PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809681}
7,3 17 tys. ocen
7,3 10 1 16520
8,0 28 krytyków
Watchmen
powrót do forum serialu Watchmen

Jak wam podobało się zakończenie 1 sezonu? Generalnie jedna nieścisłość mi się nie podobała - pod koniec filmu mieli zrzucić kałamarnice które zniszczą wszystko w promieniu 5 przecznic.Po czym spadające kałamarnice zabijają postronnych policjantów , omijając głównych bohaterów czy też drugoplanowych "bohaterów" w maskach.... To akurat mnie trochę raziło... Reszta na plus chociaż jak zwykle zostaje niedosyt. Co z drugim sezonem? Szperając po internecie raczej nie mamy co liczyć na drugi sezon ukazujące dalsze losy? :(

ocenił(a) serial na 8
NoFearpl

Z tego co mówią twórcy od dłuższego czasu raczej 2 sezonu nie będzie bo wszystko było rozplanowane tylko na 1 i w sumie wszystkie wątki zostały zamknięte. A szkoda trochę bo w sumie na sam koniec zrobił się bardzo wciągający przy dość ciężkich do oglądania odcinkach 1 i 2 gdzie nic się totalnie nie działo i postacie kompletnie nie wciągały.
Co do zakończenia super, chyba się nikt nie spodziewał, że ten serial pójdzie w tą stronę i w takie rozwinięcia akcji. Manhattan nie żyje a częścią jego została Angela (podobały mi się te niebieskie cienie jak Angela stawiała nogę w basenie). Ozymandias idzie do paki i wsadziła go jego eks i koleś prześladowany od dziecka przez ośmiornice. Jakie to piękne i fajnie nawiązuje i do filmu i komiksu.
A kto przeżył poza Angela, jej dzieci i dziadek (wszyscy schowali się w kinie) i Matką Lady Trieu (schowała się w kabinie z telefonem) bo obejrzałem teraz tą scenę i raczej leżą wszędzie worki z trupami jak odjeżdża kamera do góry?

ocenił(a) serial na 9
matlas

Wydawało mi się ,że ta dwójka policjantów czerwony komunista i ta druga ze przeżyli hmmm. Coż tak czy inaczej żałuję ,że to już koniec :( ale jak dla mnie serial na wysokim poziomie.

ocenił(a) serial na 8
NoFearpl

Tak oni też ale ogólnie reszta została przemielona na ser szwajcarski :)
Może 2 będzie bo można pociągnąć co dalej teraz Angelą i jak to wszystko wpływa na całe uniwersum. Ja planuje kupić w końcu komiksy z tej serii.

ocenił(a) serial na 9
matlas

Szkoda by było gdyby Ozymandias został w więzieniu ;) ten watek też można by dalej rozwinąć .Wszystko pewnie zależy od tego jak dobrą/złą oglądalność zaliczy ten serial....

ocenił(a) serial na 2
NoFearpl

Nie. Na szczęście.