Witam. Czy tylko ja jestem zawiedziony rodzajem serialu? Co to ma byc komedia czy co? Jak to ogladam to mi przypomina Świat wedlug Bundych lub cos w tym stylu. Myslalem, ze serial pojdzie w inna strone taka jaka mielismy we wszystkich filmach MCU. Pozdro
Widocznie nie rozumiesz zamysłu serialu. Jak dla mnie jest on genialny i czekam na kolejne odcinki.
Zamysł polega na tym, że Wanda sobie stworzyła świat wyglądający jak telenowela i kontroluje ludzi w okół, a reszta próbuje do niej jakoś przemówić
Może i pomysł, forma ciekawa ale tak jak napisał Kolega dwa odcinki " Świata wedlug Bundych" w zupełności wystarczy :) Czekamy teraz na rozwinięcie i powrót do standardowej koncepcji...
Proszę, wytłumacz mi jedną rzecz. Jak możesz być zawiedziony serialem, który dopiero co miał premierę z dwoma odcinkami a przed nami kolejnych 7? Myślałeś, że od pierwszej sekundy otrzymasz serial z akcją podobną do finałowej sekwencji Endgame? Warto wstrzymać się z oceną do ostatniego odcinka, bo twórcy zapowiadali akcje rodem z filmów Marvela ale ponoć w trzech ostatnich odcinkach + wyjaśnienie tych sekwencji ala sitcom. Trochę cierpliwości!
Zamysłem serialu raczej na pewno nie jest czarno-biały sitcom, stanowi on tylko wprowadzenie do świata , który jest stworzony w głowie Wandy , a sama akcja rodem z filmów MCU rozwinie się później kiedy bohaterka dostrzeże wskazówki. W gruncie rzeczy dziwie się ze nie wzbudziły one twojego zaciekawienie np. można było zobaczyć nawiązanie do HYDRY. Poza tym polecam oglądnąć zwiastun , który zawiera więcej "akcji" niż odcinki wprowadzające :D
Dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi. A wiec taki plan. No nic pozostaje ogladac dalej. Pozdrawiam wszystkich :)
I cale szczescie, ze serial nie poszedl w strone filmow!
Wanda w ktoryms z filmow wspomniala, ze uczyla sie angielskiego z amerykanskich sitcomow. Pierwsze informacje na temat serialu dotyczyly wlasnie tego serial bedzie zachowany w formule sitcomow - wystarczylo poszukac jakakolwiek informacje. Przypuszczam, ze po wydarzeniach z Avengers 3 i 4 Wanda przeszla zalamanie nerwowe (jak w komiksach), probowala wskrzesic Visiona ale przez to, ze nigdy nie miala pelnej kontroli nad swoimi mocami to nieswiadomie stworzyla alternatywna rzeczywistosc gdzie odwzorowala swoje wyobrazenie tradycyjnego i zwyklego amerykanskiego zycia, ktore zna wlasnie ze sitcomow, dlatego ten motym w serialu. Jednak Wanda nie jest zawsze skupiona wiec fragmenty prawdziwego swiata wcieraja sie do jej swiata. Odcinki stanowia odwzorowanie popularnych sitcomow z lat 50, 60, 70 itd., mozna to zauwazyc na przyklad za spawa zmieniajacych sie domow (identycznych jak w tych serialach), fryzur, ubran, samochodow, mebli...