PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=753852}

W pułapce

Ófærð
2015 - 2021
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12715
W pułapce
powrót do forum serialu W pułapce

Akcja serialu Trapped rozgrywa się w małym islandzkim miasteczku. Do brzegu przypływa prom, w wodzie zostają znalezione zwłoki mężczyzny. Mieszkańcy miasteczka zdają sobie sprawę, że zostali uwięzieni, a sprawca straszliwej zbrodni jest wśród nich.

jacpod

No i? Chyba jeszcze nie oglądałem islandzkiego serialu... Warto? Islandczycy to bardziej Norwegowie czy Kanadyjczycy?

ocenił(a) serial na 6
per333

W kwestii klimatu serialu – zdecydowanie Norwegowie. ;)

per333

Takie Fortitude dla ubogich, nie jest to stylowe prowadzenie, widoki robia robote, ale klimatowo/aktorsko to taki obraz serialowy jak z NRD.
Choc dalej zobaczymy, pierwsze wrazenie:)

ocenił(a) serial na 7
per333

Chyba bardziej Duńczycy, trailer mi się podobał myślę że może być 8 albo 9, tym bardziej że ostatnio obejrzałem "Kobieta w klatce" i "Zabójcy bażantów", więc jestem na etapie "skandynawskim" ;-)

ocenił(a) serial na 7
mitrus80

Im dalej w las tym bardziej pokręcone wszytko. Brak słońca jednak daje się we znaki.

mitrus80

"Kobieta w klatce", Zabójcy bażantów" - uwielbiam. :) W ogóle kino skandynawskie jest po prostu rewelacyjne. Ich seriale kryminalne to pierwsza klasa - Skandynawia bije na głowę europejskie i amerykańskie gnioty. Polecam gorąco. Tym serialem "Trapped" też się interesuję - bardzo i zamierzam oglądać. :)

ocenił(a) serial na 8
beciunia

Zgadzam się co do skandynawskich kryminałów - rewelacja! Widziałaś Forbrydelsen?

Lazyjones

Łatwiej byłoby napisać jakiego skandynawskiego, kryminalnego serialu nie oglądałam. :) Forbydelsen, tak oczywiście, że widziałam. Mogę Ci polecić kilka nawet lepszych. :)

ocenił(a) serial na 8
beciunia

będę bardzo wdzięczny, dzięki.

Lazyjones

Code 100, Springfloden , Fortitude, Wallander - ale tylko szwedzka wersja, Saga Millenium zaczynająca się od "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" - tylko szwedzka wersja i tylko szwedzi zekranizowali całą sagę. "Most nad Sundem" - trzy sezony - REWELACJA! To tak na zachętę. Jeżeli nie znajdziesz ich online - daj znać. :)

ocenił(a) serial na 8
beciunia

O! Super! Dzięki. Wallandera, Most nad Sundem i Millenium widziałem, resztę sprawdzę z wielką przyjemnością.

ocenił(a) serial na 7
beciunia

Springfloden z napisami. Wiesz gdzie?

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 7
Coco_5

Kinoman tv, jest z lektorem i z napisami.

ocenił(a) serial na 8
mitrus80

Dziękuję