Sami z Gazet. Opinie jak wyjęte z komuny zapłacone ewidentnie. Jakie 8 !!! Oni to oglądali w ogóle czy przelecieli po krotce o Ładna grafika i koniec.
Czyli jak komuś się serial podobał i wystawił dobrą ocenę, to został opłacony przez Amazon? Czy słyszysz jak absurdalnie to brzmi?
Bo prawdziwy krytyk ocenia wszystko nie tylko piękne plenery
Musi brać wszystko pod uwagę a szczególnie dialogi kostiumy gre aktorską. A moim zadaniem tw wszystko rzeczy mają sie w tym serialu marnie
A na pewno nie na 8 czy 10
No tak, ale wiesz, to jest tylko Twoje zdanie. Inna osoba, może mieć inne zdanie i wystawić inną ocenę. Są gusta i guściki, a o tychże podobno się nie dyskutuje ;)
Ja też dałem 8, a obejrzałem oba odcinki i na dodatek książki Tolkiena należą do mojego ulubionego fantasy. Też jestem opłacony?
Nie . Fani czy zwykli odbiorcy mają prawo jedni być źli drudzy się zachwycać alee krytyk powinien być krytyczny... Bo taka osoba kojarzy mi sie z kimś kto wiele widział ma doświadczenie ma widzę filmografczną, itd...
Ocena gry co niektórych aktorów jest tu na gwałt potrzebna
Pan ciemnoskóry elf jedna mina nie ważne czy strach czy powaga czy uczucia miłosne - i na prawdę mógłby być czarny ale serio ja nie widzę u niego zbytnio aktorskich umiejętności
Galadriela też sztuczna wyglada tak jakby recytowała dialog a nie go odgrywała i na siłę jakaś taka męska jakbym babo chłopa oglądała to sie gryzie z jej sylwetka i delikatną urodą
Co na plus oprócz widoków
Wersja hobbitow i ta mloda kobieta ta ciekawska postać ok
Krasnoludzie tez na Plus i nawet podobała mi sie żona fajnie wypadła
Ale reszta bardzo dziwna
Elfy mi też nie pasują tylko król elfów wypadał dobrze. Bo Elrond mi nie pasuje i ten jego fryz jak Zenek marytyniuk serio jak go widzę to od razu slysze głos Zenka "jak do tego doszło nie wiem"
Nie wiem moze z czasem zmienię ocene na 3 lub 4 ale po 2 odc pozostaje ocena 2/10
Ale krytyk to też człowiek i ma prawo ocenić, jak mu się podoba. Jeśli ja byłbym krytykiem filmowym, to też oceniałbym, jak mi się podoba, a nie czy wypada mnie jako krytykowi dać temu serialowi ocenę 3, 5 czy 9. Jeśli dziwią Cię 9 i 10 dla tego serialu, to mnie równie dobrze może dziwić Twoje 2/10, które osobiście uważam za niesprawiedliwe. Bo nawet jeśli wziąć pod uwagę niepotrzebną poprawność polityczną, niezgodność z tekstami Tolkiena czy nie zawsze trafiony casting, to chociaż za muzykę, efekty, scenografię, kostiumy, ogólnego ducha przygody oraz dobre zarysowanie świata, krain i postaci można by było wystawić chociaż te 4/10 czy 5/10. Ale mniejsza o to. Niech każdy ocenia, jak chce :)