PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56669
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Tak, tak... 1 sezon to dla mnie prawdziwi Włatcy. Czesio zajebiasczo przeciagał, fajnie ze sobą rozmawiali. Przecież każdy Polak zna "Ona nie ma wacka!". To w pierwszym sezonie powstały legendarne teksty. Słonko, Wacek, Co to znaczy... Początek 2 sezonu tez jest fajny, a zwłaszcza wykopki i karnawau. Jednak Kędzierski za bardzo idzie w stronę SP. O ile w pierwszych odcinkach przeklinali nie wiedząc nawet co mówią. A w 3? Wszystko wiedzą i w ogóle... Czesio już tak super nie przeciąga i ogółem nie jest już Czesiem. Dla mnie prawdziwy Czesio to ten, który przeciąga, jest dla wszystkich miły... Ja się modlę, żeby poprawili to wszystko...

1 sezon- 10/10
2 sezon- 8, 5/10
3 sezon- 7
4 sezon- 7

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Na przykład Bundy byli świetni od 1 do 260. A tutaj jest coraz gorzej. Tyle tych elemntów fantastycznych, że... Ech... Brakuje mi starych Włatców, którzy byli po prostu dziecmi...

el_Polaco

no w zasadzie niestety masz rację...do "Pierszej komunji" wszystkie sa zajebiste..potem to takie naprawdę śmieszne, tak, ze czlowiek prawie lezy pod stolem to jak dla mnie 'wykopki', 'romek i jego fred', 'pozytywne wibracje' no i 'radyjko babci' ;)

el_Polaco

No i nie pozostaje mi nic innego jak się zgodzić. Z tą małą różnicą że ja 4 sezon oceniam na 2... w porywach 3/10. Przyczyna jest prosta. Zrobił się z tego south park pełną gębą! Przekleństwa i głupie akcje które nie niosą żadnych ukrytych przesłań. Totalny debilim np. mel (i po co to?). Odcinek z niedźwiadkiem (co on miał na celu?). Odcinek z gangsterami (też brak jakiegokolwiek drugiego dna). Jedynym w miarę dobrym odcinkiem był ten ze starszymi kolegami którzy prześladowali młodszych. Miało to bowiem jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości.

Prawda jest taka że nawet humor klozetowy trzeba umieć przedstawić w serialu!

ocenił(a) serial na 10
Wolverin

obejrzyj jeszcze raz końcówkę odcinka z gangsterami. Od chwilii gdy właściciel lombardu wyłącza TV - to jest drugie dno tego odcinka (fakt że niewielkie ale zawsze)

ocenił(a) serial na 10
el_Polaco

Czwarta seria jak narazie cieniutko w porównaniu do pierwszej. Jedynie krfawy ftorek i gangsta dewasta były dobre, mel i królik słabe, reszta odcinków klasa niższa-średnia. Jeszcze 7 odcinków trza mieć nadzieje że będą takie jak gangsta dewasta albo krfawy ftorek.

ocenił(a) serial na 8
jarema_4

w czwartej serii nie było dotąd dobrego odcinka... najlepsza jest 1 i 2 seria. W 4 serii są za długie wstępy, zanim sie odcinek rozkręca to jest już 15 minuta i potem nie ma czasu na ciekawe rozwiązanie akcji - odcinki wydają sie jakby ucięte (jest kulminacja odcinka i nagle czarny ekran z napisami)

ocenił(a) serial na 8
krevek

"Mokre sny" mi się bardzo podobały. Moim zdaniem jeden (właściwie jedne) z najlepszych odcinków jakie powstały.

ocenił(a) serial na 7
Loszo

Dla mnie pierwszy sezon jest słaby. Zresztą po obejrzeniu kilku odcinków pierwszego sezonu byłem wrogiem. Dopiero drugi mi się spodobał, a trzeci uważam za najlepszy - idealnym zwieńczeniem był odcinek Jasełki. Czwarty póki co jest ok, ale mógłby być lepszy. Chociaż odcinek z pździoszczołą był super, oby więcej takich.
A Czesio też jest lepszy niż był na początku, teraz jest żywszy, ale wytłumaczyli dlaczego*, także nie stało się to nagle i bez wiedzy widzów.

*odcinek Pszypadek Czesława

ocenił(a) serial na 10
Loszo

Otóż to - tak sobie myślę może to spowodowane między innymi tym, że autorzy mogli się lepiej rozwinąć w dwóch częściach - a to by dobrze wróżyło przed filmem :)

ocenił(a) serial na 10
Loszo

No i Mokre sny też były dobre, zwłaszcza druga część ze starym człowiekiemi i morzem.

ocenił(a) serial na 10
krevek

Etam nie. Krfawy ftorek i Gangsta dewasta były dobre moim zdaniem oczywiście. No ale co by to było jakby się wszystkim to samo podobało? Akopalipsa, chyba by była, nie?.

ocenił(a) serial na 6
el_Polaco

Zwykle miałem średni stosunek do Włatców móch. Ot niektóre odcinki były bardzo fajne, a niektóre raczej średnie. Chociaż było parę plusów: swojskie klimaty, głosy postaci (chociaż Czesio wg mnie czasem brzmiał sztucznie), niektóre postacie (kierowca!, pułkownik) oraz genialne sceny jak pani Frał wywala kogoś z klasy (Za drzwi ty gadzie!). Ostatnio zaś widziałem Pździoszczoła i test z majzy i mi się średnio spodobał. Za to niedawno widziałem Gangsta Dewasta i Mokre sny i bardzo mi się podobały. Swoją drogą, jak ktoś zauważył na youtube, widać nawiązania do aktualnych wydarzeń (wyśmiewanie innych, robienie zdjęć i próby samobójcze).

speiderman

1 sezon był naprawdę super. Moim ulubionym odcinkiem w tym sezonie jest Pierwsza Komunia. Klimat w większości odcinków tego sezonu był typowo szkolno-lekcyjny,jednocześnie grono bohaterów serialu było jeszcze wówczas dość wąskie.Drugi sezon był nawet jeszcze lepszy od pierwszego.Pojawiły się w nim zupełnie nowe postacie (choćby Pułkownik,Przekliniak,Rodzice Andżeliki), które zadomowiły się w serialu na dobre. Naprawdę rewelacyjnymi odcinkamitego sezonu są Autobus i Suwenira,Wykopki,Druch Boruch.Godne polecenia sa również Radyjko babci, Maksymalna Kontrola,Karnawał czy Memento Mori. Te dwa pierwsze po mistrzowsku odnosza się do polskiej rzeczywistości.Memento Mori po mistrzowsku obrazuje chęc zmieniania religii w dzisiejszych czasach przez wielu ludzi.Karnawał natomiast jest typowo szkolnym odcinkiem.O 3 i 4 sezonie nie będę się rozpisywał,bo już to zrobiłem w innym temacie.