Mam jedno pytanie może ktoś mi wyjaśno bo nie rozumiem. Dlaczego portale otwierały się tylko w rodzinnym miasteczku witch? Czekam na wyjaśnienia
jakie tam ono rodzinne? po prostu one sa tu wszystkie razem
nie znalazłem w sieci odpowiedzi na twoje pytanie, nie znam historii, ani zasad warunkujących magię w świecie W.I.T.C.H., jednak postaram się ci pomóc, póki nie zjawi się ktoś o odpowiednich kompetencjach.
dlaczego portal otwiera się właśnie w tym mieście?
1. to miejsce jest powiązane z Meridianem, jest odpowiednikiem jakiegoś z tamtejszych punktów, lub strefą, którą można w prosty sposób wyznaczyć i umieścic w nim sferyczną boję - nawigatora i coś na wzór latarni morskiej dla szczelin między światami
2. nie ma czasu ani sensu jeździć do innego miasta ;p
3. szefowa Strażniczek zyczy sobie mieć portal własnie w tym miejscu
4. jest to najzwyczajniejszy przypadek
Fobos w pierwszej serii mówił ze tak ustawia portale zeby otwierały sie w miejscach gdzie mu pasuja, a poza tym moim zdaniem scenarzyści i ludzie ktorzy pisali komiks wybrali Headerfield poniewaz tam mieszkaja dziewczyny i tam rozgrywa sie akcja, np czemu nie jest pokazany inny wymiar skoro Meridian (wnioskuje na podstawie wypowiedzi bohaterów) jest jednym z innych światów w wszechświecie??
Możliwe też jest, że portale otwierają się w Headerfield bo jest tam Serce Kondrakaru i ono je tak sciąga, te najpotężniejsze talizmany, skoro potrafi zamykac, to czemu nie moze przyciągac
"czemu nie jest pokazany inny wymiar skoro Meridian jest jednym z innych światów w wszechświecie??"
Bo akcja rozgrywa się własnie tu, a nie gdzie indziej. Bo Meridianowi zagrażają tubylcy, a nie przybysze. Bo tutaj mają początek i miejsce bramy przejść międzywymiarowych.
Gdyby jakiś ważny artefakt albo osoba znajdowali się w innej sferze na pewno trzeba by było tam podskoczyć. Póki, co nie ma sensu nigdzie podrózować, gdy sytuacja w Meridianie zaognia się z chwili na chwilę.
"Możliwe też jest, że portale otwierają się w Headerfield bo jest tam Serce Kondrakaru i ono je tak sciąga, te najpotężniejsze talizmany, skoro potrafi zamykac, to czemu nie moze przyciągac"
Mówisz, że przyciąga i pytasz czemu tego nie robi? Możesz wytłumaczyć swoją mysl? I przy okazji precyzyjniej uzywać przecinków i kropek.
Wiem ze w Meridianie rozgrywa sie akcja. Ale pierwsze pytanie postawione w tym temacie było "Dlaczego w Headerfield sie otwierają portale" Więc skoro Meridian jest miejscem akcji to Headerfield tez i tam scenarzyści umiescili umieszczenie portali.
2. Czytaj dokładniej!
"Możliwe też jest, że portale otwierają się w Headerfield bo jest tam Serce Kondrakaru i ono je tak sciąga, te najpotężniejsze talizmany, skoro potrafi zamykac, to czemu nie moze przyciągac"
Najpierw jest moja teza
"Możliwe też jest, że portale otwierają się w Headerfield bo jest tam Serce Kondrakaru i ono je tak sciąga,"
Dalsza część to pytanie retoryczne!!!
"skoro potrafi zamykac, to czemu nie moze przyciągac?"
Takie podsumowanie, że skoro jest takie potężne, że wszyscy czarnoksiężnicy chcą je zdobyć, to może ma moc, która pozwala na formowanie portali.
strażniczka łącząca żywioły to Will (kwintesencja)
strażniczka wody to Irma
strażniczka ognia to Teranee
strażniczka ziemi to Cornelia
strażniczka powietrza to Hay Lin
Ponieważ Phobos tak chciał. Robił to specjalnie żeby zwabić Elyon i Strażniczki. Mówił coś w tym stylu.
"2. Czytaj dokładniej!"
Ta, padło pytanie, dlaczego bramy są w tym, a nie innym miejscu. A ty dopytujesz, o coś zupełnie innego. Co więc ma moje niedokładne czytanie do twojego braku spójności w konwersacji?
""Możliwe też jest, że portale otwierają (...)pozwala na formowanie portali."
W ciągu dalszym nie odnajduję tu sensu.
jakoś nie chce mi sie z tobą sprzeczac, nie mam takiej natury, że kloce sie do konca póki mi nie przynają racji, więc skonczmy
noi się wyjaśniło w ostatnim odcinku 2 serii :D Headerfield to magiczne miejsce na ziemi :)