7,4 117 tys. ocen
7,4 10 1 116827
6,4 34 krytyków
Wednesday
powrót do forum serialu Wednesday

wszędzie murzyni. choć nie było ich w oryginale.

ocenił(a) serial na 5
nnn_nnn

Ale to nie jest oryginał. Nie wiem czy wiesz, czarnych w USA jest 15% i mieszkają tam sobie tj. widać w serialu, a który jakbyś nie zauważył odbywa się właśnie we współczesnej Ameryce. W oryginale nie było też technologii i wiele innych rzeczy, jakbyś też nie zauważył. Wydarzenia w serialu wbrew twoim wyobrażeniom nie odbywają się też w Polsce, gdzie czarny kolor skóry jest czymś egzotycznym, stąd myślisz że nigdzie ich nie ma poza Afryką i specjalnie sprowadzają te osoby z Nigerii, żeby było kolorowo w serialu. Możesz być w szoku, ale te osoby prawdopodobnie nawet się tam urodziły!

Michal_Rostowski

Dziękuję za wspaniały wykład,

nnn_nnn

Nie ma żadnego problemu, żeby czarni stworzyli sobie swoją własną komiksową historię i niech będzie ich tam 100%. To co jednak teraz się dzieje to zawłaszczanie kulturowe, które tak bardzo denerwuje czarnych, że nie możesz mieć nawet ich fryzury. Nich się odwalą od moich postaci i zostawią je w spokoju.

ocenił(a) serial na 5
nnn_nnn

Ale z kogo kto był w oryginale biały zrobiono czarnego? Postacie, których w oryginale nie było? Ja uważam sam, że czarni to więksi dyskryminanci niż biali, ale to nie zmienia faktu, że część postaci będzie czarna skoro ma oddawać jakikolwiek realizm dla amerykańskiego widza. Królewna śnieżka w oryginale ma 7 lat, a książę około 20, także no pewne rzeczy się zmieniają po prostu wraz ze społeczeństwem xd

Michal_Rostowski

Niech robią te filmy dla siebie. Dla mnie to zamknięty rozdział. Na szczęście do 2015 powstały tysiące świetnych filmów. Jest co oglądać.. Obecnie branża nie jest w stanie wyprodukować juz niczego nowego. To tylko popłuczyny z podmianą postaci na czarnych.

ocenił(a) serial na 8
nnn_nnn

p!erdol się

sic667

wystarczy, że ty się parzysz z czarnymi.