PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56639
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Mnie to w ogóle nie śmieszy, te niby spoko odzywki robią bardzo lipne wrażenie. Co z tego że film ma podteksty, miałyby sens gdyby były podane w naprawde zabawnej formie. Są o niebo lepsze kreskówki np. Family Guy, tam to sie uśmiać można

ocenił(a) serial na 6
vroobel89

Film pokazuje sytuację obecna w naszym szkolnictwie (i to jest własnie główny cel tej kreskówki), a ta raczej nie jest zbyt wesoła. Powiem więcej, jest straszna. Siedzenie w szkole to strata czasu. Jeżeli ja np. nie interesuję się historią, to po co mam tracić 2 godziny tygodniowo na lekcje historii? Nauczyciele na dodatek bardzo czesto wstawiaja pały i uwagi, nie licząc sie z konsekwencjami, jakie poniesie uczeń w domu.

Ale wróćmy do tematu. Włatcy Móch stali sie komedią tylko przez Czesia, który pewnie został dodany jako urozmaicenie kreskówki.
Ale chyba pierwotnie to nie miała byc komedia, tylko jest tak przez wszystkich (błędnie) odbierana.

Z drugiej strony coraz częsciej odcinki są bardzo wulgarne. To mnie nie zachęca do oglądania, mogliby tego uniknąć. Tak samo, jak bezesensownych odcinków typu "Mel".

Jestem w stanie Cię zrozumieć, jeżeli odbierasz Czesia jako idiotyzm kreskówki i autorów.

ocenił(a) serial na 1
piotrekmarekgiza

hm sądzę ze po to aby później gdy np. miałoby się rodzinę to znałoby się odpowiedz na pyt. ile było rozbiorów polski czy jak to się stało ze Hitler zaatakował Polskę rozumiem nie interesuje się tym więc nie ma sensu siedzieć i nudzić się na lekcjach dodatkowo otrzymując tzw. pały
wiedząc że związane jest to z niezadowoleniem rodziców jednak chyba lepiej wiedzieć mniej o dodatkowym przedmiocie ( który zresztą i tak nie interesuje daną osobę) aniżeli świecić oczami .
Co do wm pewnie główną zaletą i tzw. znakiem rozpoznawczym serii stał się czesio zombi dziwny głosik którego zresztą wiele osób próbuje naśladować jak i zachowanie ( śpiewanie pieśni kościelnych? odzywka typu ona nie ma wacka ) dodatkowo odzywki głównych bohaterów ich chamskie zachowanie względem nauczycielki jak i kolegów ( głównie Zajkowskiego który systematycznie jest bity sic) jest najbliższe zachowaniem się młodych ludzi w szkole jak i po za nią pewnie młodzież uważa to za plus tłumacząc się że to przecież polska rzeczywistość pewnie i tak znajdą się osoby które zirytują się mym tekstem sądząc ich wyższość ( jak to mówią w kupie siła ?) jednak jeżeli polski serial ( bajka?) w ten sposób śmieszy to wolę zapuścić Reksia czy zaczarowany ołówek

użytkownik usunięty
hut334

piotrekmarekgiza:
Jaja sobie robisz?
Nauczyciel ma Ci odpuścić bo będziesz miał problmy w domu?
A powiedz mi kim ty chciałbyś być?
Ja osobiście od amatorskiego kopacza rowów wymagał bym minimalnej wiedzy z zakresu historii.
Możesz mi wytłumaczyć co to za gówniarski argument że "Ciebie to nie interesuje" więc powinni Ci odpuścić?
A póżniej śmiejesz się że to Amerykanie są głupi.
Wybacz ale myślałem że z takiego gówniarstwa normalni ludzie wyrastają na poziomie gimnazjum.
Ale skoro jesteś taki mądry że nie potrzebujesz "tyle" wiedzy, pochwal się proszę jakie reformy powinny zostać wprowadzone.

ocenił(a) serial na 6

Jaja sobie robisz? Nie.
Nauczyciel ma Ci odpuścić bo będziesz miał problmy w domu?
Nie zrozumiałeś mnie - nauczyciele często stawiają pały z czystej złośliwości albo prawie zawsze z nadgorliwości.
A powiedz mi kim ty chciałbyś być? Architektem. Mam 6 z matmy i fizy.
Ja osobiście od amatorskiego kopacza rowów wymagał bym minimalnej wiedzy z zakresu historii. Taaaak? Ciekawe, po co?
Możesz mi wytłumaczyć co to za gówniarski argument że "Ciebie to nie interesuje" więc powinni Ci odpuścić? Powinni wszystkich uczyć przedmiotów, które przydadzą im się w przyszłości. Jeżeli ktos chce zostać historykiem, to niech chodzi na historię, ale jeżeli ja chcę zostać architektem to historia mi jesy ZUPEŁNIE zbędna.
Wybacz ale myślałem że z takiego gówniarstwa normalni ludzie wyrastają na poziomie gimnazjum. Wyrastają z gówniarstwa. Ale gówniarstwem jest to, co ty prezentujesz.
Ale skoro jesteś taki mądry że nie potrzebujesz "tyle" wiedzy, pochwal się proszę jakie reformy powinny zostać wprowadzone.
To, co mówiłem wcześniej. Powinniśmy mieć prawo wybrać sobie przedmioty, a nie chodzić na wszystkie.

I kim ty jesteś, żeby mnie obrażać?

użytkownik usunięty
piotrekmarekgiza

"czystej złośliwości albo prawie zawsze z nadgorliwości."
Co do złośliwości jestem wstanie się zgodzić ale złośliwości, prawnie chyba nie zmienisz.
Nadgorliwość?
Jeżeli nauczyciel pyta Cię częściej niż innych, proponuję więcej się uczyć - wyjdzie Ci to na zdrowie.

"Ciekawe, po co?"
A dlaczego nie?
Bo mu ciężko?
A jak go turysta z Anglii (pomijając że z językiem też pewnie będzie miał kłopoty) o coś zapyta, to co odpowie: Ja tu tylko sprzątam?

"Powinni wszystkich uczyć przedmiotów, które przydadzą im się w przyszłości."
I robią to, w wyższych szkołach.
Podstawówka\Gimnazjum i Liceum to podstawy.
A jeżeli komuś zmienią się plany w połowie Liceum i okarze się że przedmioty których się nie uczył są mu potrzebne - trochę mało czasu na naukę od podstaw.

"Ale gówniarstwem jest to, co ty prezentujesz."
Skoro tak twierdzisz.

"Powinniśmy mieć prawo wybrać sobie przedmioty, a nie chodzić na wszystkie."
Myślę że na etapie Gimnazjum lub Podstawówki nie jesteś na tyle mądry
by móc sobie wybierać.

"I kim ty jesteś, żeby mnie obrażać?"
Bardzo chciałem coś odpisać ale mogło by to obrażać czyjeś uczucia religijne, a to nie jest temat od tego.