W domu zombie

Dead Set
2008
7,0 3,7 tys. ocen
7,0 10 1 3736
7,7 3 krytyków
W domu zombie
powrót do forum serialu W domu zombie

No cóż, właśnie skończyłem oglądać. Jak w nagłówku, zakończenie genialne. Wciąż mam przed oczyma główną bohaterkę. Drugi british-zombie-movies (po rewelacyjnym "Shaun...") jaki obejrzałem ("28 Dni Później" jak i jego kontynuacja to nie są filmy o zombie, raczej o ludziach chorych na wściekliznę/odmianę wścieklizny) i wiecie co? I LOVE BRITISH ZOMBIES! Obywatelu Zjednoczonego Królestwa Hollywood, ucz się! Wg mnie pierwszy sezon "Walking..." to pikuś w porównaniu z "Dead Set". Amen.

ocenił(a) serial na 9
Crash_1992

Zgadzam się, też byłem pod ogromnym wrażeniem zakończenia. Było troszkę inne niż wszytko to do czego przyzwyczaiło nas hollywood. W ogóle cały serial mi się podobał. Moim skromnym zdaniem lepszy niż Walking Dead (który mimo wszystko też lubię).

ocenił(a) serial na 9
homarek

w pełni się zgadzam! film trzyma w napięciu od początku do końca. Stanowi logiczną i zamkniętą całość okraszoną brytyjskim humorem. Pokazuje, że w takich sytuacjach nie każdy jest bohaterem (w przeciwieństwie do "Walking...."), a zakończenie pozostaje w pamięci na długo. Również zgadzam się, że ten miniserial przewyższa "Walking..."