PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56639
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Fani "Włatców móch" !!!!

Ostatnio spotykamy się na Filmwebie z ludźmi którzy nazywają "Włatców Móch" podrubą słynnego "South Parku". Widziałem na MTV kilka odcinków tego serialu i widzę między losami Czesia i przyjaciół a losami Cennego rużnice . W Amerykańskim serialu chodzi o obrażanie ludzi rużnej narodowości a we "Włatcach..." twurcy serialu pokazują w sposób satyryczny Polską młodzież.Moim zdaniem "Włatcy..." są lepsi może to z powodu wybryków Czesia ;-). Moim zdaniem poruwnywanie obu seriali to GRUBA PRZESADA !!!!!!!.

Bondman

Mam nadzieję że to jest prowokacja. Po pierwsze - Twoja ortografia mówi o Tobie, że jesteś albo BARDZO młody, albo bardzo głupi. Po drugie - z angielskim też nie bardzo - "Cenny"?! wtf? -> "Kenny". Po trzecie, jeżeli wg. Ciebie w SP chodzi o to, aby obrażać "ludzi rużnej narodowości", to znaczy, że nie dorosłeś, aby ten serial oglądać. To właśnie dzieli WM i SP. WM to zero inteligentnego żartu, zaś SP jest przeznaczony dla ludzi, którzy rozumieją co oglądają, plus potrafią zobaczyć w tym pastiż rzeczywistości.

ocenił(a) serial na 7
ghael

We "Włatcach..." też można zobaczyć wiele rzeczy z naszego życia przykładem jest ojciec Anusiaka który jest drugim Lepperem.

Bondman

Nie, no nie rozśmieszaj mnie - jedno odwołanie do polityki w Polsce - na prawdę masa smaczków kulturowych. W SP odwołania są praktycznie co odcinek i - tutaj wielka różnica z WM - są zabawne. były odwołania do Guitar Hero, World of Warcraft, kryzysu finansowego, wyborów prezydenckich w USA... wymieniać dalej, czy już wystarczy?

ocenił(a) serial na 7
ghael

W jednym z odcinków Czesio po użądleniu przez pszczołe przenosi się do świata podobnego do tego znanego z "Pszczułki maji".

Bondman

To musi być podpucha :)
No, no, przenosiny do świata "PszczÓłki Mai". Tylko prawdziwi wizjonerzy filmu mogli to wymyślić.
Nie chce mi się licytować na aluzje - gdzie ich więcej.
Dorośniesz, zrozumiesz (miejmy nadzieję) że ten serial nie ma żadnej wartości intelektualnej.
Radzę Ci też (nie na żarty, ale szczerze) popracować nad ortografią, bo bez tego (przecinki!!!, orty!!!) nikt nie będzie brał Cię na poważnie w dyskusji na forum.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
ghael

W WM nie chodzi o takie parodiowanie rzeczywistości, jak w SP. W nim
cały serial na tym się właśnie opiera i niestety to chyba jego jedyny
atut. W WM można się pośmiać z tekstów chłopaków (nie, nie mam tu na
myśli tylko Czesia), z humoru sytuacyjnego, ogólnie z postaci np.
Satanista. Poza tym mogę Cię skierować do postu El Polaco, który uważa,
że WM mają więcej wspólnego z Mikołajkiem niż z SP.

Spider_Jerusalem

Jedyny atut SP to parodiowanie rzeczywistości? Proszę...
Trzeba dodać, że parodiować też trzeba umieć.
Ponadto, humor sytuacyjny WM to co jest niby? Czesio mówiący że ktoś nie ma "pisiorka"? Teksty innych postaci niż Czesio nie są wcale rewelacyjne. Humor na poziomie 12-15 latka. No cóż, mam tych lat 20 i choć głupim było by napisać że jestem stary, to jednak chyba wyrosłem już z takiego humoru.
Pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 5
ghael

Szczerze przyznam, że wolę South Park, ale jak już ktoś napisał o moim poglądzie, Włatcy Móch jednak serialem w stlu SP nie jest. Szkoda tylko, że schodzi na dno, bo pierwsze 2 sezony była naprawdę bardzo smieszne, ale im dalej tym gorzej.

el_Polaco

Całkowicie zgadzam się z przedmówcami. South Park to jest serial magiczny, tak magiczny! Pełen odniesień do współczesnej kultury i znakomicie wykorzystujący "prymitywną" grafikę. Postacie przypominają wycinanki z kolorowego papieru, jak gdyby zrobiło je dziecko, bo też serial o dzieciach opowiada. Do tego w każdym odcinku zawarty jest mimo wszystko morał, który wpisuje się w świat ludzkich wartości.

Zaś "Włatcy Móch"? Powiedzieć o tym, że to podróba "South Park" to duży komplement. Nie, "Włatcy Móch" to nie jest podróba "South Park". To żenująca seria rozgrywająca się na poziomie dworcowego klozetu, z najgorszą, chamską grafiką jaką widziały moje oczy.
Telewizyjna kloaka, nic więcej.

ocenił(a) serial na 10
Lars7

WŁATCY MÓCH TO NAJLEPSZY SERIAL!!!!!!!!
a sOUTH pARK TO WIELKIE GÓW..
wŁATCY MAJĄ LEPSZĄ GRAFIKĘ ITP
I JEST POLSKI
A SOUTH PARK MA GRAFIKĘ DO KITU I JEST AMERYKAŃSKI

A mówią że polskie filmy i seriale są do kitu

To amerykanie i ich filmy są do kitu

fan

igrek3_2

He, He, He..., igrek3_2, obyś żył wiecznie:)

ocenił(a) serial na 3
Lars7

No właśnie jak można porównywać taki serial jak SP z tym <cenzura>.

igrek3_2

eheheh włatcy mają lepszą grafike, powiem szczerze ze sie usmialem w tym temacie, wlasnie takim dzieciakom jak obrońca grafiki WM lub przemądremu autorowi tematu serial ten (chodz ja bymtego serialem nie nazwał) robi sieczke w głowie. Weźcie się za nauke !! btw grafika we WM naprawde rewelacja hehe prosze...

ocenił(a) serial na 2
ghael

Cytat: "Po pierwsze - Twoja ortografia mówi o Tobie, (...)" - pastisz a nie pastiż

ocenił(a) serial na 2
Bondman

na początku nawet mi się WM podobali,ale później zaczęło to się robić nudne..no i wszędzie 10 latki biegali i gadali jak Czesio...
SP bije to na miazgę,obejrzałem 12 sezonów i dalej będę oglądał bo po prostu to sie nigdy nie nudzi. A WM jeden sezon i dałem sobie spokój.

andorek

A mi WM bardziej przypominają bajkę "Ed, Edd i Eddy" niż South Parka ;). Z South Parkiem nie ma to nic wspólnego poza tym, że oba seriale lecą na polskim MTV ;).

ocenił(a) serial na 7
Goku

Mi "Włatcy ..." kojarzą się z serialem który przez wiele lat oglądałem na "Fox Kids"(teraz "Jetix")jako smarkacz

http://www.filmweb.pl/f30931/Jerry+i+Paczka,1999

Goku

tez mi to przeszło przez głowę, tylko, że "edki" są o niebo lepsze. wbrew pozorom, niektóre odcinki, które dane mi było oglądać były zrobione z pewną finezją (jakkolwiek by to nie brzmiało). oglądać choćby 15 minut WM to jak dostać cegłą w głowę. ale dzieciaki to lubią. przeklinają, są aluzje do "otaczającej nas rzeczywistości" na poziomie przedszkolaka... śmiesznie jest, nie?

ocenił(a) serial na 1
Bondman

Gówno do potęgi i niezbyt udana podróba South Park

ocenił(a) serial na 7
doktor_stanlej

doktor stanlej to niezbyt udany prowokator ;-)

Bondman

to ze wlatcy moch jest "polskim south parkiem" jest nie watpliwe, przykladow mozna wyliczac wiele na podobienstwa miedzy tymi serialami. south park jest tak czy siak calkowicie innym serialem, a tworcy wlatcow moch kopiujac south park po hamsku, doprowadzili do tego ze toczy sie ta dyskusja, marketing? nie wiem, abstrahując od tego ze wole humor sp to wlatcow nie bede ogladal glowne z powodu braku inwencji tworczej samych tworcow. dla mnie to podrobka.

a to ze ludzie to ogladaja to juz ich sprawa, kazdego z was z osobna.

pozdrawiam

ocenił(a) serial na 2
Bondman

doktor stanlej ma racje, i żaden z niego prowokator.

ocenił(a) serial na 2
Bondman

Według mnie WM nie jest podróbą SP.Ale czerpie z niego niektóre rzeczy takie jak na przykład postaci.

Kenny=Czesio
Szef=Higienistka
P.Garrison=P.Frau

ocenił(a) serial na 2
Bondman

zgadzam się z autorem. porównywanie takiej żenady jak WM z genialnym SP to nieporozumienie.

ocenił(a) serial na 2
trzecie_biada

nawet ten żałosny element gier komputerowych w WM jest nieudolną próbą naśladowania odcinaka SP "make love no workraft'

wymienianie w jednym zdaniu SP i WM to wręcz nieporozumienie

Bondman

Są podobieństwa, nie znam imion postaci z south parku ale oglądałem to kiedys.
1. Czesio jest strasznie podobny do tego kolesia w bardzo ciepłym stroju, chyba sie on Kenny nazywał.
2. jest zachłanny grubas czyli odpowiednik Anusiaka.