W cieniu śmierci

Karppi
2018 -
6,9 8,1 tys. ocen
6,9 10 1 8126
W cieniu śmierci
powrót do forum serialu W cieniu śmierci

Niezły...

ocenił(a) serial na 6

,ale niczego nie urywa. Mam wrażenie, że mocno inspirowany The Killing. Fakt, że do końca nie domyśliłam się kim był morderca. Miałam jednak wrażenie, że twórcy bardzo nie chcieli, żeby ktoś się szybko domyślił.... ,albo zbyt nieuważnie oglądałam. Polecam, bo fajny klimat i fajnie słucha się języka fińskiaego.

ocenił(a) serial na 8
EmilyG

Dokładnie, język i ten klimat sprawia, że nawet średni film fiński jest dla mnie super. Trochę mnie zawodzi to, jak sobie uświadomię, że w filmie twórcy tak dozują informacje, że tak naprawdę od początku widz nie jest w stanie się domyślić prawdy, no ale to chyba norma takie prowadzenie widzów za rękę.

ocenił(a) serial na 7
EmilyG

Akurat podejrzenie na mordercę można rzucić bardzo szybko, ale tylko z obserwacji gry aktorskiej. Bo z prowadzenia całego wątku faktycznie nie :)

ocenił(a) serial na 8
kulka123

Faktycznie, coś w tym jest, bo już od pierwszej sceny ten Jarkko był dziwny. Tajemniczy.

użytkownik usunięty
Cairine

Czy Ty tutaj, bez podawania SPOILER zdradzasz kto jest mordercą? Właśnie jestem po 1 odcinku, dzięki! :]

ocenił(a) serial na 8

Dlatego forum czytam jak skończę

ocenił(a) serial na 8
kadamowi

Oj, przepraszam, ale nie widzę nigdzie przycisku spoiler ;] Też jak już wchodzę na forum to po obejrzeniu filmu/serialu, żeby sobie przedyskutować i porównać z wrażeniami innych. Wcześniej nie wiem dlaczego bym miała....

Cairine

No chyba sobie żartujesz z tym spoilerem..

Cairine

To przyprawiłaś teraz piździe uszy tym spoilerem.

Cairine

No zajebiście jestem na drugim odcinku dopiero ;/;/;/;/

EmilyG

zgadzam się, ale jedna rzecz pewnie wszystkim umknęła: policja na tych fińskich filmach przynajmniej szybko przyjeżdża :D