nie , nie i jeszcze raz nie dla takiego rodzaju kreskwek. A potem sie dziwimy ,ze w naszym kraju zyja analfabeci i ludzie,ktorzy nie potrafia wydac z siebie zadnej sensownej mysli. nie polecam . pozdrawiam
czy tego posta napisała pani Frau ??? hehe chyba tak ;) Czesiu RULES i kropka. !!!
koles idz sie lepiej leczyc to jest komedia z serii tych glupich ktore trze ba traktowac z przymruzeniem oka. i w ogole seria wulgaryzmow w twoja strone.....
Częściowo się z Tobą zgadzam, "to jest komedia z serii tych glupich" dalej bym napisał już inaczej: przeznaczona dla głupich. To zresztą ma sens, rynek jest duży: głupich jest więcej niż mądrych więc lepiej się opłaca produkować dla nich, jeszcze jedno, głupi jak nie potrafi dyskutować to właśnie ucieka się do "serii wulgaryzmów", cóż nie można się dziwić, proste umysły w przypadkach gdy wymaga się od nich nadmiernego wysiłku, wypuszczają parę (żeby im baniaczka nie rozerwało) w postaci wulgaryzmów właśnie;)
Niestety [dla fanów serialu, animacji czy co to w ogóle jest] ale muszę się zgodzić z Soplic.
Kiedy usłyszałem, że będzie "polski south park" byłem zadowolony bo wreszcie wychodzimy z inicjatywą [skopiowaną acz własną].
Niestety po pierwszych 3 odcinkach stwierdziłem, że evergreen drugorzędnej stacji będzie karmił wyłącznie gimnazjale pokolenie "tępaków" [sorki za to, że pisze ogółem, są pewne wyjątki] i nie pomyliłem się.
Możliwe, że ja jestem za stary i do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć, tak więc życzę wam wszystkim oglądającym WŁATCÓW MÓCH byście dorośli i przestali się interesować takimi pierdołami.
P.S - South Park też nie epatował jakimiś zacnymi mądrościami i morałami, jednak "dzieło" polaków w odróżnieniu od tego z USA jest poprostu głupie i powie to każdy kto potrafi się przyznać, że ogląda głupią rzecz.
Owszem czasem znajdzie się coś co wywoła usmiech na naszej twarzy ale to żadko i sporadycznie, a uśmiech nie wywołany zabawną sytuacją, a politowaniem...
Podpisuję się pod tym. South Park podobał mi się przez swoje "dziwactwo" (w skrócie). Nie wiem czy WM posiadają na końcu odcinka morał (który często jest dużo bardziej normalniejszy niż normalność w telewizji). Przykład - jeden odcinek o tym że nie można za dużo przeklinać, co za ironia :]
jak jestes taki stary to daj przyklad gimnazjalista i nie rob bledow żadko ? az sie zle patrzy a po 2 uwierz mi ze wiekszosc moich przyjaciol oglada serial "wlatcy moch" i uwierz mi ze nie maja problemow z ortografia oraz przyswajaniem jakiejkolwiek wiedzy pozdrawiam ! milosnikow WM!
Och, moja lista epitetów rośnie. Z forum o "Zagubionej Autostradzie" dowiedziałam sie kiedyś, że jestem wariatką, bo uważam ten film za genialny, tutaj się okazuję, że jestem na dodatek głupia bo lubię "Włatców" ;p.
Nie lubię ludzi, którzy uogólniają. Nie znasz mnie i nie możesz stwierdzić, czy jestem głupia.
Mogłabym tu puścic serię wulgaryzmów, ale mi się nie chce.
myslisz że jak analfabeta i ludzie,ktorzy nie potrafia wydac z siebie zadnej sensownej mysli oglądną daj my na to jakis program publicystyczny czy cokolwiek innego to zmadrzeja? wątpie, wiadomo ze tępe dzieci ktore tylko chleją i jarają zioło bedą zachwycone, ale wydaje mi sie ze jako czlowiek w miare inteligentny da się zauwazyc pewna parodię czasami nawet zabawną i zawierająca doze krytyki spolecznej, ale nic by się nie stało gdyby mniej kleli
W porównaniu do SP i dajmy na to filmów Pasikowskiego nie klną dużo. Mnie przynajmniej przekleństwa we WM nie rażą, nie są wstawiane jako przerywniki w zdaniu.
Jeden z odcinków tej kreskówki opowiadał o tym, kim czworo przyjaciół chciałoby zostać w przyszłości Adolfem Hitlerem, Stalinem, czy amerykańskim pilotem. Morał z tego taki że nikim. Polecam ten odcinek, bo pomimo iz pozoru ta bajka wydaje się tępa itp. to jednak jest w niej ta nuta artystyczności...
Chyba Ty nie potrafisz zadnej sensownej mysli 'wydac z siebie' (kim Ty jestes, ze uzywasz takich malo trafnych sformulowan?). Takie wypowiedzi jak Twoje oglupiaja.. jeszcze ktos zacznie powielac Twoje bledy.
Pewnie dzien swira, albo nic smiesznego tez jest dla Ciebie denna kreskowka. To, ze nie potrafisz odnalezc sie w tej kreskowce, nie oznacza, ze inni tez sa tacy ograniczeni.
milcz jak do mnie mowisz marna istoto !
nie mam sił ani chęci spierać sie z pustym gimnazjalista , przedstawicielem pokolenia BRAVO .
czesc.
Władcy much to ogłupiacz bo odkąd leci ten serial w telewizji to Gimnazjaliści obrażają Nauczycielki Tekstem z WM a potem chodzą 9 letnie czesie z Gimnazjum i podstawówki.
sam jestes glupia istota, nie chodze do gimnazjum tylko na studia. A gimnazjalisci od kiedy istnieje nowe gimnazjum mieli sposoby na obrazanie nauczycielki. Macie za ciasne mozgi,zeby to pojac
A od kiedy to WM jest skierowane do gimnazjalistów? o_O Film jest skierowany do widza dorosłego a ten jest na tyle uformowany że nie chłonie każdego gówna jak gąbka. To że rodzice nie pilnują swoich "dorosłych" 14 latków to już inna bajka.
kamul ->
Nieee, zły przykład. Zamiast amerykańskiego pilota powinno się wsadzić Roosevelta czy innego Churchilla, to wtedy byłoby dobrze, bo żadnego z tych panów nie lubimy. Ale amerykański pilot to już tylko zwykła jednostka wplątana w wojnę, która szybko traci złudzenie co do patriotyzmu walki, a zresztą i tak wiadomo, że nikt nie chciałby narażać życia dlatego, że mu tak kazali wielcy przywódcy. Ten odcinek jest bezsensowny i nie prowadzi do niczego.
Gaara of the Desert ->
Oczywiste jest, że z szanowaniem nauczycielek jest coraz gorzej (ktoś tu mówił o "za ciasnym mózgu do pojęcia"?). Niektórzy sk****ele potrafią w mojej szkole wpaść do nie swojej klasy i przerywać naukę innym, jeszcze przy tym przeklinając z rechotem. Zaręczam, że takie sytuacje nie były podobne do tych z WM.
farmer25 ->
Nie "Władcy much" (to była taka powieść Goldinga i film na niej oparty), tylko "Włatcy móch" (sic!).
bartekp1941 ->
Znalazł się "inteligent". Narzeka na analfabetyzm, a sam ładuje kropki nie tam, gdzie trzeba ("[zdanie] .[zdanie]"), ignoruje polfonty ("mowisz", "czesc") czy popełnia błędy niewybaczalne ("kreskwek"). No i to pyszne wrażenie bycia panem świata...
Wolverin ->
WM jest przeznaczone dla dzieciaków od lat 16. Tylko pierwsze odcinki były tak drastyczne, że tylko dla dorosłych.
ciasno to ty masz w gaciach jak ci mamusia pampersa zapomni zmienic.
czas najwyzszy abys opuscil juz to forum -- "studencie" .
Serial jest bezsensu. Nie mam pojęcia dla kogo został zrealizowany i jakie jest jego przesłanie. Nie jest ani śmieszny ani ciekawy. Nie jest ani dla dorosłych ani dla dzieci. Nie mam pojęcia komu "takie coś" może się podobać. Chętnie wysłuchałbym jakichś konkretnych argumentów zwolenników tego serialu. Może jest w nim coś czego nie dostrzegam ????
Poprzeglądaj trochę forum, może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Nie chce mi się w kółko powtarzać tego samego, podejrzewam, że innym także.
zgadzam sie. Serial ogólnie jest na żenującym poziomie. Czasami na takim że nawet niewiadomo czy jakis tekst ma być msieszny czy nie.
Zauważcie jedna rzecz. na poczatku emitowania tej kreskowki (ktora jest zreszta przeznaczona w zamierzeniu dla doroslych) emitowano to gdzies okolo 24 ale ze gimnazjum i podstawówki juz o tej porze spi to przesuneli emisje na 20 :) a czerwony znaczek jest po to zeby 11-latki sie podniecaly ze to ogladaja:)
Jeżeli ten serial przeznaczony jest dla dorosłych to niech wypowie się jakiś dorosły : że mu się ten serial podoba i dlaczego. Jeżeli jest czerwony znaczek to znaczy że dzieci nie powinny tego ani oglądać ani komentować.
Mam 20 lat, czyli chyba można powiedzieć, że jestem dorosły. Teraz jak już wiesz, kto jest dorosły to poczytaj forum ;).
czytałem uważnie wszystkie opinie (pozytywne ja i negatywne). przyznam sie ze nie jestem maniakiem tego serialu ale lubię czasem obejrzeć co nie co :)
rzadko oglądać telewizje ponieważ jest ona przesycona bezsensownymi produkcjami. myślę tu przed wszystkim o tzw "tasiemcach" jak również bezustannymi powtórkami kiepskich filmów. wracając do tematu, uważam ze "Włatcy móch" jest czyś co można obejrzeć w TV.
Jeśli chodzi o argumenty dlaczego go oglądam to jestem zachwycony ludźmi podkładającymi głosy. według mnie mają oni wielki talent. byłem bardzo zaskoczony gdy dowiedziałem sie że do wszystkich postaci (pierwszo- i drugoplanowych) podkłada tylko tylko 6 osób !!!
wielki szacun dla nich :D
ps. mam 24 lata wiec testem dorosły i uważam sie za inteligentnego człowieka.
pozdrawiam wszystkich :D
"Jeśli chodzi o argumenty dlaczego go oglądam to jestem zachwycony ludźmi podkładającymi głosy."
Dokładnie. Mnie najbardziej zadziwia Krzysztof Grębski. O ile się nie mylę podkłada głos higienistce, Marcelowi, pułkownikowi, żulowi, kierowcy autobusu, ojcom Anusiaka i Konieczki i być może komuś jeszcze :). Kto ogląda ten wie jak bardzo różnią się te postacie od siebie.
Napisaliście:
"Jeśli chodzi o argumenty dlaczego go oglądam to jestem zachwycony ludźmi podkładającymi głosy."
Teraz wszystko jasne.
Człowieku, ten temat ma 55 postów, a zdanie które zacytowałeś to jedna linijka :).
widzę że kogoś przekonałem, super :D
przecież identyczna sytuacja jest w innych przypadkach. czy ogladacie np. shrek'a bo ma fajną fabułę lub super animacje?? ja nie. głównym powodem są świetne teksty oraz wspaniały polski dubbling :)
podobnie jest z "włatcami".
No ... dla mnie ...
Animacja - jest tragiczna
Fabuła i treść - żałosna ( na poziomie dziesięciolatka)
Kreskówka nie jest śmieszna ani ciekawa.
No ale skoro piszecie że :
oglądacie ją ze względu na dubbing
to jest to jakiś powód, którego wcześniej
nie brałem pod uwagę.
Widzę, że forum nie przejrzałeś, trudno. Dubbing jest świetny, ale kreskówkę oglądam, bo jest po prostu zabawna. Co do fabuły i treści to wybacz, ale dziesięciolatek nie jest w stanie zrozumieć pewnych niuansów zawartych w WM. Co nie znaczy, że nie będzie się na niej śmiał. Ostatnio oglądałem kilka odcinków z trzynastolatkiem i paradoksalnie śmiał się z tych rzeczy, które mnie śmieszyły najmniej lub wcale.
Dosłownie to jest jeden z najgłubszych filmów(seriali) jaki kiedykolwiek widziałam ... jest porostu żałosny... i co on robi tak wysoko??
Nie bo tu dominują z pewnością gimnazjaliści którzy są w najgłupszym wieku i wszystko co żałosne im się podoba:P wiem coś o tym bo niedawno tez przez to przechodziłam:P ale zmieni im się z czasem gust i niektórzy na pewno zmądrzeją...
zgadam sie z tym ze serial ten ogląda głównie młodzież z gimnazjum a nawet dzieci z podstawówki. Głównym powodem dla nich pewnie są "śmieszne" dialogi. Ale "Włatcy móch" mają także inną widownie...
szczerze mówiąc po obejrzeniu przeze mnie pierwszego odcinka (juz nie pamiętam który to byl - napewno nie odcinek rozpoczynajacy I serie ) serial nie przypadl mi do gustu. po obejrzeniu kilku innych zmienilem zdanie. teraz nie moge sie doczekac kolejnej serii.
pozdrawiam
Nie bo tu dominują z pewnością gimnazjaliści którzy są w najgłupszym wieku i wszystko co żałosne im się podoba:P wiem coś o tym bo niedawno tez przez to przechodziłam:P ale zmieni im się z czasem gust i niektórzy na pewno zmądrzeją...
PS to moje zdanie ale niestety napisałam je nichcący na profilu mojej siostrzyczki <hehe>