PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56669
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Zastanawialiście sie, keidyś dlaczego Bartek nadał taki tytuł? Bo ja tak? Może, dlatego, ze
Czesio ejst Władcą Much, bo przecież tresuje Muchy. Ale uważam że to trochę głópi tytuł, bo
przecież nie tresura much ejst tu najważniejsza. Co o tym myślicie? Co może oznaczać ten
tytuł?

ocenił(a) serial na 8
igrek3_2

jak masz film "WM: Ćmoki, Czopki i Mondzioły" na DVD to obejrz sobie dodatki. Tam w wywiadach jest wątek o tytule.

ocenił(a) serial na 10
InowroclawskiWilk

Niestety nie mam orginału ;) Teraz kupiłem sobie box 2 sezonu i kupie sobie jeszcze 1, 3-6. Mam nadzieje, ze wyjdą na dvd kolejne no i oczywiscie jeszcze ćmoki, czopki i mondzioły

użytkownik usunięty
igrek3_2

No ja mam oryginał i wiesz sprawdzę specjalnie dla kumpla ten dodatek bo nie pamiętam już jutro załącze płytkę i obejrze dokładnie potem napisze bo naprawdę nie pamiętam bo już dawno nie oglądałem tego filmu i aż z ciekawości sprawdze i sobie obejrze ten film chyba od początku no cóż ostatnio oglądałem lekcje od 85-109 na Ipli sobie od nowa bo ich nie wydali na DVD no i ściągnołem sobie Iple i tam dopiero obejrzałem sobie te odcinki od nowa po kolei jak leci ;).

użytkownik usunięty
igrek3_2

Na Wikipedii Igreku jest wyjaśnione że tytuł włatcy móch nawiązuje do Powieści Wdłatca móch : Jest to także opowieśc o grupie chłopców którzy rozbili się samolotem na jakiejś bezludnej wyspie i tam sobie żyli podobne do Zagubionych serialu albo do innej powieści Tajemnicza Wyspa Juliusza Verne :) .Tak więc tytuł nawiązuje do powieści nie czytałem tej książki nigdy ale na Wikipedii jest mały opis tam też było chyba 5 chłopaków którzy chyba też podobnie jak ci z serialu chcieli wprowadzać swoje rządy i chcieli jakieś swoje tam władze zmienić :( Ok głównie nie kumam o czym była ta ksiązka możesz sobie sprawdzić na Wikipedii :).

użytkownik usunięty
igrek3_2

Powinien się nazywać Włatca Móch, w końcu głównym bohaterem jest Czesio i on jedynie z całej czwórki potrafi tresować muchy, ale tak poza tym to serial rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 8

w powiesci ( i filmie) "władca much" chodzi mniej wiecej o to, ze chlopcy trafiajac na bezludnej wyspie zaczynaja zyc jak dorosli, tworzy sie struktura minispoleczenstwa, z podzialem na 2 walczace frakcje, ktore maja swoich przywodcow. konczy sie wszystko niewesolo.

włatcy móch to nawiazanie w takim sensie, ze dzieciom z 2 klasy podstawowki sa przypisane cechy doroslych, wrecz grup spolecznych i opcji politycznych. ogarniaja ten swiat na swoja modle, w krzywym zwierciadle oczywiscie. przynajmniej ja to tak odbieram z grubsza. wydaje mi sie, ze takie bylo zalozenie na poczatku, potem bohaterowie zaczeli zyc swoim zyciem, oczywiscie muchy czesia tez nie sa bez znaczenia, w koncu czesio pociagnal caly serial ;)
ps. ale moim ulubiencem jest anusiak :D