PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139916}

W.I.T.C.H. Czarodziejki

W.I.T.C.H.
2004 - 2006
6,6 6,0 tys. ocen
6,6 10 1 6002
6,6 5 krytyków
W.I.T.C.H. Czarodziejki
powrót do forum serialu W.I.T.C.H. Czarodziejki

to jest najgorsza proba podrobienia Anime jaka widzialem..jak dla mnie beznadzieja:) lepsze juz bylo Sailor Moon bo orginalne :P

ocenił(a) serial na 6
Shadow_5

Porównywanie W.I.T.C.H. do Sailor Moon to jak porównanie ślimaka do geparda. Co jest lepsze? Sailor Moon i gepard, oczywiście.

Shadow_5

Sailor Moon to bylo oczywiście najlepsze Anime ,ale WITCH też jest spoko.

14mirinda

Spoko, ale to nie jest Anime! Bo napisałaś "Sailor Moon(...)najlepsze Anime(ejj z małejj) , ale WITCH też". Zrozumcie że WITCH-y to nie anime! One mają tylko takie ( .) (. ) oczy!

użytkownik usunięty
max_c

Ale było robione na wzór anime, a zwłaszcza na wzór Sailor Moon. Te moce: ziemia, ogień. To jak Mars i Jowisz jak dobrze pamiętam. Wszystko to samo w nowej obróbce, no ale gorszej....

WITCH to głupota. Z ciekawości obejrzałam kilka odcinków... Wg mnie jedyna rzeczą przyciągającą tych wszystkich ludzi przed ekrany to te ich kolorowe stroje ze skrzydełkami i ,,dorosłe,, ciało. A fabuła i co gorsza ,,czarne,, charaktery są beznadziejne. Jakiś blond magik nagle zmienia się w kiczowatego węża.:/ A ten główny zły wcale nie wygląda jak mężczyzna a jak kobieta feministka. A najbardziej mnie rozśmiesza piosenka na napisach początkowych.:)

ocenił(a) serial na 7
miss_Bolt

Tak jasne. Witch to podróba Anime...
Po pierwsze:
a) Skoro Twierdzisz ze Witch to anime, to czy ty wiesz wogóle co to jest Anime?!
b) Jakoś nie widze żandego podobieństwa do Sailor Moon... Co wiecej serial jest na podstawie komiksu w którym tym bardziej nie ma nic podobnego do Sailoor Moon.
c) 2 seria jest o niebo lepsza od 1. Przedewszytkim mniej dziecinna no i te per "Strazniczki" zaczynają wreszcie mieć rózne głopoty, a nie jak to było w 1 serii "Mamy moc, walczymy ze złem,a w normalnym zyciu jest zajebiście"
d) Chciałbym jeszcze zauwazyć że to "ANIME" (buhehe, jest dla dzieci od 6 lat, więc czego się spodziwacie?!

miss_Bolt

...moze zamiast ogladac przeczytacie komiks? ja jestem fanka witch od 6/7 lat i czytam komiks. witch jest z wytwurni disney. a pozatym Anime jest robione na podstawie oczu myszki mickey. lepszy jest komiks.

nina_tasha

domyślam sie że o oczach myszki miki przeczytałaś też w witch?

Shadow_5

Wg. mnie najgorsza podróba anime to Winx. Tragedia. =D

Serial ,,W.I.T.C.H." kompletnie nie przypadł mi do gustu, od wyglądu postaci, przez fabułę aż po polski dubbing. Co nie zmienia jednak faktu, że z nostalgią wspominam komiks (już za stara na to jestem). :3

Winky369

WITCH obejrzałam z kuzynką, ktora przychodzi do mnie na telewizję. ona ma 6 lat i dla niej ten serial jest super.
Kupowała komiksy więc ja je czytałam i spodobały mi się rysunmki i fabuła chociaż jest trochę naiwna. Ale serial przechodzi już wszelkie granice.

1. Nie nazywajmy tego anime bo to obraza Naruto, Shaman King co tam nawet Sailor Moon!!
2. Głosy (zwłaszcza will) są tak dziecinne i wkurzające. Wiem, ze głos Will to również głos Anny z SK, ale do Anny to pasowało.
3. Cała ta historia z Elyon, która uwierzyła dopiero co poznanemu blondaskowi a nie swoim rodzicom, którzy wszystko by jej przecież wyjaśnili jest kiczowata.
4. A serce kondrakaru wygląda na plastikowy wisiorek Barbie sprzedawany w kiosku.

Winky369

CO PROSZĘ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Shadow_5

Sailor Moon były o niebo lepsze od Witch, a już Winx przechodzi wszelkie granice. Komiks Witch jest lepszy od ekranizacji.

ocenił(a) serial na 10
Shadow_5

To zachowaj to dla siebie!! Nikogo nie obchodzi twoja opinnia!!!

Shadow_5

Ja generalnie - ze względu na fabułę czy 'klimat' (zamki, bitwy na miecze, potwory, czary itd.) - to tą bajkę odbierałem bardziej jako FANTASY niż ANIME.

użytkownik usunięty
Shadow_5

Jeżeli uważacie, że W.I.T.C.H. jest podróbką anime, którą tak uwielbiacie, to znaczy, że sami na dobrą sprawę nie macie pojęcia o mandze i anime. Gdyby tak było nie rzucalibyście owych oskarżeń. Nie jestem fanką Sailor Moon, ani ogólnie mangi i tego stylu rysowania, chociaż uważam, że osoby umiejące naprawdę pięknie to namalować mają wielki talent. W.I.T.C.H. nie jest mangą, nie jest anime, nie widzę żadnego podobieństwa, oprócz tego, że "Ratują Świat". Co do oczu to nawet one nie są aż tak bardzo mangowe. Zmylić mogą was jedynie "świecące gwiazdki". Może niedługo ktoś powie, że "Odlotowe agentki" to również anime?

Shadow_5

Witch to nie Anime (tym bardziej manga).Anime i Manga to bajki i komiksy pochodzące z Japonii.Sailoor Moon nie mają nic wspólnego z Witch (Tylko idiota pomyliłby Witch z SM).W Mandze i Anime są charakterystyczne cechy takie jak wielkie oczy ,albo dziwne wyrazy twarzy (Zobaczcie Tokyo Mew Mew lub Shaman King to dopiero Anime (i Manga).Przepraszam za feralną składnie ;P .

Shadow_5

w ogóle przerąbana jest ta wersja animowana :P nie dość, że dub jest *omojeuszybolące* to dodatkowo taka diametralna zmiana tej historii - teraz obejrzałam kawałek jakiegoś odcnika i.. Caleb synem Nerissy?? dobre sobie ;]
osobiście, mimo że jestem już prawie dorosła, dalej kupuję WITCHa jedynie ze względu komiksu, bo jest naprawdę dobry (cała reszta gazety to badziewie w sumie:P)
jedyne co podoba mi się w kreskówce to to, że Caleb i Cornelia są razem, bo to ulubiona moja para, a w komiksie bardzo dramatycznie ich rozdzielono...
i taki jakiś tam potworek co za nimi łazi ma fajne teksty (w kreskówce)
A to w ogóle nawet nie umywa się do anime, a do najwspanialszej kultowej Sailor Moon to nawet nie ma porównania :]
Pozdrawiam.

Shadow_5

Shadow, proszę Cię, jeśli nie znasz sie na temacie, to nie popisuj się zwoją niewiedzą. Od razu przecież widać, że to nie jest japońskie anime, tylko kreskówka amerykańska.
A tak na marginesie, to "Czarodziejka..." po drugiej serii staje się okropnym tasiemcem, składającym się głównie z bliźniaczo podobnych do siebie odcinków. Tymczasem w WITCH każdy odcinek jest zupełnie inny, i każdy ze sobą powiązany.

Arjuna

hahaha dobre sobie... Sailor Moon to świetne anime i ciekawe czy golądałaś wsystkie odcinki skoro tak sie wypowiadasz... Każdy odcinek jest świetny może czasem trafią sie tak zwane "upychacze" ale one też są potrzebne, żeby np. poznać życie codzienne bohaterów... za to witch byłam zmuszona oglądać duużo duużo razy ze względu na 8-letnią kuzynke... i naprawde, fabuła jest strasznie naciągana, no i chyba nic dziwnego ze mi sie witch nie podoba bo to przecież bajka kierowana do dzieci w wieku... no nie wiem 5-10 lat?

Loona_

zgadzam się z tobom !!!!>>>>>??????!!!!!!!!!!!!!d+d=witch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Loona_

arjuna nie jesteś zbyd poinformowana o winxie więc lepiej się nie odzywaj

alexshoe

ha ha ha ! W.I.T.C.H to anime ?! ha ha ha ! ale się uśmiałam ! ,,Ach ten Andy'' i ,,Odlotowe Agentki'' to też anime ? ludzie !! wy w ogóle wiecie co to jest A.N.I.M.E ???!!! ha ha !!