Dopiero zaczynam przygodę z Suits ale ten aktor to majstersztyk. Jego gra aktorska, mimika twarzy, mowa ciała to klasa światowa, a akcja w s02e07 Gdy po próbnym procesie w sprawie ukrywania dowodów przez Harveya Luis zmasakrował Donne i w toalecie pomiędzy Luisem i Harveyem doszło do sprzeczki, Luis zjechał go jak psa ;-) jak w końcu prawdziwy mężczyzna postawił się mu :) piękna scena :)
Ostatnio znów zacząłem oglądać Suits od początku i jedną z pierwszych rzeczy, które mnie uderzyły, był w miarę chudy Louis, Na przykład w sezonie szóstym jest znacznie bardziej otyły, a tworzona przez niego postać jest trochę karykaturą samej siebie. Z drugiej strony jednym z założeniem tej postaci jest coś, co Amerykanie nazywają "comic relief", także przymrużenie oka w przypadku tej postaci jest wskazane.
Niewątpliwie jednak Louis - obok Donny - jest najbardziej wyrazistą postacią tej serii.
Inne spostrzeżenia:
- Gdyby swoje reakcje odraczał zawsze o trzy sekundy, zaoszczędziłby sobie co najmniej połowy problemów, które go "spotykają".
- Skrajny egocentryk i ekstrawertyk
- Ma problem z wyznaczaniem własnych granic i uznawaniem granic wyznaczonych przez innych
- Jego "kąpiele błotne" mnie rozwalają :-)