Jak już robią serial o Wandzie to powinien być pomostem do wprowadzenia X-Menów do świata MCU. Powinni zrobić serial o odkrywaniu przez Wandę swojego pochodzenia.Główna bohaterka dowiaduje się że ona i brat byli adoptowani a jej prawdziwy ojciec żyje i siedzi w tajnym więzieniu, które odkrywają Falcon i Zimowy Żołnierz. Czy to nie byłoby lepsze niż sitcom z nierzyjącym nikogo nie obchodzącym nudnym Visionem ?
Nie byłoby. Trudno mówić o zmarnowanym potencjalne serialu, którego nikt nie widział. To nie sitcom, tylko będzie korzystał ze szczególnych znaków gatunkowych sitcomu. Magneto nie jest prawdziwym ojcem Wandy.
Ja tam liczę na rychły retcon retconu z AXIS w wykonaniu Hickmana, A od wielu miesięcy poszlaki co do owego w komiksach są. A umówmy się ww retcon z 2015roku jest kompletnie na siłę pisany pod prawa autorskie Disneya. 50 letnia historia Scarlet Witch i Quicksilvera jest jednoznaczna...
Nie jestem ekspertem od komiksów, ale nawet jeżeli w komiksach Magneto nie jest ich ojcem to w MCU może nim spokojnie być, bo to całkiem inne uniwersa. Tylko czy to potrzebne na ten moment? Wszystko zależy od tego jak w ogóle wprowadzą mutantów. Może się przecież okazać, że Magneto to facet w wieku Wandy.
BTW. W komiksach oficjalnie jest młodszy od Wandy (odmłodzony w wyniku wielu zdarzeń na początku lat 80 o około 30 lat, a obecnie, od początku ery Hickmana tak naprawdę z "możliwością wyboru wieku fizykalnego"), a sama Wanda urodziła się w okolicy 1948-1952. Z tym, że czas w Marvelu już dawno nie działa i nikt nawet nie udaje, :P Ja bym jednak chciała by MCU utrzymało tą rodzinę i przywróciło Quicksilvera bo bardzo lubię ich dynamikę.
Jak dobrze, że nie masz żadnej kontroli w Marvel Studios i twój pomysł nigdy nie dojdzie do skutku. Zamiast nudnej, generycznej historii, która nie ma zbyt wiele sensu, dostaniemy coś samoświadomego, podane w ciekawym stylu, rzucające nowe światło na te postacie. To mi przynajmniej kampania marketingowa zapowiada, a z niej póki co wynika, że WandaVision to najlepsza rzecz na świecie. A X-Men niech trochę odpoczną.
Nie masz się czym martwić. Nie bez powodu po zakończeniu serialu WandaVision na Disney+ od razu rusz serial The Falcon and the Winter Soldier. Już jest sporo nawiązań do filmów Marvela, Avengers Czas Ultrona, Kapitan Marcel. Myślę, że za kilka odcinków przyjdzie czas na S.H.I.E.L D, S.W.O.R.D i X-MEN.
Właśnie widziałem kolejne promo w którym Samuel L Jackson reklamuje kartę Quicksilver schodząc po metalowych schodkach które same lecą mu pod nogi. Od razu kojarzy mi się film X-Men 2 i wiadomo kto tak robił...
Już są przecieki, że pojawi się Evan Peters jako Quicksilver. Tylko ciekawe jak to połączą, przecież jak wiadomo, że zginął w Age of Ulton (inny aktor Aaron Taylor-Johnson). Przy okazji zajawek, widzimy, że Wanda znajduje się w jakiejś bańce. Pewnie w ostatnim odcinku serialu zobaczymy jak Wanda lub Vision wychodzi z Westview