Serial godny polecenia ! Odświeżona wersja "Gorzkiej zemsty" obsadzona we współczesnym świecie . Ten serial może śmiało konkurować z "Gorzką zemstą" . Obsada w tym serialu jest genialna , soundtrack świetny , ogólnie remake bardzo udany . Na początku nie byłem przekonany do nowej wersji , miałem obawy , że producent zepsuje ten remake . Teraz mogę śmiało powiedzieć , że moje obawy się nie sprawdziły . Historia nie jest identyczna jak w "Gorzkiej zemście" . Producenci wprowadzili kilka nowych postaci i dużo wątków zostało poprowadzonych zupełnie inaczej . Obecnie jestem przy 70. odcinku i z niecierpliwością czekam na kolejne :) Polecam !
Jeden z najlepszych :) oglada sie przyjemnie, wciaga, nie nudzi mnie ( wrecz mysle o nastepnym odcinku) i nie jest "głupkowaty" :)
Jestem na 39 odcinku moim zdaniem GZ lepsza, klimat GZ jest lepszy, tu zbyt ciągną nie które wątki, a Soledad bardziej mnie irytuje jak Eva i Eva 3mała w tajemnicy sprawę Ruth tutaj dużo osób wie. Cóż Miranda nie ma co porównywać z mumią Raquel tak samo jak Kaliksta z mężem Mirandy... Jeśli chodzi o czarne charaktery to Leonardo jest gorszy jak Fernando tak samo Isadora gorsza od Dinory czy Ulisses od Armanda. Patricia vs Rosario mnie jakoś Rosario bardziej odpowiadała choć na twarzy Patricia lepiej wygląda. Wątek Andrea i Samuel dla mnie przesadzone te ich kłótnie i końskie zaloty... Arturo vs Juan z wyglądu wole Artura. Irina vs Jimena oj Jimena dużo lepsza i nie była taka rozwiązła jak Irina. Andrea vs Sara wole Sarę z charakteru ale Andrea ładniejsza. Sofia vs Norma dla mnie Norma nr 1. Flavio vs Oskar wole Flavia z wyglądu ale charakter wolę Oskara. Jednak ten jokej odpowiednik Benita żenada tak samo jak Dario odpowiednik Leonarda, Leo aż tak bardzo się nie rzucała w oczy jego orientacja tu widać od razu Dario to gej. Cayetana vs Gabriela jednak Gabriela choć Cayetana bardziej elegancka i wyniosła. Felipe vs Martin-zdecydowanie Martin. Ten serial na pewno jest lepszy od wersji z 2008 roku z Adelą Noriegą ale mimo wszystko GZ jest nr 1. Aha del Junco na pewno są bogatsi od Elizondo i Beatrice jest fajniejsza od Eduwiny no i młodsza... Alma i Libia oraz Weronica i Ruth wole Libie/Ruth zarówno z wyglądu jak też z charakteru.
Obejrzałam. Myślę, że warto. Generalnie sytuacja się rozwijała. Pierwsze odcinki bardzo źle odczuwałam, mając w pamięci GZ. Następnie porównywałam ze wskazaniem na GZ. Jednak w późniejszych odcinkach twórcy pozwolili sobie na większy luz, dodali kilka wątków, nie trzymając się kurczowo np. GZ. Wyszło naprawdę spoko. Sporo sytuacji przedstawionych bardziej logicznie. Z par to wątek Samuela i Andrei lepiej przedstawiony, szczególnie po ok. 90 odcinku. Relacja sióstr lepiej przedstawiona. Cayetana, bardzo ciekawa postać. Dla mnie jeden z najlepszych seriali tego typu.
Obejrzałam cały fajny po zmieniali wątki, dodali nowe postacie, siostry i matka miały lepszy kontakt jak w GZ i nie dostawały tak często po twarzy od mamusi. Nie ciągnęli wątku na bagnach jak w GZ szybko zamknęli ten wątek bo w GZ te ostatnie 15odc wg mnie było zbędnych. Siostry, mama i bracie rzadko kiedy ubierali się tak samo jak w GZ w sumie cały serial ta sama odzież co parę odc Norma czy Jimena były ubrane w to samo. O ile w GZ watek Franco i Sara mnie się nie zbyt podobał tu wątek Samuel i Andrea lepszy, nie podobał mi się styl ubierania się Iriny ogólnie jej postać bardzo odbiega od Jimeny, w zasadzie charakterami to każda postać tu odbiega mniej lub bardziej od tych z GZ. Tutaj było wiadomo która siostra najstarsza i która najmłodsza w GZ nie wiem jaka jest kolejność różne są tezy tu Sofia, Andre i Irina, w GZ chyba Jimena była najmłodsza ale nie wiem która najstarsza Norma czy Sara.
W tierra najstarsza Sofia, później Irina i Andrea a w GZ rzeczywiście nie wiadomo do końca. Z ubraniami się zgodzę, dziewczyny są ubierane i czesane rewelacyjnie. Każda ma swój gust przy tym. Przyznam, że to moje ulubione 2 telenowele. Chciałabym również zwrócić uwagę na rolę dziadka Martina w GZ, jest nie do pokonania. Podsumowując to GZ jak dla mnie wygrywa humorem, aktorzy: Jimena i Oskar, wątek: Sary i Franca. Tierra z kolei wygrywa wielowątkowością, barwnymi postaciami nie tylko głównymi, aktorzy: Andrea, wątek: Andrea i Samuel oraz wiele innych.
W tierra Sofia na pewno była najstarsza ale nie było zaznaczone która potem z sióstr w kolejności, bracia było zaznaczone Arturo Flavio i Samuel. W GZ Juan na pewno był 1szy dalej można się domyślać jaka kolejność Oskar i Franco ale też nie było to bezpośrednio powiedziane. Co od odświeżanych telci chętnie bym obejrzała nową wersje przyjaciółek i rywalek czy fiorelli lub marzenia nic nie kosztują czy miłość na sprzedaż. Lub nowy serial gdzie by wystąpili wszyscy z GZ i TDR...Nową wersję osaczonej też bym chętnie obejrzała.