąknięty taką społecznością.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
John_Shepard

Co poradzić takie czasy i ludzie, młodzież jest tragiczna w dzisiejszych czasa.

Blaise.Lukas.K.

"Nigdy nie oceniam przed obejrzeniem", ocenił na 8. Wybierz jedno

ocenił(a) serial na 7
Longbow

Przecież napisał że ogląda premierę o 2 nad ranem czytać umiesz?

ocenił(a) serial na 6
mati69

umieć pewnie umie tylko ma problemy ze zrozumieniem ;)

ocenił(a) serial na 1
mati69

a to serial ma tylko dwa odcinki, czy więcej? XD

ocenił(a) serial na 7
Imperiestro

Po co się wypowiadasz jak oceniłes już na 1? Lepiej wystawić ocenę po dwóch odcinkach niż nie oglądając wcale xd

ocenił(a) serial na 8
mati69

I tak też właśnie było, wczoraj obejrzałem drugi, oceniam każdy odcinek a średnia bedzie sie zmieniać jeśli nagle serial sie polepszy czy też pogorszy.

ocenił(a) serial na 8
Longbow

Obejrzałem pierwszy odcinek i oceniłem, wczoraj drugi, srednia na razie pozostaje niezmiena.

ocenił(a) serial na 5
Blaise.Lukas.K.

Też oglądałem ;p ( 2 Odcinki ) xD I ani trochę się nie zawiodłem.
Chyba musimy się przygotować na takie odpowiedzi - Wujek91 ,,Polaczek to Cię pajacu zrobił a stara wysrała" Bo nie zgadzamy się z ich wyobrażeniem jak powinien wyglądać serial no cóż przykre . Nie czytałem książek J.R.R Tolkiena , wiem że serial powstał na ich podstawie i wiedziałem że nie będzie 1 do 1 jak w książkach ale chyba to nie powód by ocenić serial na 1 ;p ? Mi się te 2 odcinki na razie podobały i czekam na więcej. Nie wiem może gdybym znał książki też bym się tak pienił jak inni ale nadal uważam że komentarze / odpowiedzi powinny być na poziomie ;p ? Nie obrażając nikogo . Albo powinna być w ogóle dodana opcja Na Filmweb - Wchodzisz na Serial i zanim ocenisz trzeba wybrać 1 z 2 opcji
1 - Czytałem
2 - Nie czytałem
I wtedy można ocenić te 2 odcinki xD

ocenił(a) serial na 1
sprosnyelf

"Nie czytałem książek J.R.R Tolkiena , wiem że serial powstał na ich podstawie" haha dobre, gdybyś czytał to byś wiedział, że serial poza tytułem i kilkoma imionami bohaterów nie ma absolutnie nic wspólnego z tym co pisał Tolkien, bo barany z Amazonu osadzili akcję serialu w erze, do której nie wykupili praw, więc musieli wszystko wymyśleć.

ocenił(a) serial na 8
Pablo1919

Wystarczyło osadzić serial tam gdzie ma sie do tego prawa i może pominąc poprawnosc polityczna i byłby to jeden z najlepszych seriali pod słoncem.

ocenił(a) serial na 1
Blaise.Lukas.K.

Dokładnie. Dla mnie w ogóle niezrozumiały jest ten zabieg. Mogli osadzić akcję w czasach, do których mają pełne prawa i nie dość, że mieliby ułatwione tworzenie scenariusza (bez wymyślania od zera całej historii mogliby wierniej trzymać się książek) to jeszcze przypuszczam, że hejt jaki wylał się na serial byłby o wiele mniejszy, a zatem cała produkcja odniosłaby większy sukces. Strzelili sobie w kolano na własne życzenie.

ocenił(a) serial na 8
Pablo1919

Ano, coż poradzić.
Ja do tej produkcji podchodzę jako serialu w 'swiecie' Śródziemia i niczego więcej nie oczekuje.

ocenił(a) serial na 5
sprosnyelf

Są pewne niepokojące zmiany w stosunku do książek, czy takie, które mnie zirytowały, ale ogólnie jest dobrze.

sprosnyelf

Gdzie obejrzałeś ?

ocenił(a) serial na 5
Zuczek332

Prime Video :)

ocenił(a) serial na 8
Zuczek332

Kup sobie Amazon Prime(w Anglii mam Prime Gaming/ Video/ Music/ Delivery - wszystko w pakiecie), w Polsce jest chyba za 40 zeta na rok i serial masz w pakiecie takze ultra tanio, Ja płace tyle na miesiać :P

ocenił(a) serial na 8
sprosnyelf

Zdecydowanie nie można tak oceniac żadnego serialu czy też filmu!, tymbardziej że Amazon nie ma praw do tych opowiesci, muszę się zgodzic z Pablo1919, skoro robić serial na podstawie ksiązki to trzeba było go osadzić tam gdzie ma sie do tego prawa.
Ale ogólnie bdb sie to ogląda pomimo poprawnosci politycznych czy niezgodnosci z książką.

ocenił(a) serial na 1
Blaise.Lukas.K.

A mi sie nie podoba wgl i dałem jedynke. Mogę? Mogę? To wy się zesraliście że komuś sie nie podoba to gówno. Wielcy kulturoznawcy od filmów marvela :D

ocenił(a) serial na 8
Gamyl_Kamyl

Oczywiscie że możesz :) , każdy ma swój gust i ocenia na swój sposób, przykrę jest jednak ocenianie przed obejrzeniem chociażby jednego odcinka.
A Marvela też lubięi DC również XD