Szczerze mówiąc to sam już nie wiem, który sezon oglądam, bo trochę są one pomieszane.
Dopiero oglądałem na Ale kino! odcinki, gdzie jedną z postaci była córka Wallandera policjantka i jej facet też policjant, a sam Wallander miał romans z jakąś lekarką. Teraz z kolei lecą odcinki, gdzie po córce i tym policjancie nie ma ani śladu, za to są młodzi stażyści, a Wallander przystawia się do Katariny.
Możecie mi wyjaśnić, które odcinki były wcześniejsze i co się (w filmie) stało z córką i jej facetem?
"jej facet"- Stefan w ostatnim odcinku sezonu pierwszego popełnił samobójstwo. Romans z lekarką skończył się dość szybko bo ona postanowiła wrócić do męża. Wątek córki nie został do końca wyjaśniony w filmie ale przyczyną zniknięcia jej z serialu jest samobójcza śmierć aktorki grającej Linde i ponoć po tym wydarzeniu Mankell zaprzestał pisania wątków z Lindą w roli głównej. Romans z Katariną jest jednym z motywów drugiego sezonu.
Dzięki! To dopiero leci drugi sezon? Rocznik 2009, więc myślałem, że to co najmniej 4. sezon...
tak, ponieważ emisja Wallander'a była jakiś czas wstrzymana. Dlatego w drugim sezonie zabrakło Lindy bo aktorka w 2007 roku popełniła samobójstwo a pierwszy sezon zakończył się w listopadzie 2006 roku.
Teraz na Ale Kino skończyły się odcinki (Katarina wraca do Sztokholmu), czy są nakręcone następne?