W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 139 tys. ocen
8,1 10 1 138896
7,5 14 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

...czy tylko mi się wydawało, że oglądałem serial "Mad Men: 50 lat później"? Oczywiście nie
chodzi mi ściśle o fabułę, ale o postacie. Harvey to przecież wykapany Donald. Jego styl,
romanse, ubiór. Też ma sekret, który może zaważyć na jego karierze (co prawda tyczy się on
Mike'a, ale wiadomo o co chodzi...). Z kolei Mike mi się kojarzy z Peterem. Może i Peter nie
był geniuszem, ale również wspinał się w hierarchii firmy i był ważnym ogniwem. Miał
również podobny problem z wyborem kobiety (w domu żona, w firmie sekretarka). Donna
(sekretarka Harvey'a) to typowa Joan - obie sekretarki, ale bez nich ani rusz. :P

Sam serial świetny, z niecierpliwością czekam na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 7
Berni111

Zdecydownie Harvey = Don. Też cały czas o tym myślałam.

bubble_factory

Mi z kolei Donna od początku kojarzyła się z Joan. Rzeczywiście coś w tym jest.

ocenił(a) serial na 8
bubble_factory

Oj, nie stawiajmy znaku równości pomiędzy nim a Donem Draperem! Może powierzchownie są trochę podobni - styl, garniturki, fryzurka. Ale jest zasadnicza różnica - Harvey ma bardzo mocny moralny kręgosłup, co może nie tak bardzo widać w pierwszych odcinkach, ale po całym sezonie i owszem. Szczególnie jeśli chodzi o życie osobiste jest bardzo "w porządku". Jasne romansuje na prawo i lewo, ALE gdyby był żonaty to jestem pewna na 100% by swojej żony nie zdradził. Nawet z mężatkami nie romansuje.

Berni111

Jeżeli już miałbym wskazać kto jest odpowiednikiem Joan z Mad Men'ów to osobą tą byłby ... Louis :)