Tak, tak... 1 sezon to dla mnie prawdziwi Włatcy. Czesio zajebiasczo przeciagał, fajnie ze sobą rozmawiali. Przecież każdy Polak zna "Ona nie ma wacka!". To w pierwszym sezonie powstały legendarne teksty. Słonko, Wacek, Co to znaczy... Początek 2 sezonu tez jest fajny, a zwłaszcza wykopki i karnawau. Jednak Kędzierski za bardzo idzie w stronę SP. O ile w pierwszych odcinkach przeklinali nie wiedząc nawet co mówią. A w 3? Wszystko wiedzą i w ogóle... Czesio już tak super nie przeciąga i ogółem nie jest już Czesiem. Dla mnie prawdziwy Czesio to ten, który przeciąga, jest dla wszystkich miły... Ja się modlę, żeby poprawili to wszystko...
1 sezon- 10/10
2 sezon- 8, 5/10
3 sezon- 7
4 sezon- 7
Mam nadzieję, że będzie dobrze. Na przykład Bundy byli świetni od 1 do 260. A tutaj jest coraz gorzej. Tyle tych elemntów fantastycznych, że... Ech... Brakuje mi starych Włatców, którzy byli po prostu dziecmi...
no w zasadzie niestety masz rację...do "Pierszej komunji" wszystkie sa zajebiste..potem to takie naprawdę śmieszne, tak, ze czlowiek prawie lezy pod stolem to jak dla mnie 'wykopki', 'romek i jego fred', 'pozytywne wibracje' no i 'radyjko babci' ;)
No i nie pozostaje mi nic innego jak się zgodzić. Z tą małą różnicą że ja 4 sezon oceniam na 2... w porywach 3/10. Przyczyna jest prosta. Zrobił się z tego south park pełną gębą! Przekleństwa i głupie akcje które nie niosą żadnych ukrytych przesłań. Totalny debilim np. mel (i po co to?). Odcinek z niedźwiadkiem (co on miał na celu?). Odcinek z gangsterami (też brak jakiegokolwiek drugiego dna). Jedynym w miarę dobrym odcinkiem był ten ze starszymi kolegami którzy prześladowali młodszych. Miało to bowiem jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Prawda jest taka że nawet humor klozetowy trzeba umieć przedstawić w serialu!
obejrzyj jeszcze raz końcówkę odcinka z gangsterami. Od chwilii gdy właściciel lombardu wyłącza TV - to jest drugie dno tego odcinka (fakt że niewielkie ale zawsze)
Czwarta seria jak narazie cieniutko w porównaniu do pierwszej. Jedynie krfawy ftorek i gangsta dewasta były dobre, mel i królik słabe, reszta odcinków klasa niższa-średnia. Jeszcze 7 odcinków trza mieć nadzieje że będą takie jak gangsta dewasta albo krfawy ftorek.
w czwartej serii nie było dotąd dobrego odcinka... najlepsza jest 1 i 2 seria. W 4 serii są za długie wstępy, zanim sie odcinek rozkręca to jest już 15 minuta i potem nie ma czasu na ciekawe rozwiązanie akcji - odcinki wydają sie jakby ucięte (jest kulminacja odcinka i nagle czarny ekran z napisami)
"Mokre sny" mi się bardzo podobały. Moim zdaniem jeden (właściwie jedne) z najlepszych odcinków jakie powstały.
Dla mnie pierwszy sezon jest słaby. Zresztą po obejrzeniu kilku odcinków pierwszego sezonu byłem wrogiem. Dopiero drugi mi się spodobał, a trzeci uważam za najlepszy - idealnym zwieńczeniem był odcinek Jasełki. Czwarty póki co jest ok, ale mógłby być lepszy. Chociaż odcinek z pździoszczołą był super, oby więcej takich.
A Czesio też jest lepszy niż był na początku, teraz jest żywszy, ale wytłumaczyli dlaczego*, także nie stało się to nagle i bez wiedzy widzów.
*odcinek Pszypadek Czesława
Otóż to - tak sobie myślę może to spowodowane między innymi tym, że autorzy mogli się lepiej rozwinąć w dwóch częściach - a to by dobrze wróżyło przed filmem :)
No i Mokre sny też były dobre, zwłaszcza druga część ze starym człowiekiemi i morzem.
Etam nie. Krfawy ftorek i Gangsta dewasta były dobre moim zdaniem oczywiście. No ale co by to było jakby się wszystkim to samo podobało? Akopalipsa, chyba by była, nie?.
Zwykle miałem średni stosunek do Włatców móch. Ot niektóre odcinki były bardzo fajne, a niektóre raczej średnie. Chociaż było parę plusów: swojskie klimaty, głosy postaci (chociaż Czesio wg mnie czasem brzmiał sztucznie), niektóre postacie (kierowca!, pułkownik) oraz genialne sceny jak pani Frał wywala kogoś z klasy (Za drzwi ty gadzie!). Ostatnio zaś widziałem Pździoszczoła i test z majzy i mi się średnio spodobał. Za to niedawno widziałem Gangsta Dewasta i Mokre sny i bardzo mi się podobały. Swoją drogą, jak ktoś zauważył na youtube, widać nawiązania do aktualnych wydarzeń (wyśmiewanie innych, robienie zdjęć i próby samobójcze).
1 sezon był naprawdę super. Moim ulubionym odcinkiem w tym sezonie jest Pierwsza Komunia. Klimat w większości odcinków tego sezonu był typowo szkolno-lekcyjny,jednocześnie grono bohaterów serialu było jeszcze wówczas dość wąskie.Drugi sezon był nawet jeszcze lepszy od pierwszego.Pojawiły się w nim zupełnie nowe postacie (choćby Pułkownik,Przekliniak,Rodzice Andżeliki), które zadomowiły się w serialu na dobre. Naprawdę rewelacyjnymi odcinkamitego sezonu są Autobus i Suwenira,Wykopki,Druch Boruch.Godne polecenia sa również Radyjko babci, Maksymalna Kontrola,Karnawał czy Memento Mori. Te dwa pierwsze po mistrzowsku odnosza się do polskiej rzeczywistości.Memento Mori po mistrzowsku obrazuje chęc zmieniania religii w dzisiejszych czasach przez wielu ludzi.Karnawał natomiast jest typowo szkolnym odcinkiem.O 3 i 4 sezonie nie będę się rozpisywał,bo już to zrobiłem w innym temacie.