PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833643}
7,5 37 tys. ocen
7,5 10 1 36974
7,1 31 krytyków
WandaVision
powrót do forum serialu WandaVision

Jeżeli chodzi o moje odczucia dałbym ocenę "1", ponieważ serial kompletnie mi się nie podobał, był głupi, wątki bez sensu, historia nie trzymała się kupy, bohaterowie beznadziejni, w większości fatalnie zagrani, pierwsze 3 odcinki żałosne (rozumiem konwencję, ale nie 3 odcinki żenujących żartów, drewnianego aktorstwa i nudy(1 odcinek w zupełności by wystarczył), a tak przesadzili i musiałem z tym się męczyć, by nic nie przegapić), jest jeszcze masa zarzutów co do tego serialu, a największym z nich będzie zniszczenie balansu w całym uniwersum Marvela. Thanos był najpotężniejszym z przeciwników Avengers, a przy takiej Wandzie to jakaś płotka. Potrafi kontrolować i zmieniać materię całego miasteczka. Potrafi wytworzyć Visona z Kamieniem umysłu, dlaczego podczas starcia z Thanosem nie wytworzyła kamieni nieskończoności i przy okazji rękawicy, by zniszczyć Thanosa. Jest milion sposobów, którymi tak OP postać mogłaby go pokonać, w szczególności po tym jak on zabił jej ukochanego. Ponieważ ona bierze moc ze smutku czy złości tak?No i jeszcze jedna sprawa. Świadomie torturuje 4 tys ludzi, to jest nasza bohaterka tak? Wszyscy jej chcą pomoc, bo to ona jest ofiarą? :) Agenta mówi, że gdyby miała jej moce też by tak zrobiła :), serio to pojawiło się w serialu.Dlatego odpuszczę sobie ocenę tego serialu, ponieważ nie biorę pod uwagę innej oceny niż "1", ponieważ ten serial idealnie opisuje słowo "nieporozumienie", ale obraziłbym w ten sposób, osoby, które próbowały zrobić coś niekonwencjonalnego.

ocenił(a) serial na 9
_AnToS_

Właśnie o to chodzi, że ona nie była świadoma tego jaką krzywdę wyrządza ludziom. Pod koniec sezonu zdała sobie z tego sprawę, gdy mieszkańcy powiedzieli jej o tym wprost, po odzyskaniu świadomości. Co do zarzutu, że jest OP - skoro szkarłatna wiedźma według przepowiedni ma zniszczyć świat, to jaka ma być? Słaba jak płotka? Jak dla mnie postać była na etapie poznawania swoich możliwości i dopiero ten serial uświadomił jej, kim może być ;)

ocenił(a) serial na 6
lukaszos1

Gdyby sama tego nie odkryła, chociaż potrafi kontrolować umysł. To mówi jej to Vison, mówi jej to ta agentka, a ona odpowiada im tylko, że to nie prawda i dalej torturuje ludzi. Nie da jej się tego przetłumaczyć. Vison mówi jej, że tak nie wolno i że Ci ludzie cierpią, że nie ma prawa jego też kontrolować. A ona ma to gdzieś. Ma gdzieś to, że torturuje 4 tys. ludzi. Więc wiedziała cały czas, tylko była na tyle bez serca, że jej to nie obchodziło.                                                                                                                 Serial pokazał, że to targające nią emocje spowodowały, że stała się tak potężna. Ten smutek i złość. Tylko, że moment w którym Thanos zabija Visiona, powinien być dla niej bardziej emocjonalny i to wtedy jej moce powinny się ujawnić. Mam tylko zarzut do tego, że teraz wszystkie filmy i postacie, które w nich się pojawiły nie mają znaczenia. Ponieważ pojawiła się postać, która sprawia, że poprzednie zagrożenia i konflikty wydają się małe.