wczoraj wrzuciłem pierwszy odcinek (właściwie dzisiaj, była 2. nad ranem). rewelacja, przerosło moje oczekiwania. bardzo dobra rzecz. ale z końcową oceną wstrzymam się (miłe złego początki - oby nie!!!).
na razie 9/10. nie mogę sie doczekać dalszego ciągu! :)
obejrzałem
9/10
bardzo, bardzo dobry
końcówka....cóż, komuś się podobała, komuś nie. jak dla mnie w porządku. ale czy byłem z niej zadowolony to już inna historia:)
I po 5 odcinku..
Serial bardzo dobry, jeden z najlepszych przedstawicieli gatunku, niestety w polskiej telewizji nie będzie puszczony pewnie za te niektóre obrzydliwe sceny (np. zjadanie tego dyrektora... niedobrze mi się robiło).
Serial może nie jest straszny jakoś specjalnie, ale za to niesamowicie druzgoce, tzn szokuje.
Bardzo śmiałe sceny krwiste, chociaż ja nie lubię filmów typu siekanie, krew, jelita i wszystko lata w koło to ten obraz zasługuje na wysoką ocenę.
I teraz końcówka: Mi się nie podobała. Ja lubię w filmach o zombie że ludzkość zostaje uratowana, a tutaj tak nie było, chociaż to też jest dobre w filmach jako ogół i to jeszcze w jaki sposób. Aż mnie przygnębił..
Ja bym zrobił tak że Kelly wydostała się z pokoju zwierzeń i jakoś uciekła (cudem ;p) i wtedy zakończyłbym pierwszy sezon.
Potem stworzyłbym drugi, też jakoś 5-7 odcinków może troche dłuższych i na końcu uratowałbym ludzkość.
Ocena: 8 a może 9/10. Nad tym się jeszcze zastanowie.