Nie wiem, jak wy oceniacie, ale dla mnie soundtrack tego serialu wymiata. Odsłuchałem wszystkie 12 piosenek z 1 odcinka 1 serii, utrzymanych w rockowym, miejsko-folkowym klimacie i, mimo, że nie słyszałem wcześniej żadnej z nich, absolutnie wszystkie mi się podobały! Nie wiem, kto odpowiada za podkład muzyczny tego serialu, ale robi bardzo dobrą robotę! A co wy na to?
To może zdradzę małą ciekawostkę - muzykę do tego serialu wybiera jedna z najpopularniejszych indyjskich grup - "The xx" :)
Bzdura - The xx absolutnie nie wybiera muzyki do Suits. Ponadto The xx jest angielskim zespołem, nie indyjskim. Gatunek muzyki nazwany "Indie pop" nie oznacza indyjskiego pochodzenia zespołu. Zamiast pisać mylne idiotyzmy, lepiej wyjdziesz na czytaniu tego, co już zdążyła napisać mądrzejsza część ludzkości.
Kiedyś pewna koleżanka wspomniała mi o tym zespole a jako że prawie w ogóle ich nie słuchałem to nie za bardzo wiedziałem dokładnie skąd pochodzą, tylko tyle zapamiętałem.
W dodatku to nazwisko, Baria Qureshi, byłem w stanie uwierzyć że są z Indii, a to jaki rodzaj muzyki robili tylko mnie w tym utwierdziło. Także przepraszam najmocniej za pomyłkę.
Co do Suits - informacji już chyba nie odkopię bo znalazłem ją na fejsie jakieś 2 lata temu, ale jestem na 100% pewny że coś takiego czytałem. W dodatku w Suits użyto kawałków The xx więcej niż 5 razy, to też musi o czymś świadczyć.