PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56669
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Serial obejrzałem paręnaście odcinków. I tu przyznam że serial jest miejscami śmieszny miejscami ma braki duże. Niektóre gagi są naprawdę przednie i postaci np. p higienistka to killery.

Serial ma tendencje schyłkową. Im więcej odcinków tym niestety gorzej.

Serial jest definitywną kopią South Park. I jeśli ktoś zaprzecza jest niezłym hipokrytą. Jedynie realia odróżniają. SP jest serialem umiejscowionym typowo w realiach Ameryki polityki, kultury. Oni śmieją się ze wszystkiego i wszystkich. Jest tam Tom Cruise w szafie, Saddam, gwiazdy showbiznesu itp. I to jest ich przewaga.

A WŁM to kolejne gagi nie mające związku z tym co widzimy na co dzień w TV. Owszem odprężają i cofają nas w czasy dziecińskiej beztrochy.

Thass all.

ocenił(a) serial na 8
PetZoo

"A WŁM to kolejne gagi nie mające związku z tym co widzimy na co dzień w TV. Owszem odprężają i cofają nas w czasy dziecińskiej beztrochy."

Tym jednym zdaniem dowiodłeś, że nie rozumiesz serialu. A wydawałoby się, że jest taki lekki w odbiorze... Odniesień jest cała masa. Różnica między SP a WM jest taka, że w SP wszystko jest walone wprost: Sadam to Sadam, Tom Cruise to Tom Cruise, Bin Laden to Bin Laden itp. WM niestety wszystkiego wprost nie mówią (niestety oczywiście dla niektórych).

Loszo

Nie posługuj się filozofią łusek cebuli oskubując kolejne wcielenia postaci pani frau, higienistki czy czesia. Ja wiem dla ciebie odcinek radyjko babci
jest odcinkiem zupełnie metaforycznym mającym trzecie i czwarte dno.
A każdy inny jest zupełnie inny nie mający tych odnośni do świata codziennego.

whatever
lolol

ocenił(a) serial na 8
PetZoo

No akurat o Radyjku Babci nie myślałem, ale Ty wiesz lepiej.

Loszo

Wedle prawa Godwina powinienem cię porównać do kogoś złego w tej dyskusji żeby ją zakończyć. A uwierz chętnie ją zakończę nawet jako przegrany.

ocenił(a) serial na 8
PetZoo

To zakończ, siłą nikt Cię tu nie trzyma.

ocenił(a) serial na 1
Loszo

Łoszo ->

Prawdę mówiąc, pod względem mentalności porównałbym WM do aktorskiego "Rancza". I to wcale nie jest komplement. Bo nawet jak postacie i wydarzenia są metaforyczne, to bardzo łatwo się domyślić, kto i do czego pije (sztuczność). Tak samo jak "Ranczo", bazuje na prostackich zwykle dowcipach, które choć w paru sytuacjach bawią, to w pozostałych każą wyciągać oszczercze, stereotypowe wnioski. A zatem zgadzam się z twórcą tematu. South Park dużo lepszy.

ocenił(a) serial na 8
fj_1_2

Nie oglądam "Rancza", więc ciężko mi się ustosunkować do tego co napisałeś. Twórca tematu jest akurat dowodem na to, że nie jest tak prosto domyślić się do czego piją twórcy. Co do "oszczerczych, stereotypowych wniosków"- do pewnych rzeczy trzeba podchodzić z odrobiną dystansu i przymrużeniem oka. Poza tym napisałes to tak jakby SP nie był momentami oszczerczy, albo nie wyśmiewał stereotypów, a chyba każdy widzi, że jest zupełnie odwrotnie. Pozdrawiam.

fj_1_2

Nie wiem bo "Rancza" też nie oglądałem. Może dla tego, że po plakacie i tytule od razu wiedziałem że to jakaś kolejna kicha.