Widać wyraźną zależność/ wpływ większości użytkowników na jakość samodzielnej opinii u niemal każdej osoby, która ocenia ten serial - zajebiste uleganie wpływom niczym trendom modowym. Kilka osób w nieuzasadniony sposób negatywnie coś oceni i zaraz rzesza baranów zrobi to samo.
Ten serial to nie jest odtworzona lektura szkolna w stylu "Pan Tadeusz", gdzie wszystko musi być jak w książce. Ten serial to adaptacja - dostosowanie, przeróbka.
To jest jak ze śpiewaniem czyjegoś utworu - czy wszystko musi być klonowane na podstawie oryginału? Można zaśpiewać inaczej i lepiej.
Uważam, że ten serial jest bardzo dobry. Przyjemnie się go ogląda i z pewnością nie zasługuje na tak gówniane oceny "fanów Tolkiena".
bzdury piszesz... gdyby podobna (do opisanej przez ciebie) manipulacja tłumem była aż tak prosta że można by ją osiągnąć spontanicznie i bez wysiłku... to tym bardziej nie miały by z tym problemu wielkie korporacje w których są całe sztaby wykwalifikowanych specjalistów odpowiedzialnych za to. :)
Racja przy czym to nie jest kwestia kilku baranów, a całego stada baranów zwanego tolkienowskim fandomem sekty zaślepionych fanatyków. Spośród wszystkich fandomów ten jest najbardziej sekciarski i agresywny, nie uznający żadnych opinii innych niż jedynie słuszna. To co się stało na forum filmweba to i tak pikuś w porównaniu do grup dyskusyjnych uniwersum Tolkiena. Tam od dawna zadziobywali się z różnych powodów, zanim Amazon w ogóle wykupił prawa do ekranizacji.
Tak z czego większość ludzi krytykujących konstruktywnie nie jest fanami tylko czytelnikami max Tolkiena, a wy jak zawsze, coraz więcej wyzwisk i obrażania. Widzę że nudzi się ludziom skoro zakładają coraz więcej kont i piszą takie same "recenzje", no albo serio małe dzieci
Patrz! Wychodzi na to, że Tolkien to taki drugi Hitler - stworzył grupę niebezpiecznych i nietolerancyjnych fanatyków :D :D :D
...do tego przez to nasze "narzekanie" normalny widz nie może się cieszyć serialem w spokoju... a dotąd byłem przekonany że zbiorowa potrzeba wspólnej, społecznej aprobaty, w której nie ma miejsca na "czarne owce".... charakteryzuje właśnie fanatyczne sekty i systemy totalitarne :)
...na szczęście, przy okazji ta "praktyka" coraz częściej zdaje się odnosić skutek odwrotny. https://www.youtube.com/watch?v=8aWQpSo9lpA
...patrząc na oceny użytkowników na FW można by zatem dojść do jednego wniosku, polska jest istnym rajem toksycznych, sekciarskich (jak to określacie) fanatyków Tolkiena :------------) chyba sam w to nie wierzysz...
Że wam się chce z tymi męskimi pisd… rozmawiać. Co płaczą, bo ktoś ocenił nisko serialik Amazonu i wymyślają kolejne teorie z tyłka o zaniżonych ocenach. Czemu nie ma sekty GoT(Rodu Smoka), CP czy Cobra Kai - a bo tamte seriale są dobre, a ten ch…
bo wiecie... uber-rasistowska sekta turbo-toksycznych-Trollkienistów ma w "terenie" siatkę swoich agentów piętrzących nieuargumentowany hejt... nie tylko w pl XD https://www.youtube.com/watch?v=37E0GQMOaEc
Po scenie w więzieniu, czułem zażenowanie że to jeszcze oglądam i wytrzymałem, aż do 4 odc. Chociaż już mocną cofkę poczułem w 3 odc, gdy dotarło do mnie czemu z wieży elfów żyjących prawie wiek na tych ziemiach nie zobaczyli że ktoś robi przekop i wycina pół lasu (Scena na koniach też niekiepska). Ten serial, to dno z tak debilnymi pomysłami, że człowiek z IQ w okolicach 80 dostrzeże idiotyzmu na każdym kroku, nawet na fantasy to za dużo. Trzeba naprawdę, mieć ostro pod kopułą naj.. żeby bronić tego potworka. Wymyślając przy tym teorie na poziomie płaskiej ziemi, czy kontroli umysłów przez nazistów żyjących na księżycu. Najlepsi są, ci co piszą o manipulacjach - a sami zachowują się jak darmowe ku.. Amazonu. Jeszcze bym zrozumiał żeby ktoś im za to płacił (Żadna praca nie hańbi), a to robią „pro bono” to już jest wyszy stan umysłu ;-D - Darmowe Korpo Ludki.
"Wszystko prawda" - Jakie to żenujące. Wielki krytyk filmowy się odezwał, który w niemal 80% ogląda tandetne niskobudżetowe horrory o średniej 4-5/10 podczas gdy sam je ocenia na 9 lub nawet 10! Prawdziwe trolle nie tylko pojawiają się nie tylko w książkach, czy filmach ale też i tutaj...
...wierzę, naprawdę głęboko wierzę.... że może ci się to w główce nie mieścić :)
Wiara służy tylko naiwnym głupcom i zapewne hordom tutejszych trolli w służbie J.R.R.T
...choć prywatnie jestem ateistą i apostatą nigdy nie przyszło by mi do głowy by oceniać poziom cudzego intelektu przez pryzmat jego "życia duchowego". ale skoro uważasz że to dobry pomysł... to rób sobie tak. tylko pamiętaj że to o tobie również jakoś tam świadczy :)
"choć prywatnie jestem" - a publicznie? Teraz zawiało obłudą zwłaszcza, że piszesz o tym publicznie. Wystarczy być po prostu człowiekiem zdrowo myślącym.
"a publicznie?"..... publicznie- uważam że poglądy religijne to jak ten przysłowiowy "penis" czy tam ogólnie "genitalia". wiadomo. każdy jakieś tam ma... ale wymachiwanie tym w miejscach publicznych jest co nieco niedojrzałe. witamy w świecie dorosłych :)
Tego nie musisz tłumaczyć - zauważyłem, zrozumiałem. Pisząc o swoich poglądach religijnych zachowałeś się dosłownie jak ten niedojrzały dzieciak wymachujący penisem. Absolutnie nie obchodzą mnie poglądy osób bezimiennych - zasłaniających się pseudonimem. Po prostu odpuść i trolluj w innej piaskownicy "dorosły apostato", "przysłowiowy penis" (???) - lub kim tam sobie chcesz jeszcze być?
...doprawdy, nie wiem czy pisząc do ciebie tutaj jest to rozmowa "publiczna"... zakładam że oprócz ciebie i twojej mamy i tak tego nikt nie przeczyta :) z tą "wiarą" w sensie "religijnym" czy tam "wyznaniowym"... to ty pierwszy wyskoczyłeś, formułując jakieś "uniwersalne prawdy"... ja pisząc wcześniej iż w coś "wierzę" miałem coś zupełnie innego na myśli a później odpowiadałem ci tylko. co do "penisa"....... hmm... jeśli masz potrzebę obrzucania rozmówcy inwektywami to też jakoś tam o tobie świadczy XD
"ciebie i twojej mamy" - jakie to płytkie.. Nawet moja 20-paro letnia córka mimo szkolnego wieku aż tak dziecinnie się nie zachowuje poprzez zasłanianie się swoją "dorosłością" i klepiąc jakieś pseudo-inteligentne bzdury.. Apostata... Zero, absolutne zero.. Portal najwyraźniej dla "dorosłych" inaczej. Odpuszczę sobie dalszych "dyskusji".
XDDD
po pierwsze; nie wiem co złego widzisz w posiadaniu "mamy".
po drugie; "mamę" można spokojnie mieć będąc "dorosłym". nie widzę tu kolizji.
po trzecie; wywodzisz iż sugerowanie swojego wieku i "dojrzałości" jest płytkie... jednocześnie robiąc to samo. nawet dokładnie w tym samym zdaniu. "Teraz zawiało obłudą" 2.0 :3
ps. "Absolutnie nie obchodzą mnie poglądy osób bezimiennych"... jakoś ci nie wierzę skoro prześwietliłeś moje oceny innych tytułów tu na FW... czekaj, jak to szło? "Teraz zawiało obłudą"? :)
Tu nie ma z kim dyskutować. Poziom merytoryczny tego kolesia jest ZEROWY. Tylko przytyki do oponentów, a zero konkretów na temat serialu.
wiem, wiem. to było jasne od początku. czasem wystarczy "ich" pociągnąć za język i sami zdejmują maski :)