PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=438729}

W kręgu tajemnicy

Mystère
2007 -
6,9 376  ocen
6,9 10 1 376
W kręgu tajemnicy
powrót do forum serialu W kręgu tajemnicy

Nie tak miało byc.

użytkownik usunięty

Sadzilam ze inaczej zakonczy sie ten serial. A co Wy o tym sadzicie?

ocenił(a) serial na 10
Thumbelina

Ok, ten sezon nam nie poszedł. Nie wiedzieliśmy widocznie, co zrobić z dalszą fabułą. Proponuję drugi sezon od nowa. Ja zaczynam.

Odcinek 1
Główny wątek: Minęło pięć lat. Niespodziewanie Laura i pozostała szesnastka powracają na Ziemię. Media robią wokół nich szum, nie dają im żyć. Ostatnim wspomnieniem ich wszystkich jest odejście z Ziemi. Francois, obecny generał i główny szef wojskowych sił, zleca badanie mózgów tajemniczej siedemnastki. Kosmiczni potomkowie zostają uwięzieni. Wkrótce mają zostać poddani leczeniu, intensywnej terapii. Xavier nie zgadza się na to i stara się przemówić Francois do rozsądku, ten jednak, zaślepiony, nie słucha i kontynuuje badania. Wkrótce w okolicy miasta pojawiają się tajemnicze kręgi. Francois, świadomy zdolności Manon, każe jej odczytać symbol. Ta jednak nie potrafi tego zrobić. Nagle okazuje się, iż nie tylko wspomnienia zostały wymazane z mózgów Laury i jej przyjaciół, ale także wszystkie kosmiczne zdolności, które posiadali.

Poboczny wątek: Laura i Xavier nadal są w sobie zakochani. Pragną kontynuować związek. Dziewczyna powraca do rodziny, zabiera ze sobą również nie mającego gdzie się podziać Chrisa. Spotyka się z matką i rozmawia z nią o przeszłości, wszystkie błędy w końcu zostają wyjaśnione i kobiety znów padają sobie w ramiona. Michele wyjawia swej córce prawdę - informuje ją, iż jej ojcem jest Costa. Erika i Francois kłócą się o Lukę. Kobieta uważa, iż syn powinien zamieszkać z nią, Lorenzo i Manon (Erika i Lorenzo wzięli ślub mniejwięcej jakieś dwa lata przed tym). Tymczasem ciotka Laury dowiaduje się, iż jej mąż zdradził za życia dobrą stronę mocy.

ocenił(a) serial na 10
Thumbelina

Co jest, nikt nie pisze? A może wszyscy już zapomnieli o tym forum? Co z wami? Dunk8, Mati16Kuligi? Pisać! Mój odcinek drugi poniżej :).

Odcinek 2
Główny wątek: Ucieczka Laury z bazy wojskowej. Xavier nie potrafi dogadać się z Francois. Rozumie, iż jedyny sposób, by wydostać Laurę, to pomóc jej w potajemnej ucieczce. Tymczasem dziewczynie udaje się ubłagać brata o jedną wizytę z ukochanym. Gdy są sami, omawiają plan ucieczki. Mają im pomóc wszyscy - matka Laury, jej ciotka, zaangażowany w ocalenie córki jest nawet Costa. Xavier spotyka się z wszystkimi chętnymi do udzielenia pomocy. Wspomina, jak to pięć lat temu próbowali uwolnić Laurę. Przeszli wówczas przez szyby wentylacyjne i dostali się do ośrodka górą. Teraz proponuje dostać się dołem - poprzez kanały ściekowe. Akcja idzie gładko i szybko. Już wkrótce Laura ma ujrzeć światło dzienne. Niestety, wszystko się komplikuje. Badania rozpoczynają się i Manon zostaje wyprowadzona z podziemia. Rozpoczyna się pościg za dziewczynką. Kończy się on bójką Lorenzo z Francois. Siedemnastka jest wolna i ukryta, niestety, Francois oskarża Lorenzo o pomoc przy ich ucieczce i zamyka go w więzieniu.

Poboczny wątek: Manon zostaje na krótki moment poddana wstępnym badaniom. Choć Francois i lekarzom nie udaje się nic odkryć (interwencja Lorenzo i Laury), dziewczynka ma dziwne przebłyski, jakby wizje. W jednej z nich pojawia się dziwna kobieta. Tajemnicza postać nie jest jej znana. Jeśli zaś chodzi o Xaviera, to spotyka się on ze swoją przyjaciółką z policji. Informuje go ona, iż jego czas się skończył i że lepiej będzie, jeśli wszystkie kryminalne zagadki zostawi władzom, a sam zajmie się swoimi sprawami.

ocenił(a) serial na 5
Thumbelina

Thumbellina Ty to masz głowe. Mi ciężko jest wymyślić pare zdań a co dopiero odcinki no ale bede próbowal, dzisiaj już nie mam na to głowy ale fajnie ze jeszcze o tym serialu nie zapomnielismy. We Francji widać rozeszło się po kościach bo nic ciekawego nie powstaje, ostatnie wpisy na forach albo blogach są sprzed 2 lat. Swoją drogą wiesz może co się dzieje u Toinette i Binarda (oprocz tego ze zagral w filmie pare miesiecy temu)

ocenił(a) serial na 10
dunk8

Niestety, nie wiem co u nich. Jedynie to, że Toinette potwierdziła swój udział w kolejnych częściach Artura jako Selenia, ale to tylko dubbing. A o Binardzie w ogóle mało się mówi.
Jutro dodam chyba trzeci odcinek, mam już niezły pomysł.

ocenił(a) serial na 10
Thumbelina

Czemu nikt nie pisze? Ja do weekendu na bank opublikuję swój najnowszy pomysł, jako odcinek 3 lub 4. Tymczasem w mojej głowie kształtuje się naprawdę ogromna bomba pomysłów, może zrobię z tego sezon trzeci. Ale nikt nie pisze, więc może lepiej założę bloga z takimi moimi następnymi epizodami...

ocenił(a) serial na 5
Thumbelina

Jednak chyba się pospieszyliśmy z tym wymyślaniem odcinków, przynajmniej ja. Od razu wyszło ze nie mam weny na takie dokładniejsze opisywanie. Jak tam twój blog Thumbellina? Bo tylko Ty potrafisz wymyślić tutaj coś sensownego

ocenił(a) serial na 10
dunk8

Odcinek 3
Główny wątek: Laura próbuje przypomnieć sobie wydarzenia z przeszłości poprzez różne sposoby - między innymi przez medytację i hipnozę. Nic nie jest w stanie jednak obudzić jej wspomnień. Manon martwi się o swojego ojca. Xavier obiecuje, iż go uwolni. Spędza z dziewczynką sporo czasu i się z nią bawi, przez co budzi w sobie chęć zostania ojcem. Proponuje to Laurze, ta jednak nie jest gotowa na dziecko, zwłaszcza teraz, gdy są ciągle ścigani. Powtarza się sytuacja sprzed pięciu lat - siedemnastka znów musi się ukrywać. Bohaterka pragnie rozszyfrować tajemnicze znaki w polu. Xavier kontaktuje się z ojcem. Przybywa on na miejsce w samą porę, bowiem córka Costy zapada na tajemniczą chorobę, a następnie w stan podobny do śpiączki. Manon zaczyna miewać sny, w których widzi kobietę ze swoich przebłysków. Jest niemal pewna, iż nie była ona człowiekiem. Zaczynają chorować kolejne osoby. Pojawiają się następne znaki, tym razem dwa kręgi, tuż obok siebie. Nagle znika jeden z siedemnastki potomków obcych...

Wątków pobocznych nie ma, bowiem jak wiemy w każdym serialu następują odcinki, które się ciągną strasznie długo... To jeden z nich xD.

ocenił(a) serial na 10
Thumbelina

Skoro nikt nie pisze, to ja mogę tworzyć te odcinki. Ale muszę przynajmniej wiedzieć, o czym byście chcieli pisać. Jakieś pomysły, ciekawe rady co może wystąpić w serialu...? Postaram się z tego wszystkiego zrobić ciekawą, tajemniczą fabułę...