Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum 1 sezonu

Genialne

ocenił(a) serial na 10

Super serial Amazonu, zainspirowany Tolkienem.
Grafika, aktorzy, super.
Zapowiada sie genialnie.

ocenił(a) serial na 3
Curly22

Nędznej jakości trolling próbujesz uskuteczniać.

ocenił(a) serial na 10
Wake_up_sheep

Hahaha. Taki Tolkienowski purysta sie znalazl. Mi sie podoba. Plus jal autorzy mowia ma byc INSPIROWANY Tolkienem. A nie odzwierciedleniem ksiazki.

ocenił(a) serial na 3
Curly22

No widzisz, a jednak twórcy twierdzili zupełnie co innego. McKay powiedział to podczas panelu Television Critic Association’s:

"Myślimy o Tolkienie, stworzenie tego świata było jego dziełem życia. To jest Śródziemie Tolkiena, jego świat, a my po prostu chcieliśmy być temu wierni."

Nigdzie na tym forum nie stawiam wymagań, by serial odzwierciedlał książki w stosunku 1:1. Tak więc pudło z Twojej strony. Jeśli ktokolwiek uważa jak Ty, że serial to arcydzieło - albo trolluje albo rekomenduje się upośledzonym poziomem krytycznego myślenia.

Wake_up_sheep

Ty znawca tematu z gimbazy, patrząc na twój profil to nasuwają się dwie rzeczy, pierwsza to musisz jeszcze setki seriali obejrzeć, żeby zrozumieć na czym polega telewizyjna rozrywka, a druga no jak wspomniałem po twoim guście profilowym widzę tu krytyka filmowego ze stajni Pszczólka Maja i Avengers no bardzo dojrzały gust, który pozwala na werdykt w wszelkiego rodzaju serialach.

ocenił(a) serial na 3
Ybor

Zbyt wiele seriali zobaczyłem i filmów, oceniłem jedynie mały promil, szkoda mi najczęściej na to czasu (nie chce mi się specjalnie logować, by oceniać, obecnie jestem zalogowany niby non stop ale również szkoda mi na to czasu, być może kiedyś to zrobię). Tak więc kryterium ilościowe nie stanowi jakiejkolwiek podstawy ku temu, by wyciągać kompletnie nieuzasadnione wnioski, że niby ktoś czegoś za mało obejrzał lub ogląda czegoś tam za dużo.

Nie muszę przeglądać Twojego profilu, szkoda mi czasu na to, wystarczy że widzę Twoją ocenę RoP. Bardzo dobry serial? :))) Jeśli nie wstydzisz się wystawić takiej oceny i jednocześnie piszesz w tonie jakobyś wiedział na czym polega telewizyjna rozrywka to sam siebie orzesz i stawiasz w roli trolla, z którym nie ma sensu dyskutować. Dam Ci jednak szansę, choć czuję, że to raczej bezsensu - możesz podać jakiekolwiek racjonalne i merytoryczne argumenty na podstawie których można sądzić, że to co zdążyliśmy zobaczyć jest bardzo dobre?

Wake_up_sheep

Nie podejmuję dyskusji z gimbazą dzieciaku przejrzałeś mój profil a tu piszesz że nie musisz, Zacznij rozrywkę od Czterej Pancerni twój poziom i skończ te twoje żałosne wypociny, które nie są nawet recenzją tylko typowym trollowaniem. Ciao jak mawiają Włosi.

ocenił(a) serial na 3
Ybor

Argumentów przemawiających za tym, że serial ten jest słaby podałem na tym forum odpowiednią ilość. Rozumiem, że nie stać Cię na rzetelną dyskusję, a jedynie na infantylne inwektywy i podjazdy ad personam oraz wróżenie z fusów ale czego można się spodziewać po kimś, kto używa kryterium ilościowego w niewłaściwy sposób oraz ocenia miernotę jako bardzo dobry produkt.

Wake_up_sheep

Czy naprawdę czy tylko udajesz ofermę ? Chcesz dyskusji ? Chcesz żeby powaliła ciebie twoja niedojrzałość do ocen seriali ? Szkoda mojego czasu od tego są o ile jeszcze szkoły.
Naprawdę dzieciaku zacznij od obejrzenia serialu Przygody Pana Michała to nie żart, zrozumiesz na czym polega serial przygodowy i oczekiwania od niego, potem podyskutujemy na temat RoP odnośnie technicznego wykonania a najlepiej zrób jakieś zestawienie z tym serialem na podstawie którego się odnosisz do jego jakości.
Wtedy widziałbym jakiś sens tej dyskusji, po prostu jesteś z epoki kiczu jaki panuje od lat 90 tych w Polskiej kinematografii, stąd twoje marne wywody i nie porównuj tego serialu do książek bo nie na tym polega tworzenie seriali.

ocenił(a) serial na 3
Ybor

Sam siebie powaliłeś idiotyczną oceną i dobrze wiesz, że jakichkolwiek szans nie masz, by to w choć małym stopniu uzasadnić. Uskuteczniasz nędzne prowokacje udowadniając swą niedojrzałość. Mogę dyskutować nawet za takim niedorozwiniętym moralnie chłystkiem ale żeby to zrobić podaj choć jeden argument, który mógłby skłonić do podejrzeń, że być może dzieło to nie jest miernotą ale chociaż takie "słabe plus"?

Curly22

Polecam brać mniej tego co bierzesz albo odstawić całkiem

ocenił(a) serial na 10
xxmati96xx

No moze zaczne to co ty, ale za bardzo lubie samodzielne myslenie e przeciwienstwie do ciebie

Curly22

Oceniając na 10 serial który jaki by nie był to nie jest arcydziełem pokazuje Pani szczyt tego "samodzielnego myślenia". Dobra po ocenach w profilu widać że ma Pani "wyjątkowy" gust. Wiem że z takimi nie ma co dyskutować.

ocenił(a) serial na 10
Curly22

Uważam tak samo. Świetny serial. Czytam te żałosne komentarze "prawdziwych Tolkienowców" i śmieję się do łez.

ocenił(a) serial na 10
sojkas90

Ja tez. Ta sama hisoria co z Wiedzminem sie zaczyna. Kazdy ma prawo do swojej opini

ocenił(a) serial na 1
Curly22

nawet nie wiesz jak bardzo masz rację... dokładnie tak: "ta sama historia co z wiedzminem". czyli przeobrażenie genialnego materiału literackiego w serialowe szambo o głębokości kałuży.

sojkas90

Czytam komentarze amazonowych trolli i śmieję się do łez z waszego żałosnego życia. Jest jeszcze możliwość że macie taki gów*iany gust ale to już całkowita porażka.