PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56639
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

To jest ostrzejsza wersja Mikołajka. A w każdym razie pierwszy sezon, bo niestety z każdym sezonem WM zbliżają sie niebezpiecznie do SP.

Podobieństwa do SP:
-4 bohaterów.
-Kenny, a Czesio- można powiedzieć, że są podobni
-Chef-Higienistka
-8-latki
-Chodzą do szkoły
-Pip-Zajkowski

I tak te podobieństwa są wymuszone.

Do Mikołajka
-Absurdalne spojrzenie na świat.
-Rodzice.
-Maślana- Gotfryd.
-Anusiak- Euzebiusz.
-Kontakty z dziewczynami
-Podniecanie się filmami o kowbojach itd. (z przypadku Włatców- Kosmiczni Komandosi)
-Stryj Eugeniusz- Wujek Jędras :D (może i Stryj nie robi numeru z taboretem, ale lubi opowiadać sprośne kawały).
-Nie najlepsze oceny, na ogół bardzo podobnie usprawiedliwiane.
-Pomysły bohaterów.
-Ananiasz- Zajkowski
-Jadwinia- Można powiedzieć, że Andżelika "Jadwinia ma żółte włosy i jest cała różowa i fajnie to wygląda szczególnie u dziewczynek".

Jeśli macie jeszcze jakieś podobieństwa to piszczcie :). Acha i proszę się nie śmiać z ludzi którzy są nie mają mniej niż 12 lat i dalej to czytają. Książka jest świetna dla osoby w każdym wieku (Zwłaszcza Bledurt i Ojciec Mikołajka :D).

użytkownik usunięty
el_Polaco

Również uwielbiam Mikołajka :) No i SP oczywiscie. Wm lubię ale trochę daje im 6/10.

pzdr!

ocenił(a) serial na 5
el_Polaco

Zgadzam się. Uwielbiam Mikołajka, przeczytałem wszystkie części.

Kruuk

Najlepsza sytuacja była, gdy te całe beztalencie - Kędzierski udzielał wywiadu. Powiedział w nim, że pomysł na serial narodził sie 17 lat temu. Ja sie pytam WTF?! Wszystko byłoby spoko ale South Park powstał 12 lat temu a nie 17. Z tego faceta to niezly pozer, który buduje swoje "dzieło" według pomyslu i koncepcji Parker'a i Stone'a. Autor juz napisal kilka podobienstw do South Parku, a ja dodam jeszcze jedną. U Stone'a i Parker'a są "Terrance i Phillip" natomiast u Kędzierskiego "Kosmiczni komandosi".