PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469669}

Wallander

2005 - 2013
7,9 3,1 tys. ocen
7,9 10 1 3067
8,5 2 krytyków
Wallander
powrót do forum serialu Wallander

Szczerze mówiąc to sam już nie wiem, który sezon oglądam, bo trochę są one pomieszane.

Dopiero oglądałem na Ale kino! odcinki, gdzie jedną z postaci była córka Wallandera policjantka i jej facet też policjant, a sam Wallander miał romans z jakąś lekarką. Teraz z kolei lecą odcinki, gdzie po córce i tym policjancie nie ma ani śladu, za to są młodzi stażyści, a Wallander przystawia się do Katariny.

Możecie mi wyjaśnić, które odcinki były wcześniejsze i co się (w filmie) stało z córką i jej facetem?

ocenił(a) serial na 10
gomi

"jej facet"- Stefan w ostatnim odcinku sezonu pierwszego popełnił samobójstwo. Romans z lekarką skończył się dość szybko bo ona postanowiła wrócić do męża. Wątek córki nie został do końca wyjaśniony w filmie ale przyczyną zniknięcia jej z serialu jest samobójcza śmierć aktorki grającej Linde i ponoć po tym wydarzeniu Mankell zaprzestał pisania wątków z Lindą w roli głównej. Romans z Katariną jest jednym z motywów drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
budzynska1987

Dzięki! To dopiero leci drugi sezon? Rocznik 2009, więc myślałem, że to co najmniej 4. sezon...

ocenił(a) serial na 10
gomi

tak, ponieważ emisja Wallander'a była jakiś czas wstrzymana. Dlatego w drugim sezonie zabrakło Lindy bo aktorka w 2007 roku popełniła samobójstwo a pierwszy sezon zakończył się w listopadzie 2006 roku.

ocenił(a) serial na 10
budzynska1987

Teraz na Ale Kino skończyły się odcinki (Katarina wraca do Sztokholmu), czy są nakręcone następne?

ocenił(a) serial na 10
gomi

Z tego co mi wiadomo drugi sezon ma też ok 12-13 odcinków. Czekam tylko na dvd.