Dostał właśnie Świra 2008... Bardzo się cieszę, że nie była to 'Niania', ale i tak jestem rozczarowany. No niby nie było dużego wyboru, ale chociażby na takim 'Halo Hans' można było przynajmniej trochę się pośmiać. A tak, dostaliśmy zajebiaszczy wierszyk Czesia Kędzierskiego na podziękównę. I nie, żebym był wielkim przeciwnikiem 'Włatców', ale po prostu nie rozumiem ich fenomenu, tym bardziej, że wszystko to już było i na dodatek w o wiele lepszej formie.
A wy co sądzicie o nagrodzie? (fani/niefani;)
Mi jest trochę smutno że "polskie hity" są tylko (zwykle kiepskimi) kopiami amerykańskich przebojów telewizji kablowych. Czy Polacy nie umieją wymyśleć nic swojego?!
W większości niestety nie, ale jest troszkę 'własnych' produkcji. Z tym że głównie sensacyjnych (i tu, o dziwo, góruje TVP, bo np. 'Glina' czy 'Pitbull' są rzeczywiście dobre). Można tylko trzymać kciuki, że ktoś się w końcu wybije i stworzy u nas serial na miarę 'Rodziny Soprano', 'Sześciu stóp pod ziemią', 'Trawki' itp. :P Ale tak na serio, to rzeczywiście przydałoby się w końcu jakieś mocniejsze, zabawniejsze i mądrzejsze show w tym naszym kraju.
A wracając do Świrów, szkoda, że Doda zgarnęła Ąckiemu TeleŚwira Roku, no ale i tak dostał :)
"wszystko to już było i na dodatek w o wiele lepszej formie. "
Serial komediowy o polskiej szkole dla dorosłych ?? Było ?? może mnie oświecisz bo nie pamiętam....