Akcja serialu Trapped rozgrywa się w małym islandzkim miasteczku. Do brzegu przypływa prom, w wodzie zostają znalezione zwłoki mężczyzny. Mieszkańcy miasteczka zdają sobie sprawę, że zostali uwięzieni, a sprawca straszliwej zbrodni jest wśród nich.
No i? Chyba jeszcze nie oglądałem islandzkiego serialu... Warto? Islandczycy to bardziej Norwegowie czy Kanadyjczycy?
Takie Fortitude dla ubogich, nie jest to stylowe prowadzenie, widoki robia robote, ale klimatowo/aktorsko to taki obraz serialowy jak z NRD.
Choc dalej zobaczymy, pierwsze wrazenie:)
Chyba bardziej Duńczycy, trailer mi się podobał myślę że może być 8 albo 9, tym bardziej że ostatnio obejrzałem "Kobieta w klatce" i "Zabójcy bażantów", więc jestem na etapie "skandynawskim" ;-)
Im dalej w las tym bardziej pokręcone wszytko. Brak słońca jednak daje się we znaki.
"Kobieta w klatce", Zabójcy bażantów" - uwielbiam. :) W ogóle kino skandynawskie jest po prostu rewelacyjne. Ich seriale kryminalne to pierwsza klasa - Skandynawia bije na głowę europejskie i amerykańskie gnioty. Polecam gorąco. Tym serialem "Trapped" też się interesuję - bardzo i zamierzam oglądać. :)
Zgadzam się co do skandynawskich kryminałów - rewelacja! Widziałaś Forbrydelsen?
Łatwiej byłoby napisać jakiego skandynawskiego, kryminalnego serialu nie oglądałam. :) Forbydelsen, tak oczywiście, że widziałam. Mogę Ci polecić kilka nawet lepszych. :)
Code 100, Springfloden , Fortitude, Wallander - ale tylko szwedzka wersja, Saga Millenium zaczynająca się od "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" - tylko szwedzka wersja i tylko szwedzi zekranizowali całą sagę. "Most nad Sundem" - trzy sezony - REWELACJA! To tak na zachętę. Jeżeli nie znajdziesz ich online - daj znać. :)
O! Super! Dzięki. Wallandera, Most nad Sundem i Millenium widziałem, resztę sprawdzę z wielką przyjemnością.