Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56778
2,9 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Było kilka takich momentów w tym serialu które na prawdę rozbawiały. Chciażby "Wykopki" albo "Memęto mori" były na poziomie. Ten pierwszy śmieszny a drugi bardzo prawdziwy jak na polskie realia (oczywiście lekko przerysowany). Natomiast było kilka odcinków beznadziejnych. Np. odcinek z majorem "kupriczem". Albo ten nieszczęsny Karnawał czy też piure dla słonia. Pozostałe odcinki względnie trzymają się na poziomie średnim. Ni to mnie grzeje, ni to ziębi.

ocenił(a) serial na 10
Wolverin

jakbyś przeżył taki karnawau w podstawówce to być inaczej na to patrzył :) a ty pewnie królowałeś na parkiecie wtedy :D oczywiście żartuje kazdy ma prawo do własnego zdania :) ale muszę się nie zgodzić co do drugiego odcinka z kupriczem bo wcale nie jest głupi - po pierwsze świetnie ukazuje wpływ telewizji i na dziecięce mózgi (genialna scena w czasie pierwszej wizyty w teatrze) :) poza tym jest także doskonała krytyką współczesnych tendencji do oszczędzania dzieciom przemocy w bajkach za wszelką cenę (smok wawelski pani Frau :))

ocenił(a) serial na 10
Wolverin

A "Piure..." to "Folwark Zwierzęcy" w wersji light XD .

użytkownik usunięty
Orzi

"Karnawau" to jeden z najlepszych odcinków!
"Anusiak, tańcz... TAŃCZ!!!" - bezbłędne!

Kwestia gustu :) Ja lubię wykopki. Pijany Czesio rox.

ocenił(a) serial na 3
Orzi

Parafrazując słowa jednego z "włatców" folwark-srolwark. Prędzej uwierzę,że to nawiązanie do polskich ogrodów zoologicznych, które wyglądają tak samo jak te zagraniczne... 30 lat temu.

Jednaj najbardziej pasuje tu interpretacja "król jest nagi"

ocenił(a) serial na 6
Wolverin

Jestem z Wrocławia i Pure dla słonia - podobało mi się za nawiązanie do Wrocławskiego ZOO - i bajzlu jaki został po zasłużonych niegdyś Gucwińskich.

Podobnie jest z Kompu-Kompu gdzie piękna polewka jest z Wrocławskiego Aquaparku - którego budowa przeciągnęła się o rok a teraz gotowy od 6 miesięcy nie może ruszyć z przyczyn formalnych...

Wolverin

Nie,te z kupriczem były właśnie fajne.Ale podzielam piure dla słonia było i jest beznadziejne.Mimo to na początku było troszkę przemyślane(do tytułu odc.)

Pif_Paf

Zgadzam się.Odcinki z majorem Kupriczem były bardzo dobre(zwłaszcza prawda ekranu).Purie dla słonia też mi się podobało,zwłaszcza scena gdy Zajkowski pyta się pani Frał co mówią do siebie szympansy w pobliskiej klatce,Pani Frał odpowiada że szympansy nie mają rozumu i ich ryki są tylko ich prymitywnymi odgłosami,a po chwili okazuje się
że szympansy rozmawiają o piersiach Pani Frał.